Logan Vs Leu 307

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pentru mine, un 307 are + pt ca la multe capitole sta f bine fata de un Logan, dar si pretul e altul, deci nu prea e buna paritatea, insa are un mare - pt ca a luat Morcovul de Aur in Europa acum 2 ani daca nu ma insel!Deci o masina cu destule probleme, se pare!
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Mare tampenie sa pui pe un 307 motorul de 1.4 hdi, asta abia trage dupa el 207-le, pe 307 e lenes grozav. D-aia pe 308 nici nu mai gasesti varianta asta de motorizare.
      Comparativ...Ce naiba sa compari... ))))

Comment

Motorizarea de 1.4 hdi pe 307, asemeni celei de 1.4 benzina pusa pe Golf sau pe Octavia, asemeni celei de 1.4 MPI de pe Megane, asemnei celei de 1.4 benzina de pe Focus, etc. Etc. Etc ... Se adreseaza tocmai locuitorilor tarilor "emergente" care au bani DOAR pentru o masina autohtona, dar vor cu orice pret altceva. N-ati vazut oameni in masini ok care se misca foarte incet? Asta e stilul lor de condus. Pentru ei nu conteaza performantele ci confortul, siguranta, etc. ... Lasand la o parte submotorizarea, nu putem compara cu Loganul o masina din clasa Golf, C4, Megane bicorp ...

Comment

Se adreseaza pietelor emergente, dar tot scumpa e, de curiozitate vezi cat e diferenta intre un 1.4 si 1.6 benzina la Skoda, daca tot ai pomenit de motoare benzinare. La dizal intr-adevar, diferenta e simtitoare.

Nici nu as pune pe piata motorizari asa de mici pe masinile astea (clasa medie sau care este..).
          Pacat de cei care pun botu' si-si iau ''masina de masina'' cu motorizare de rahat.

Comment

Eu de-as avea aia 14000 de iepuroi, mi-as lua 308. Dar cum nu-i am, tot la logan raman. Mergi de curiozitate cu 308-ul si o sa-ti placa. Sigur o sa-ti placa. In afara de timpii declarati de producator, masina aia e peste logan ca tinuta si ca siguranta, ca design...
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

@ Octavian. Nu inteleg la ce diferenta te referi atunci cand ma intrebi despre motorizarile pe benzina de la Skoda. In primul rand ma refeream strict la Octavia, pentru ca motorul de 1.4 16v pe Fabia mi se pare ok. In al doilea rand am condus Golf cu motorizarea de 1.4 (aceeasi) si mi s-a parut extrem de lent ... Iar din cate stiu eu Octavia e un pic mai grea ... Cat despre faptul ca tu nu ai pune motoare atat de mici pe masini de genul asta , crede-ma ca aia de le pun au strategii bine gandite.

Comment

Originally posted by csebalyn View Post
                Eu de-as avea aia 14000 de iepuroi, mi-as lua 308. Dar cum nu-i am, tot la logan raman. Mergi de curiozitate cu 308-ul si o sa-ti placa. Sigur o sa-ti placa. In afara de timpii declarati de producator, masina aia e peste logan ca tinuta si ca siguranta, ca design...
                Am la lucru Peugeot 307 1.6 hdi(facelift) si 407 2.0 hdi, ambele noi - desigur ca ma folosesc des de ele (delegatii, treaba alea alea).
                M-am carat si cu 207 1.4 hdi (e slabut motorul).

Atentie, faceam referire strict din p.D.V. Al motorizarii.
                In rest ai vazut ce am spus cateva posturi anterioare ''ce sa compari'' (sau ceva de genu), adica n-ai ce compara ca sta mai bine la toate capitolele (ma uit la Focusu2 a lu' fratello, e minunat, dar are motorizare la limita 1.6 100 cp, tinuta de drum alta, stil alea alea...)
                Dar sa ai o asemenea masina (gen Octavia 1.4, Focus2 1.4, Golf5 1.4) care in multe cazuri e mai basinoasa decat un amarat de Logan 1.4...Mai bine o las balta, numai ca sa am o masina d-asta, si din lipsa de bani sa optez pt o submotorizare. Ok, confort, design, tinuta de drum, materiale, alea alea, TOT e mai adevarat si mai frumos, nu destul...Motorul tata, motorul ma omoara... ))

PS: Sambo, ma refeream la diferenta de pret intre o Octavia Tour de 1.4 fata de 1.6 Cam 500 Euro, nu e mult spun eu. Una 75 alta 100 cp, e alta treaba.
                De asta spuneam ca e pacat de cei care pun botu la o motorizare de 1.4 pt un 500-1000 Euro in plus la un motor mai adevarat, la masinile astea.

PPS: Tzony, se presupune ca ai bani de intretinere. Un motiv in plus sa (nu) pui botu la o submotorizare...
                Last edited by Octavian; 8 October 2008, 15:12.

Comment

Bai dar de intretinere nu ziceti nimic?
                  " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Pana la urma nu inteleg rostul topicului. La ce capitol se compara, ca fie care le compara la altceva.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Na pai nu are un rost anume, discutam discutii care mai au referire la Logan la Peugeot...Deci e bine )

Comment

Daca tu iti iei masina doar pentru ca se infige un pic mai bine decat cealalta atunci ia-ti ursulet.Ce comparatii faceti si voi.
                        sigpic

Comment

Nuuu, fals total si-mi pare rau daca asta ai inteles din tot ce am scris.
                          Exista o limita inferioara la fiecare masina, cu referire la performante, mai ales ca vorbim de masini care sunt la distanta considerabila una fata de cealalta (aproape ca n-au nici o treaba in comun).
                          Ce vreau sa spun ca exemplu: Loganu de 1.4 e o masina lenesa, sau la limita, parere impartita de multi posesori si nu numai. Si la teste oficiale spneau aia ca se simte submotorizarea.
                          Acum sa ne gandim la o masina net superiaoara unui Logan 1.4, la toate capitolele, dar cu vreo 250 kg mai grea si cu aproximativ aceeasi putere, ba chiar mai mica (70 cp in cazu de fata Peugeot 307 1.4 hdi).
                          Te astepti ca si performantele sa fie pe masura masinii, te gandesti ca trebuie sa aibe o limita inferioara a performantelor undeva mai sus decat un Logan 1.4, care e puturos conform parerilor generale.
                          Ce ''primesti'' in schimb? O submotorizare mai ''submotorizata'' decat cea a Loganului 1.4... Pai eu spun ca nu e bine.

Ok, ce mai vroiam sa spun: nu stiu in ce masura superioritatea clara la confort, tinuta de drum, finisari etc etc vor suplini submotorizarea accentuata.
                          Sa nu uitam ca in trafic ambele masini se vor intalni cu situatii asemanatoare: a depasi un tir in deal, a transporta mai mult decat una bucata sofer, etc.
                          Daca 1.4 mpi mai are ''probleme'' in executarea unor manevre in trafic din cauza puterii, ce sa mai spunem de astalalta? E mai lenesa decat ''lenesul''
                          Asta era ideea.
                          Last edited by darksid3; 8 October 2008, 23:02.

Comment

Un lucru e clar!Logan 1.4 sta cam cel mai bine la performante dintre toate motorizarile 1.4 8v de la alte marci!...Aici avand ca avantaj greutatea mai scazuta
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Eu am 1.4 si nu am nicio problema in a depasi.Poate ai tu eu nu am.
                              sigpic

Comment

vad ca vitezomanii compara motoarele ,dar nu ce e mai important adik consumul la ele ci viteza d la 0-100km d parca loganu e racheta, si altii compara dotarile care sunt normale pentru banii platiti.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google