pai poate stie cineva totusi ,nu cred ca este ca in logan
Logan vs Aveo
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Azi am fost la S.I.A.B. si m-am urcat de curiozitate intr-un Aveo,e frumusel,simpatic,design frumos la interior,portbagaj spatios dar era o problema:genunchiul drept drept imi lovea in bord.Am incercat sa mai reglez scaunul dar nu prea a tinut,''ghenuchele'' tot lovea in bord.Ma-ntreb ce as face la un drum de peste 100km....Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Cred ca ma cam arunc in gura leului, da nu pot sa nu o fac. prietena mea are un Aveo... si sincer sunt foarte multumit de masinuta.
In primul rand avand in vedere ca multi vorbesc fara a cunoaste foarte multe si zic "Aveo e praf vezi NCAP", masina vine in 2 platforme: berlina si hatchback.
Berlina e cea testata la ncap si care a primit 1.5 stele (nu ca ar fi un mare sistem cu stelele astea, toate masinile primesc 3, alea foarte foarte bune primesc peste, iar sub primesc cele care au unele probleme, la aveo berlina s-a deformat anormal montantul pe partea stanga).
Aveo hatch in schimb e construit pe platforma Kalos (vorba vine, de fapt e aceeasi masina cu alt nume), care a primit 3 stele, fara probleme. Deci va rog daca mai aduceti in discutie testele NCAP sa specificati "Berlina", nu de alta da ma doare sufletul sa vad o nedreptate comisa .
Trecand peste, si ramanand la Aveo Hatch, e o masina de oras ptr persoane care nu fac prea multi km sau care au destui bani de benzina (e 1.4 16v 94cp deci consuma destul), mie mi se pare de tipa masina - am vazut ff multe rosii, poate de aceea, dar am si vazut unele negre care erau absolut superbe. (btw de ce nu e logan negru? )
Iar acum motivul ptr care am vrut sa postez aici: A facut cineva o liniuta cu un Aveo Hatch 94cp?
Comment
-
"""nu ca ar fi un mare sistem cu stelele astea, toate masinile primesc 3"""
Asta de unde ai scos-o? Cum toate primesc 3* daca Aveo a primit doar 1,5? Daca s-a deformat anormal montantul pe partea stanga inseamna ca nu e ok si deci e masina de 1,5* (adica varza). E normal sa comparam berlina cu logan berlina, nu? Loganul nu are inca un hatch!
Faza cu Aveo Hatch probabil e adevarata dar nu stiu unde si cand s-a testat. Daca pui si tu un link, voi incerca sa te cred.
Pls sa nu te superi pe mine, nu am nimic personal cu Aveo, dar chiar cred ca e o masina nesigura si am si citit muuulte articole pe tema asta. Astept dovada ca Aveo Hatch are 3 *.
Merci fain!
Comment
-
Pai te smti bine in Aveo (nu in spate), merge bine, arata bine, dar e un rahat ambalat, care se va vedea peste cativa ani cand o sa inceapa sa puta. Deja am auzit pe multi cu probl la susp spate si probl. la directie (trage intr-o parte, de la o groapa nu tocmai mare...). Am cunoscuti doi taximetristi in oras. Sa nu mai discutam de consumu' inexplicabil de mare.
Canabis, da cateva pagini in spate sa vezi cum se deformeaza Aveo la impact, e foita ambalaj de ciocolata. Dar cum noi romanii nu punem accent pe siguranta, ci cum arata si cat costa, e ok pt multi...Nici ,macar bara de protectie n-are in fata sub spoiler, ce drac de masina e si asta??
....si rotile alea pe 14 (sau 13) ii stau ca naiba, mult subdimensionate pt caroserie...da se pot pune si de 15, la comanda...Last edited by Octavian; 22 October 2007, 11:14.
Comment
-
stiam eu ca ma arunc in gura leului, iar leul nu vrea sa creada/caute. Site-ul ncap e cam de c***, dar am gasit un link in care zice ceva de 3 stele http://www.carpages.co.uk/guide/chev...alos-guide.asp pentru cei care au avut curiozitatea sa se si uite la masina, nu sa zica "cah 1.5 stele PIEI! )" se vede din poza ca chevrolet kalos = chevrolet aveo hatchback
Legat de blamarile cu probleme cu suspensia and whatevar, nu stiu cu ce taximetristi s-a discutat, fiecare cu parerea lui, eu mi-am spus parerea de om care a condus destul de mult un Aveo (hatch), si e absolut o placere de condus (cu o mare exceptie la cutie care mi se pare ca intra greu in viteze - un ENORM minus aici i-as bate cap in cap pe proiectanti). La stabilitate si comportament la drum intins respect maxim ptr o masina de dimensiunea unui polo care se lipeste de sosea.
In fine, sper sa putem ajunge sa discutam obiectiv Logan vs Aveo. Chiar daca e normal si logic ca topicul sa fie despre logan vs Aveo berlina, nu a mentionat nimeni asta, si sunt 100% sigur ca toata lumea a luat Aveo in general, nu doar aveo berlina.
P.S. eu nu ridic in slavi aveo, berlina chiar e o porcarie pe roti, si btw, hatch-u are bara de protectie.Last edited by crististreulea; 31 March 2008, 08:39.
Comment
-
1. Tocmai consumul si costurile(nu pretul) erau ideile pe care doream sa se axeze discutiile. Faptul ca motorul este de 1,4 16 v nu este o scuza este o acuza, trebuia sa consume mai putin decat orice Logan benzinar. Ma rog poate posesorii de Aveo sunt neamuri cu Patriciu.
2. Liniuta doar 1,6 8v sa faca cu Aveo desi nu este prea cinstit. Am o banuiala ca invingator este Loganul la liniuta iar la viteza maxima este Aveo-ul din cauza modului diferit de gandire a cutiei de viteze(este doar o supozitie bazata pe niste informatii dintr-o brosura). 1,4 cu cei 75 de CP ai sai nu prea are sanse iar Prestige-ul este prea fortos.
3. Logan negru hmm, cred ca din criterii de marketing nu se fabrica.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
@Rocri pctul 2: de acord, cu 1.6 8v si e cam disproportionata treaba, iar cutia chiar e asezata foarte frumos. Poate ma da cineva o tura cu un 16v sa vad cum se misca
@iulian_vis
Mda ... point made. De curiozitate tu te-ai uitat pe ncap la detaliile despre test? Sa vezi ca aveo (berlina, aia proasta) a iesit mai sigura decat Loganu? Dar a primit "calificativul" 1.5 stele (dupa cum ziceam mai sus, e adevarat, toate masinile primesc 3 stele apoi se fac +uri si -uri, nu zice nimeni exact rezultatu). Fa-mi placerea sa compari pe ncap loganu cu aveo sa vezi ca a primit punctaj mai mare. Si poate cand o sa mai cresti o sa cauti pe net, ca a fost o polemica foarte mare pe tema asta, inclusiv cu reclamatii din partea Chevrolet, ca au testat o masina de "teste" si nu una finala de pe linia de productie, iar cei de la NCAP au refuzat repetarea testului.
Nu-mi plac oamenii care sunt de genul "crede si nu cerceta", de aceea cand si-a pus prietena problema achizitionarii masinii, am gasit pana si scrisoarea oficiala de la chevrolet catre ncap. Cred ca asta conteaza pana la urma, cauti toate informatiile existente si formezi o parere obiectiva.
Comment
-
CAnnabYS, eu am incheiat orice discutie pe tema asta pentru ca vad ca te-ai cam ofticat si incepi cu diverse mici jigniri. Sa fii sanatos sa conduci Aveo in siguranta 100 de ani. Topicul asta era facut pentru a ne da cu parerea vis-a-vis de logan vs. aveo asa, mai prosti sau mai destepti, mai mici sau mai mari, fiecare dupa cum poate sau dupa cate a auzit, citit. Daca tu crezi ca o sa reusesti asa sa-ti impui pct. de vedere, sa fii sanatos. Mai astept sa ma fac mare si mai vorbim atunci.
Comment
-
scuze daca ai luat-o asa...m-am lasat purtat de val. Deja toata lumea si-a format o parere proasta si e greu de schimbat ) ... oricum de-asta suntem aici sa schimbam pareri si sa ne certam "forum-style". Si nu e vb de punctul meu de vedere, am adus in discutie niste aspecte pe care nu multa lume le-a discutat si nu multa lume le-a stiut. Daca sunt pozitive la adresa aveo si contrare cu ideea generala formata pe topic, si nimeni nu vrea sa le ia in seama, e pacat pentru ideea generala care se vrea a fi acest forum.
p.s. fiecare om e indreptatit la parerea lui proprie si pesonala
Comment
-
Pai tocmai de asta am zis si eu "fiecare om e indreptatit la parerea lui proprie si pesonala"
Recunosc, cu siguranta sunt subiectiv in topicul asta si mai recunosc ca nu am "sapat" foarte mult in privinta asta dar atunci cand intri pe un site si vezi intr-o parte 3* si in cealalta 1,5*, parca ti-ai creat o parere si nu mai vrei sa vezi detaliile. O sa mai intru o data si o sa citesc tot, sa ma lamuresc. Ideea e ca atunci cand am comandat loganul, ma gandeam si la aveo pt ca arata mai bine dar imaginea generala creata (poate gresit) despre Aveo e de masina nesigura. Si-a luat un prieten de curand si o sa-l rog sa ma lase sa-l conduc. O sa revin ulterior cu o parere.
Comment
-
Comment