pret cu tva la modelul de baza?
Logan vs Fabia
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Comment
-
Nu cred ca se poate face o comparatie Logan-Fabia pentru ca fac parte din clase diferite, dar ar fi cateva aspecte de punctat, si anume:
1. Plusuri pentru Logan: Spatiu mare atat pt pasageri cat si pentru bagaje, arie de vizibilitate sensibil mai mare, un plus de siguranta (data de dimensiunea rotilor si de faptul ca Loganul are oglinzile laterale identice ca marime), motoare silentioase;
2. Plusuri pt Fabia: Fiabilitate (nu am vazut pana acum o Fabia fumegand!!!), calitatea materialelor sensibil superioara Loganului, pretul relativ mic pentru o nemtoaica, motoare cu consum mic si foarte mic (atat cele pe benzina cat si cele diesel)....
Comment
-
Pana sa fac drive-testul cu Loganul eram hotarat sa imi iau o Fabia, dar m-am razgandit din motivele care le-am expus mai sus. La serviciu am avut doua Fabia una diesel si una pe benzina. Cea diesel dupa aprox 35-40 de mii an inceput sa rontaie mai ceva ca o moara cu ciocanele, iar ce pe benzina transmitea vibratii puternice in habitaclu... Mecanicii mi-au spus ca e comportament normal la numarul de km parcursi. Am spus ca Fabia e nemtoaica pt ca e 100% Volkswagen asa cum si Loganul este 100% Renault, nu pentru ca nu am stiut ca-i ceha...
Comment
-
In primul rand va rog sa verificati datele care le postati. Logan nu face parte din clasa medie sau compacta
....editarea asta.
Pro Logan: pret achizitie, cost intretinere, suspensie mai buna pentru drumurile noastre, spatiu interior.
Pro Fabia: consum mic, pozitie mai buna la volan, tinuta mai buna de drum la viteze mari.
Anti Fabia: pret mai mare la achizitie, intretinere mai scumpa, suspensie slaba (troncane pe la denivelari, chiar daca e noua), spatiul interior.
Anti Logan: instab. la viteze mari, finisare interioara, pozitia la volan.
Nu am punctat multe ca nu e timp, dar per ansamblu, daca ar fi sa aleg inca o data, tot pe Logan as merge.
Sa nu uitam ca Loganul face parte din aceeasi clasa, mica (e cea mai mare masina din clasa mica)Last edited by andrei; 17 October 2007, 15:41.
Comment
-
Pentru aceasta comparatie nu pot sa imi dau cu parerea decat despre ce am condus, si anume logan prestige 1.6 si skoda fabia sedan 1.2 64 cp( versiunea anterioara )
Ca motorizare...nu cred ca ai ce compara....doar ca amandoua pot sa mearga constanta cu 140 - 160 ( pe bord ) si se aude aceeasi galagie in interior.In rest nu stiu ce sa zic, la skoda parca ii este foarte greu pana pleaca de pe loc. La viteze mai mari , peste 100 km/h, daca apesi acceleratia in treapta 5 , nu se intampla mare lucru o perioada, demaraj greoi. In schimb ce am observat legat de consum fabia:mers constant 130 - 140 pe ceas, consum pe cb 7.8 litrii la 100. Nu stiu daca e bine sau rau, dar atat arata. Legat de suspensii, sincer nu am simtit mare diferenta. Si fabia are un sunet ...mai special al motorului....face aproximativ precum motorasele de la masinutele de jucarie chinezesti pe care le-am avut in copilarie...un zumzait ascutit.
Comment
-
razvan, la golan 1.6mpi, la 140km/h pe ceas am avut in jur de 8.2% pe cb...tinand cont de gabaritul masinilor, e ok. in fabia n-am loc nicicum, decat sa conduc de pe bancheta din spate (eu 1,93m, 112kg). are un prieten una cu motor 1.2l, 3 cilindrii...nu se compara cu loganu'; parerea mea. iar zgomotul fabiei, da, e ala de jucarie chinezeasca. la motorul ala de rasnita de cafea cum credeai ca suna ? mcar aspiratorul meu are un por in esapament si face zgomot de motor...plus ca la mine cucoana are nevoie de multe bagaje cand mergem in vreo excursie, ori cu fabia trebuia sa mergem numa unu' dintre noi daca era sa luam si bagajele. prietenu' asta al meu a vrut sa mergem la scarisoara cu masina lui, dar cand a ajuns la mine la bloc si-a data seama ca 4 oameni in cascarabeta, cu bagaje cu tot, nu intram decat zip-uiti...si unde-am urcat cu loganu, fabia putea eventual sa coboare, dar nu pe roti, numai pe burta, ca bobul...si banii dati de el pe fabia sunt mai multi decat am dat eu pe ambition, si n-are dotarile loganului. dar e masina straina. el a avut probleme cu masina, service-ul e de groaza la skoda; nu ca service-ul dacia ar fi mare vrajeala, dar eu am km mai multi cu masina si n-am avut probleme. si cum ziceam, pe unde-am umblat eu cu ligheanu, el cu fabia putea eventual sa vada locurile alea numa din poze. deci pt mine, loganul bate clar fabia.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by RocriCe tare. Auzi-ti cica zipp-uiti. incap. Inseamna ca in Logan noi astia mai inalti ne dezarhivam. . Tare comparatia frate o sa o tin minte.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
eu am un prieten cu fabia combi 1.4 16v si se plange ca mananca mult.
nu stiu de ce ca la demaraj am incercat si iam dat fum de cate ori am dat liniutza)
finisajele sunt mai frumoase evident ca si la logan dar oricum nu merita banii.
pe configurator o fabia modelul nou cu motor tdi de 1,9 ajunge pe la 17.000e
Comment
Comment