Logan vs Fabia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Deci, am condus (testat) si Sandero si Fabia si:
    La Fabia scaunele sunt mai bune decat la Sandero, datorita sustinerii laterale mai bune in schimb pasagerii din spate nu au prea mult spatiu pentru genunchi si cap (daca au peste 1.8m).
    Portbagajul e la Sandero mult peste Fabia din toate pct. de vedere.
    Un alt aspect negativ la Fabia e unghiul mort destul de mare datorita pilonului A (nu prea vezi daca vine cineva din stanga, pe trecerea de pietoni).

Comment

E urata cu spume Fabia aia.Sandero e o printesa pe langa Fabia.Hai ca e chiar reusit Sandero,fata de buburuza aia.
      Era intr-o revista auto(nu mai stiu exact) comparatie intre noua Fabia si Golf VI.Ma bufnise rasul )).Ma uitam asa la poza la cele 2 masini,si sa-mi dea unu 10 Fabia,si tot nu as da (e doar un exemplu) Golf-ul pe ele.
      sigpic

Comment

ieri am avut o ciocnire cu unul care are fabia sh .nici nu ma intereseaza faza e ca m-a facut tembel pentru ca am dat 10mii pe un logan.loganul consuma mult ,e urat,e scump ,sta prost cu stabilitatea dar nici fabia nu e mai departe de logan la stabilitate lucru spus chiar de el .
        Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Adevarul e ca 1.4 mpi e depasit moral, dar daca ne uitam la motorizarea de pe Fabia 1.2 60 respectiv 70 cp, nu reuseste nici pe departe sa aibe performante apropiate cu 1.4 mpi (la 70 cp e mai lenta cu aproape 2 secunde la 100/h fata de Logan 1.4 mpi), abia 1.4 86 cp depaseste un pic 1.4 mpi.

PS: cu Fabia1 1.2 64 cp am mers cu 170 pe bord, dar vreau sa va spun ca la 160 pe ceas, gps-ul arata ''incurajanta'' viteza de 146/h ...

Comment

Am spicuit printre postarile din acest topic. Recunosc nu am citit tot. Vad ca majoritatea desfinteaza Fabia. Parerea mea este ca nu e de loc asa. Comparatia intre Logan si Fabia e putin deplasata. In afara de motorizarile mici (sa nu uitam ca pe Fabia poti opta si pentru 1.9 TDI - 90/105 CP) pe care cat de cat le poti compara in rest nu prea sunt termene de comparatie.
            Mie personal imi place mult mai mult vechea Fabia, cu cea noua e chestie de gust, adica poate sa iti placa f. mult sau sa nu iti placa deloc. Nu prea este cale de mijloc.
            Ca design nu exista indoiala, vechea fabia e peste logan.
            Aerodinamica, mai are rost sa vorbim...Loganul e cam "dulap" la acest capitol.
            Interior, materialele de calitate din Fabia si ergonomia nu se compara.
            Portbagajul, poate e mai mic la Fabia, dar...sa nu uitam ca Loganul nu are bancheta spate rabatabila, deci a pierdut din start si la acest capitol.
            Ar mai fi pretul, nu stiu exact pretul unei Fabii cu dotarile Loganului.

PS: Nu am Fabia dar sunt fun Skoda.
            Si ar mai fi ceva . Exista Skoda Fabia RS. :P

Comment

ia o fabia noua de 10000 de euro si vezi ce dotari ai pe ea. compar-o cu un logan nou, prestige cu tot ce se poate pune pe el. au target-uri diferite, preturi diferite. vezi si intretinerea...
              apropo, astia de va tot luati de plastice/finisari...stati toata ziua cu curu pe bord de va trebuie moale si pufos? sa nu-mi ziceti ca plasticul de pe fata de usa e mai bun la fabia, ca pana si la golf tot la fel de tare e ca si la logan. strict partea aia de la cotiera e ceva mai moale, dar in rest, fata de usa tot ca un placaj se simte la pipait. hai ca n-o fi skoda aia rolls-royce.
              pozitive: faptul ca exista fabia rs....pacat ca e masina prea mica pt astia de 1m93 si 103kg
              Last edited by Seba; 14 May 2009, 11:03.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Cu designul e subiectivism...pe mine daca ma intrebi, e cea mai varza relativ noua masina pe care am avut neplacerea s-o conduc. Un motor diesel zgomotos (doar e in 3 cilindrii si mai greu cu echilibrarea) si am stat la volan foarte rau...masina mica, inghesuita...ma rog, depinde si ce statura ai. In ansamblu este ok, tehnic vorbind, dar nu as da banii pe una noua nici sa ma tai.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Originally posted by Seba View Post
                  ia o fabia noua de 9-10000 de euro si vezi ce dotari ai pe ea. compar-o cu un logan prestige sau laureate 16v. end of story...
                  ) am zis ca pretul e singurul avantaj al loganului, dar daca mi-ar pune cineva 2 masini, o Fabia si un Logan, chier si noua fabia in fata, nici nu as clipi in a alege Fabia.
                  Marele dejavantaj la logan este portbagajul minuscul si faptul ca nu se rabateaza banchetele. Plus ca are la el acele arcuri si bratele acelea exagerate care reduc mult din capacitatea lui.
                  Niciodata nu se va ridica un logan la inaltimea Fabiei
                  End of storry!

Comment

Deocamdata nu s-au vandut nici jumate Fabii cat Loganuri in Europa...asa ca...Si da, Loganul are pretul mai bun, lucru care conteaza cel mai mult, mai ales in occident
                    Si nu mai spune "Niciodata" ;)...never say never

PS: "Inaltimea Fabiei"?...ne rad si curcile. Ce dreaq mah am ajuns de fiecare data sa dam cuvinte de slava si oda unor struto-camile (Logan, Fabia si altele)...zau
                    Last edited by darksid3; 14 May 2009, 11:16.

Comment

• Originally posted by Gelu_R View Post
                      .................................................. ...
                      Mie personal imi place mult mai mult vechea Fabia, cu cea noua e chestie de gust, adica poate sa iti placa f. mult sau sa nu iti placa deloc. Nu prea este cale de mijloc.
                      Ca design nu exista indoiala, vechea fabia e peste logan.
                      Aerodinamica, mai are rost sa vorbim.............................
                      Nu esti singurul care spune ca Fabia1 a fost un model mai reusit (chiar f reusit, pretul doar un pic cam mare) decat Fabia2.
                      Design-ul nu e ceva spectaculos la niciuna (Logan si Fabia, oricum si mie Fabia1 mi se pare mai frumoasa de 10 ori decat Fabia2).
                      In rest cam ai dreptate, alta senzatie ai la Fabia la 140-150/h (adica ai control mai bun la directie si nu iti iei zboru, pe viraje se inclina mai tare ca Loganu, dar ramane ferm pe traiectorie, mi se pare mai controlabila).

Comment

• Logan vs Fabia

La 9000 euro am optat pentru Logan 1.6 16V. Nu sunt un vitezoman, dar categoric nu sunt pensionar. Cu Fabia 1.2 depasiri pauza, te gandesti de 10 ori daca sa faci, pe cand la Logan 1.6 16V se compara cu Toyota 1,6, Astra 1,6 si Ceed 1,6 la performante ale motorului. Si testele nu sunt facute de Dacia Pitesti. Si e motor vechi iar cei de la Renault nu au renuntat la el, il au in dotare si pe Megane 3. Curios ca motoarele de pe Dacia venite de la Renault sunt limitate, sa nu se tureze, dar pana in 5000 de ture merge excelent. Daca mai bagi si uleiuri sintetice bune, te tine o viata, daca ai zile putine!

Comment

• Toate motoarele pe injectie sunt limitate la turare indiferent ca e benzina sau motorina, dar asta e alt subiect

Comment

• ...se compara la 0-100/h si cam atat, in rest n-ai ce sa compari cu masinile alea.
                            Sunt superioare la toate capitolele.

Asta e cam asa: are 80 cp , clar, putoare. Dar fa un drive test si compara tinuta de drum si apoi mai dicutam.
                            Daca ajungem sa comparam masinile numai dupa ''in cat prinde suta si cat ia pe ceas'' n-are rost sa mai discutam.

Comment

• Despre siguranta nu am vorbit dintr-un motiv anume. Unul dintre prietenii mei traieste pentru ca se afla intr-o Fabia cand l-a izbit aproape frontal un autobuz la o viteza de peste 100km/h. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost cu loganul. Sper ca tot asa.

O.T: Acu 2 saptamanai am venit de la Bucuresti cu un Logan 1.5dci. A fost foarte frustrant ca trebuia sa privesc cum trec toti pe langa mine. Ma asteptam la mai mult. E singurul logan pe care l-am condus. Sper sa imi schimb parerea dupa ce voi conduce 1.6, 16v pe care il voi cumpara.

Comment

• Altii au murit in A6, deci?
                                Aia cu toti treceau pe langa tine.....hai las-o ca deja o dam in copilarii...Sunt masini mai puturoase si posesorii nu se mai vaita

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google