Logan Vs Leon

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Logan Vs Leon

Deschid acest TOPIC pentru a vedea si parerea celorlati membrii despre cel din urma. Cu toate ca le detin pe amandoua recunosc ca il prefer pe Leon.
    Nu doresc un vs neaparat intre motoarele celor doua brand-uri dar se poate si asta.

DACIA Logan 1,5 dCI/65 CP, decembrie 2007, dotari de serie:

* airbag pasager
    * airbag şofer
    * 2 tetiere spate
    * direcţie asistată
    * geamuri electrice faţă
    * radiocasetofon 2x15W
    * închidere centralizată cu telecomandă.
    * protecţii laterale
    * bare în culoarea caroseriei
    * capace de roţi
    * geamuri colorate
    * oglinzi retrovizoare reglabile din interior
    * iluminare portbagaj, indicatoare digitale, reglarea pe înălţime a centurilor de siguranţă faţă.
    * ABS Bosch
    * Proiectoare de ceata
    * Aer conditionat

Pretul a fost de 9300 euro la care s-au mai adaugat 120 ron numerele rosii.
    Up-grade after market, sisitem audio mp3 player 300 ron.
    Achizitionat cash.

SEAT Leon, 1,4/85 CP, mai 2008, dotari de serie:

2 suporturi pentru pahare in consola centrala
    3 tetiere spate
    ABS, TCS (TCS poate fi deconectat)
    Aer conditionat semiautomat (Climatic)
    Airbag-uri cortina
    Airbag-uri frontale pentru sofer si pasager
    Airbag-uri laterale pentru sofer si pasager
    Anvelope 205/55 R16
    Bare protectie in culoarea caroseriei
    Centuri de siguranta in 3 puncte pentru toate locurile
    DSR (Dynamic Steering Response)
    Filtru pentru praf si polen
    Frane pe disc fata/spate
    Geamuri fata actionate electric
    Imobilizator electronic
    Inchidere centralizata cu telecomanda
    Jante otel 6 1/2Jx16
    Lampa ceata spate
    Manere portiere in culoarea caroseriei
    Mufa pentru intrare auxiliara(anulata de comandarea mufelor USB/iPOD)
    Oglinzi exterioare actionate electric si incalzite
    Oglinzi exterioare in culoarea caroseriei
    Oglinzi in parasolare
    Pachet legislativ (trusa medicala, stingator de incendiu, triunghi reflectorizant)
    Proiectoare de ceata
    Radio CD MP3, 6 difuzoare
    Reglaj electric faruri
    Reglaj manual pe inaltime pentru scaunul soferului
    Roata de rezerva de dimensiuni reduse
    Scrumiera in consola centrala
    Sertar sub scaunul soferului
    Servodirectie electromecanica, reglata automat in functie de viteza
    (Servotronic)
    Sistem de prindere Isofix pe bancheta din spate
    Sistem spalare luneta
    Spatar bancheta spate rabatabil asimetric
    Stergator parbriz cu temporizare
    Tetiere fata, articulate si ajustabile pe inaltime
    Volan reglabil pe inaltime si adancime

Pretul a fost de 13800 euro, la care s-a mai adaugat 400 euro pentru pilotul automat si computerul de bord. Cadou la achizitionare: comenzi audio pe volan, 2 incinte acustice in plus, covorase, numere provizorii.
    Up-grade after market:
    - jante aliaj RIAL CAMPO 16',300 euro
    - ambient foot light, 50 euro
    - statie amplificare + woofer, 100 euro
    - set roti de iarna SH, 200 euro
    Achizitionat in sistem de leasing. 3500 euro avans, 800 euro CASCO annual, rata 130 euro/luna x 72 luni

Aspect exterior
    Din punctul meu de vedere, clar in favoarea Leon-ului. Il gasesc cel mai sexy aparitie din clasa sa.
    0-1

Aspect interior
    Aici se mai poate discuta. Si Leon-ul este o masina care sufera de pe urma plasticelor ieftine la interior, se vede clar unde s-au salvat bani pentru a iesi cat mai ieftin. dar parca lucratura si imbinarea lor nu este asa de vizibila si grosolana ca la Logan. Este mult mai finisat. Ergonomia comenzilor da castig de cauza tot celui din urma.
    0-2

Sisteme siguranta.
    Este destul de clar si aici. Cortina airbag-uri spune totul pe langa celelalte.
    0-3

Confort.
    Scaunele cat si sustinerea laterala a acestora nu se pot compara ... inca.
    0-4

Portbagaj.
    Aici nu se poate compara, balanta inclinandu-se clar in favoarea Loganului.
    1-4

Consum urban.
    Strict ma refer la motoarele pe care le detin si dau castig de cauza Loganului.
    2-4

Tinuta de drum.
    Daca Loganul se balangane si trage uneori dreapta sau stanga depinde de ce manevre efectuezi la viteze mari, Leon-ul este ferm si pe pozitie nelasand sa se vada nici o salbiciune in acest caz. Se lipeste foarte frumos de asfalt si ... nu misca.
    2-5

Zgomot la interior
    La Logan incep sa se auda imediat ce ai sarit pragul de 100 km/h iar la Leon acestea incep sa se faca auzite undeva dupa pragul de 140 km/h. Sistemul audio cu cele 8 incinte acustice face toti banii si pot sa spun ca are unele scapari la unele posturi de radio.
    2-6

Ma opresc aici deocamdata. Promit sa revin si cu poze imediat ce voi reveni in tara pentru a-mi intari cele scrise mai sus.
    Personal prefer Leon-ul si nu plang foarte tare cand ma gandesc ca pentru 5000 in plus puteam sa mai am un Leon sau unul mai performant, mai multi cai putere.
    LOGAN ABS+ 1,5 dCI/70 CP (12.2007)
    CITROEN C1 1,0/68 CP (03.2010)

da..dar in 2007 cand ti-ai luat Loganul nu era criza din 2008 raportul pret - calitate ptr Leon abia acum incepe sa fie unul bun..si o sa fie si mai bun ;)
    sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

... criza a inceput undeva in toamna-iarna daca retin bine. I-a afectat destul de tare si pe ei. Au trebuit sa trimita in somaj mai mult de 3000 muncitori.
      Leon-ul a fost cumparat la oferta speciala este adevarat. Pretul de catalog acum este undeva la 15600 euro.
      Si cei de la Dacia pot face acelas lucru decat sa ofere gratuit DOAR 6 rate sau mai stiu eu ce.

Comment

Nu prea avem ce sa comparam aici. Iar incepem sa facem antiteza intre lighean si masini unde ligheanu' este un fel de Mircea cel Batran si restu' masinilor sunt privite drept Baiazid. Un fel de "N-avem osti, dara iubirea de mosie e un zid, care nu se-nfioreaza de-a ta faima, Baiazid".
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Cat de poet esti Vitriol...dar si ce bine ai zis-o )
          sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

Chiar nu sunt poet, nu ma duce pe mine capu' atat. Nu am facut decat sa-l citez pe Mihai Eminescu in Scrisoarea a III a.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Nu inteleg comparatia asta.Cel mai scump Logan berlina costa in jur de 10000 si ceva de euro,hai 11.000.Cel mai scump Leon sare de 20000.E o comparatie fara sens.
              sigpic

Comment

De acord cu Pacco! Comparatia mi se pare total fara nici un sens. Poate doar sensul de a arata ce masini mai avem pe langa Logan. Dar asta se poate discuta la "diverse" sau daca efectiv ii pasa cuiva se poate deschide un nou topic.

Comment

Chiar nu avem ce compara, exceptand performantele dinamice 0-400m, 0-100 km/h, poate si alte reprize. Aici comparand 1.4 logan cu leon 1.4.

Comment

Pacat.
                    Credeam ca va fi un Topic mai animat si ca unul dintre noi va descoperi ceva mai multe puncte in plus pentru Logan.
                    Daca este fara sens sau nu-si are rostul acest TOPIC poate fi inchis.
                    L-am deschis dupa ce am primit un PM de la RED_ALIN.
                    Dar ... asta e.

Comment

nu te supara...dar din cele 2 'caracterizari' care le-ai facut la cele 2 masini, logan si leon, reise faptul ca ai caracterizat mai in amanunt leonul, spre avantajul lui, in sensul ca ai spus 'centuri cu prindere in 3 puncte' doar la leon, desi si la logan e la fel. cu lampa ceata spate, la fel...ai precizat doar la leon, de parca loganul nu ar avea. suport de pahare are si loganul, desi tu ai specificat doar la leon. cu imobilizatorul electronic aceeasi poveste. are si loganul. eu am asa ceva, si te asigur ca si tu ai. si ai zis ca ai 2 tetiere in spate. 2 tetiere se pun doar pe modelul preferance, iar la acel model nu exista ac, proiectoare, abs in optionale, cu atat mai putin in standard

p.s.ce model ai tu loganul?
                      Last edited by B 83 RMJ; 7 January 2009, 19:09.
                      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

ABS + pare a fi din descriere.
                        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

9300 e prea mult pentru abs+...eu in aprilie cand am comandat-o pe a mea era 8700 euro motorizarea de 1.5 de 70 cai...el zice ca are 65. am oferta care mi-a facut-o tipa de la dealer. daca e nevoie o scanez si o pun aici

p.s.: abs+ nu are din fabrica casetofon. eu am abs+ si mi-a fost scos pentru proiectoare si abs.
                          Last edited by B 83 RMJ; 7 January 2009, 19:28.
                          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

e super un leon, dar motorizare de 2.0 diesel de 140 sau 170cai, 85 mi se pare putini. nu cred ca poti compara loganul cu leonul mai la nici un capitol.

...iar piesele de seat sunt foarte scumpe...
                            sigpic

Comment

@alindrgn: ABS + este Loganul pe care-l am. Nu am vrut sa para ca o lista mai mare de optionale ar insemna ca este si mai buna masina. Ceea ce am insirat la Logan este ce am gasit pe site la echipare standard Preferance + cele cateva scrise la ABS+. Cat despre radiocasetofon - greseala mea.
                              9300 euro sunt banii pe care eu i-am platit pe acel Logan. Doar nu m-au facut aia de la DACIA de 1000 euro? Sa fim seriosi.
                              Masina are 70 CP. Am tot urmarit acele multe posturi de la dCI-ul de 65 CP si am ramas setat pe asta. Am scris din viteza la inceputul TOPICULUI. poate un moderator schimba cele doua cifre din 65 in 70. Multumesc anticipat pe aceasta cale.
                              Nu cred ca am avantajat Leon-ul, doar am spus mai multe despre el deoarece despre Logan stim cu totii cum este. Dar, fara suparare, poti spune tu mai multe in dezavantajul lui.

@gogoasha69: iti dau dreptate. Si eu cred ca imi trebuiau mai multi caluti de aceea va urma o resoftare prin care voi primi inca 12 in herghelia deja existenta. Imi place enorm de mult consumul Loganului si de acea am vrut sa raman in limitele alea. Pentru un consum scazut am ales acea motorizare pe Leon.
                              la piese inca nu am ajuns sa schimb dar stiu ca la Logan prima revizie m-a costat 400 ron iar la leon am inteles ca este 600 ron. Doamne ajuta ...
                              Legat ca nu pot fi comparate am zis ca daca tot s-a bagat la vs Cee'd-ul, de ce nu si Leon-ul.

As dori sa stiu cati dintre voi a-ti facut test drive cu Leon si ce impresie v-a facut? Fie el si 1,4/85 CP.

P.S.: Sper ca nu se supara nimeni pentru acest VS?
                              Last edited by florin75david; 7 January 2009, 20:25.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google