Logan Vs Leon

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

eu am mers cu un leon la un prieten, 2.0 tdi 140caluti, foarte sprintena, la viteza parca se lipeste de asfalt. frumos si interiorul, masina frumoasa, sport.

piesele sunt cam scumpicele, el a trebuit sa schimbe o planetara si l-a dus undeva la vreo 13mil. acum trebuie sa faca rev de 120 000km si trebuie schimbata distrbutia care il duce pe la vreo 12-14mil cu tot cu pompa de apa.

hai sa iti spun la ce e mai bun loganul e mai inalt, are scut de fier, cu leonul trebuie sa fii foarte atent sa nu il atingi pe dedesubt, cica are scut - de plastic care mai costa si o gramada de bani :P
    Last edited by gogoasha69; 7 January 2009, 20:37. Reason: edit
    sigpic

Comment

@florin:sunt 2 masini din clase diferite.Ca sa fac o paranteza,mie mi s-a parut puturos si Leon-ul de 105 cp,1.9 tdi,dar pai de 1.4...Pff.Sunt 2 tipuri de oameni(citez ce a scris TopGear):oamenii care au masini de lux,scumpe,sport,etc...si oamenii care isi cunosc foarte bine starea financiara,si nu vor sa demonstreze nimanui ca au ei bani de o masina de lux,au masina pentru ca au nevoie si nimic mai mult.Prima categorie se imparte la randul ei in doua categorii:oamenii care au bani si isi permit masini scumpe,sa le intretina s.a.m.d.,si oamenii care nu au,dar cu toate astea se imprumuta,si isi cumpara masina straina.Acestia aleg masina doar pentru brand,si isi iau cel mai ieftin model din clasa,doar pentru ca e Audi,BMW,Mercedes,VW...etc.Aici eu am generalizat,sper ca nu supar pe nimeni prin ce am spus,dar mie mi se pare foarte adevarat.Nu inteleg de ce mi-as cumpara Leon 1.4.In afara de faptul ca daca bag 5 persoane in masina,mai are putin si moare motorul...doar pentru ca e Seat?Inca odata,sper sa nu se supere nimeni pe ce am spus,este doar o parere,pe care o luati ca atare.Daca va suparati,imi cer de pe acum scuze,si daca vreti,moderatorii imi pot sterge postul. .Bafta.
      sigpic

Comment

Eu am mers cu Leon FR si pot spune ca Golf Gti mi-a placut mai mult. Interiorul la Leon este total asimetric, mai ales consola centrala, care zici ca e facuta la misto. Pozitia locurilor din spate este foarte inghesuita. Nu mi-as cumpara Leon avand in vedere ca Golf-ul este ceva mai ieftin. Leon-ul este intradevar o masina care ori iti place ori nu, mie unu' nu imi place deloc. Iar despre motorul de 1.4 nu am ce sa zic pentru ca nu am avut ocazia sa testez unul pana acum.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

@pacco: ai dreptate ;). urmatoarea masina care o sa mi-o cumpar nu o sa aiba mai jos de 140cai. daca vreau una ieftina loganul e superok isi face treaba caluti la cati bani e unul. nici eu nu as da bani pt o masina straina cu motor de 1.4 benzina. leonul cu motor pe benzina este destul de slab.

nu stiu de modelele noi cu motoarele noi de la vw cu tehnologie tsi.
          sigpic

Comment

Originally posted by florin75david View Post
            9300 euro sunt banii pe care eu i-am platit pe acel Logan. Doar nu m-au facut aia de la DACIA de 1000 euro? Sa fim seriosi.
            cu 9400 iti luai laureate 1.5 dci...cu 100 euro mai mult decat zici ca ai dat pe absul tau

iti pun oferta de la dealerul de unde am luat eu masina. 8700 euro 1.5 dci ...ma gandeam ca nu o sa crezi ca era 8700 si nu am scris asta pana nu am cautat sa vad daca mai am foaia cu oferta, ca sa o pot pune aici.

acum, pe dacia.ro la configurator e 8800 abs+ cu motorizare de 1.5 dci. sincer...nu stiu ce preturi practica dacia la voi, dar ieseai mai ieftin daca ti-o luai din alt oras
            Attached Files
            Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Originally posted by gogoasha69 View Post
              ...leonul cu motor pe benzina este destul de slab.

nu stiu de modelele noi cu motoarele noi de la vw cu tehnologie tsi.
              Stai tu linistit ca un motor 1.4 tsi de 160cp nu sta la discutie cu un diesel de 2.0 si 140 cp. Si nu numai la forta dar si la consum.
              Last edited by vitriol; 7 January 2009, 21:04.

Comment

nu m-am luat de motoarele astea noi 122 si 160 de cai tsi :P
                sigpic

Comment

@Pacco: Bine pus punctul pe "I".
                  Nu sunt dintre cei din a doua parte, ca sa ma fac inteles.
                  La alegerea Leon-ului a fost pusa o mare caramida si de catre sotia mea. Ii place la nebunie cea ce nu pot spune si in cazul Loganului. De fapt cand eu sunt plecat in voiaj este masina cu care se misca prin oras.
                  Sincer mi-as fi dorit enorm un FR ... dar cum sa ii las pe mana 200 CP. M-am gandit ca totusi am un pici de 4 ani caruia nu trebuie sa i se intample nimic.
                  Dupa ce am luat Loganul mi-am dorit o masina mai confortabila si mai SIGURA si asa a venit Leon-ul.
                  Din cand in cand mai merg cu prieteni de la vapor la aeroport si va pot spune ca nu se opreste motorul cu 5 persoane in el. Este adevarat demareaza mai greu, creste consumul dar ... merge.
                  Si este fara suparare. Este un VS si e normal sa avem pareri diferite si gisturi diferite.
                  @vitriol: ai dreptate Golf-ul este mai ieftin dar foarte ... chel, vezi oferta.

Logan 1,5 dCI/70CP

Urban 6,0 - 7,5
                  Mixt 5,8
                  Extraurban 4,5
                  Viteza maxima 160

Leon 1,4/85 CP

Urban 7,9 - 10,2
                  Mixt 7
                  Extraurban 5,9
                  Viteza maxima 180

Ar fi cel mai bun si cel mai rau consum facut de-alungul timpului cat si viteza maxima atinsa de mine cu cele doua.
                  Last edited by florin75david; 7 January 2009, 22:09.
                  LOGAN ABS+ 1,5 dCI/70 CP (12.2007)
                  CITROEN C1 1,0/68 CP (03.2010)

Comment

Nu-mi spune ca Golf-ul este chel florin75david, trendline si reference au exact aceleasi dotari cu precizarea ca la Golf ai geamuri electrice standard, la Seat platesti pentru cele din spate. Deci cum am mai zis, Golf-ul sta mai bine la capitolul pret, si pana la urma e vorba de gusturi.

Comment

mai dar va place sa comparati dovleci cu portocale clasa mica low cost cu compacta premium de ce nu comparati maybach cu sandero?
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Pai Vw golf V 1.4 tfsi are 140 CP.Costa in jur de 16000 modelul de baza.Hai sa zic undeva in jur de 18000,cam cu ce ai vrea.Un tovaras din bloc si-a luat Leon 1.9 tdi(de asta am adus vorba atunci de leon),si a dat 22.000 E pe ea.Golf-ul este peste Leon.E si normal,avand in vedere ca tot iei il fac .La fel,mai am un prieten,omul a zis ce cum sa-mi iau eu Logan,Dacie,si si-a luat la 13000E sau 14000E un Ford Focus 1.4.E praf masina,prastie.Masina e cheala,a dat o gramada de bani,piesele si revizia sunt foarte scumpe.A vrut masina straina,are.Sa se bucure de ea.Multi vorbesc despre Logan,ca tot dacie e,etc,dar ei nu au condus-o,sau poate nici nu au intrat in ea.Numai emblema a mai ramas.E Renault toata ziua.Uita-te la un Megane Sedan cum arata in interior,o sa ramai uimit cate chestii comune le are cu Logan-ul.
                        sigpic

Comment

Originally posted by Pacco View Post
                          Multi vorbesc despre Logan,ca tot dacie e,etc,dar ei nu au condus-o,sau poate nici nu au intrat in ea.Numai emblema a mai ramas.E Renault toata ziua.Uita-te la un Megane Sedan cum arata in interior,o sa ramai uimit cate chestii comune le are cu Logan-ul.
                          corect...aceeasi parere si la mine. la logan doar manopera mai e romaneasca, si sigla de dacia...multe incoveniente pot aparea de la manopera romaneasca virgula care se stie ca lasa de dorit de multe ori. oricum eu zic ca loganul nu se compara nici macar cu solenza....

si legat de loganul lui florin, tot nu imi vine sa cred ca a dat cu 1000 de euro mai mult fata de pretul care este pe site la dacia si la dealerii din brasov:|
                          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Acestea cam fiind spune ... cam asa este. Gusturile nu se discuta.
                            Poate s-a inteles gresit dar nu am vrut sa scot in evidenta ca Loganul este o masina slaba. Este cu mult peste Albea, Acent, Gelly si poate multe altele.
                            Eu am spus si o repet: Dacia este altceva de la Solanza. Prima masina romaneasca cu AC a facut senzatie. Era interesant un razboi al vanzarilor intre ea si Logan dar au oprit fabricarea ei imediat dupa lansarea Loganului.
                            Apropo de manopera. Socrul meu a lucrat la dacia Pitesti unde au construit un cuptor de vopsitorie. A ramas placut uimit sa vada ca foarte multe chesti sunt robotizate si ma noi. Poate ca matritele nu sunt asa de scumpe si perfecte sau poate nu se da mare atentie la cum va arata produsul finit "la bani astia" ... caci totusi nu este o masina prea ieftina.
                            cei care-si cumpara orice SH doar ca sa nu cumpere un Logan nou sunt mari d.......i si mai ales batuti in cap. Mentalitatea asta SH imi da mari batai de cap. Pana nu cumperi o masina noua nu sti ce insemana sa o ai si ce putere iti confera Garantia. Eu sunt la a 4 a masina noua.
                            De Ford nu vreau sa aud. Am avut si m-am lasat. De fapt de pe un Mondeo 2005 am trecut pe Logan.

P.S.:Nu vreau sa se transforme acest topic intre membrii loganclub vs florin75david.
                            ... @alin: o sa scanez si eu factura si o sa o atasez aici. Si pe mine m-a pus pe ganduri ce imi spui tu.
                            Last edited by florin75david; 8 January 2009, 09:30.

Comment

Deci am nimerit-o cu ABS+ .
                              Poate in loc de vs era mai bine sa fi pus "logan si leon" pentru ca oricum se compara mere cu portocale. Sa le stapanesti pe amandoua sanatos.
                              P.S. chiar e adevarat cu scutul de plastic?
                              Last edited by Cristi_LCD; 8 January 2009, 09:40.
                              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

M-ai ghicit. Un Loganist adevarat.
                                Da chiar asa este.
                                Leon are scut de plastic. Este bine sa ocolesti catei loviti sau pietrele pe strada. Pana acum nu am atins cu nimic, am mers si la munte pe un off road veritabil si nimic.
                                Incet si cu grija. Majoritatea parcarilor le fac cu spatele si nu fac borduri sub nici o forma. Prefer sa ma invart o ora si sa gasesc un loc de parcare decat sa o urc pe bordura. Si cu Loganul faceam acelasi lucru.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google