Masina Mea B 555 PCH

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by cos_min_i View Post
    este expert omul ...

PCH - cat mai inchisa ,cu atat mai bine si recomandarea mea este sa pui o tenta si pe fata ... cat se poate de legala
    Am inteles, mersi nenea!

Comment

• Salutare,

Eu mi-am montat relativ recent folie Llumar spate+luneta, aici in Cluj la Masterfol. Stiu ca tu mai aveai drumuri pe-aici asa ca iti recomand o vizita la Masterfol sa te convingi ca sunt profi.
      Preturile variaza in functie de gama pe care ti-o alegi. Au de la folie colorata din "nastere" pana la folie dublu strat, cu protectie metalica/ceramica pentru prevenirea decolorarii si zgarierii.
      Eu iti pot spune de cum se prezinta la mine... am folie din gama Confort, ATR35(parca), opacitate 85%, reflectie IR 78%, UV nu mai stiu exact dar era mare oricum, garantie 7 ani... Folie+montaj= 400lei. Arata foarte bine pe masina si se simte clar diferenta de temperatura, mai ales pentru piticul meu care e mai tot timpul in spate. In plus noaptea iti protejeaza foarte bine ochii de idiotii carora le e lene sa-si regleze farurile sau uita sa schimbe faza.
      Un alt prieten de-al meu si-a pus pe un Elantra nou, folie din gama superioara(Avantagarde) fata(5%)+spate(85%) si l-a ajuns ~800RON.
      Dupa norma RAR gradul de opacitate maxim admis e: 5% fata; 95% spate.

Sper ca ti-am fost de ajutor cumva!
      :P::U::S::H: :T::H::E: :L::I::M::I::T::S: :excl:

Comment

• Merci frumos...am citit si eu acum despre cele trei tipuri. Cred ca modelul pe care l-ai ales tu il voi pune si eu, gama Confort!

Comment

• Nu pune bre neagra tuci, ca o cocalaresti.
          E mereu amuzanta cate o masina dintr-asta mititica, cu geamurile negre. Ascunzi ceva? ca de celelalte efecte, hai sa fim seriosi: antiefractie? Pai greu o fi sa mai ai un cutter la tine ca sa aranjezi minunata folie, dupa ce s-a facut geamul terci.
          Mai putina lumina? Pai ai bordel in spate? Conduci oameni importanti?
          Mai putina caldura? Asta ar fi singurul argument plauzibil, insa daca pui in balanta, da cu virgula.

Nu fac misto de nicio culoare, doar ca nu vad rostul foliei, si poate imi spune dracului careva ce roluri are, in afara de povestile de marketing.

De banii aia mai bine intretii masina, sau iti poti lua ceva lucruri simpatice prin interior.

Comment

• Pai nu vreau neagra tuci, am si precizat ca nu vreau geamul ala negru de parca e dat cu bidineaua! Vad prin trafic o anume nuanta si nu stiu care naibii e aia! Iar focus berlina nu e tocmai mititel.

Comment

• Cezar incerc sa te lamuresc eu. Incerc doar!
              In primul rand Lummar si 3M sunt filme auto nu folii colorate din targ. Spre deosebire de cele din targ care-ti fac doar umbra si bezna filmele auto reflecta si caldura(IR) si razele UV, in proportii diferite in functie de tipul pe care ti-l alegi(bineinteles in functie de buget).
              Dupa cum stii infrarosiile sunt responsabile de caldura iar cele UV degradeaza in timp structura si calitatea materialelor din masina, adica plasticul devine mai casant, tapiteria se decoloreaza, etc..
              In plus daca ai mai tot timpul in spate un pasager special (cum e piticul meu ) o sa te bucuri ca nu-ti va mai plange ca nu se poate uita pe geam din cauza soarelui si ca are cel putin ochii protejati.
              Un alt beneficiu ar fi ca si pielea ta sau a pasagerilor nu va mai fi expusa atat de mult la UV.
              Spuneai tu ca daca-ti sparge cineva masina poate avea si-un cutter sa taie folia. Da, corect! Dar ce te faci in cazul unui impact? Nu ca ranile de cioburi ar fi grave dar pot fi prevenite.
              Si da, si intimitatea trebuie avuta in vedere. Poate sotia ta alapteaza si n-ai vrea sa ti se zgaiasca toti taximetristii transpirati in masina.
              Ca sa sintetizez iti pun o intrebare simpla: tu ce ochelari de soare ti-ai lua ca sa te stii protejat? Din targ sau de firma?

Sper ca ti-am/v-am fost de folos.

Comment

• pune folieeee
                sigpic

Comment

• Da, mi-ai fost. Pertinenta explicatie.
                  Insa, prin geamul masinii oricum nu trec razele UV, ramanand astfel celelalte aspecte. Sau stiu eu prost?

@PCH: da bre, nu e mica, doar ca nu transporti bunuri. In fine, am citit eu cu pauze si n-am vazut cand ai zis ca nu vrei tuci. My bad.

Comment

• Si eu stiam la fel pana am fost la baieti.
                    Ei m-au lamurit ca lumea stie gresit ca UV-ul nu trece prin geamul masinii. Ziceau ei ca UV-ul trece inclusiv prin geamul termopan si m-au intrebat daca am eu vreun alt motiv pentru decolorarea tapiteriilor. In schimb ziceau ca geamurile in general reflecta o parte din IR.
                    Acum nu am stat sa aprofundez lucrul asta si poate n-o fi asa dar inclin sa cred ca au dreptate.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                      Mai putina lumina? Pai ai bordel in spate?
                      eu mi-am pus neagra tuci pe spate. stiu ca arata urat ca pe spate e tuci si pe fata lipseste dar sa stii ca e alegerea potrivita cand ai copil mic si sotia trebuie sa-l alapteze in trafic (si s-a intamplat de multe ori sa fie in situatia asta mai ales cand mergeam la drum lung). mai bine "cocalar" cu geamuri tuci decat exhibitionist....
                      si protejeaza copii atunci cand afara e soare puternic.
                      gata nu mai spun nimic de folii ca transformam "myride-ul" omului in discutii despre culoarea gemurilor...
                      My ride

Comment

• In orice geam, parbriz, luneta, se lasa in mod voit o anumita cantitate de oxid de fier (e tenta aia verzuie) pentru filtrarea razelor UV. Fireste ca nu se filtreaza tot, dar se simte.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by PCH View Post

Vreau sa ii colantez si consola centrala, de sus unde e butonul de avarie pana la cotiera!
                          La ce culoare te-ai gandit in privinta aceasta?

Un tutorial de demontare, poate iti va fi folositor: http://www.youtube.com/watch?v=3n_VTX7sLHU

Comment

• Probabil carbonul ala 3d! Imi spunea baiatul de la service-ul asta sa astept putin ca primeste nu stiu ce colant din America, modele noi. Cand voi merge la el sa pun folia o sa vad si un catalog cu colant!

Comment

• A venit VIPIA si odata cu ea, folia pe masina.
                              Attached Files

Comment

• Hai ca arata bine masina ....chiar imi place cum arata asa
                                In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google