Uite ca la asta nu m-am gandit. Buna idee. Ms de sfat!
My Sandero 2: 1.2-75Cp
Collapse
X
-
Mai, la urma urmei e lichid pt parbriz nu e ceva "vital" pentru masina. Daca reprezentanta e aproape de tine...bine, daca nu e o cheltuiala in plusLast edited by Bazilman; 8 November 2013, 21:50."Nimeni nu scapa virgin, viata le-o trage la toti."
"Parerile-s ca gaurile din cur , toti au cate una."
Comment
-
daca ajungem la minus 35 ... ne ingheata antigelul pana sa inghete solutia de parbriz. Idee e ca exista solutii la care nu se respecta regula asta. In functie de compusii chimici ai concentratutlui si de eventuala reactie cu solutia (apa etc) cu care se dilueaza proprotiile pot varia drastic. Ca exemplu stiu solutie de iarna ca rezista la - 50 in forma pura iar pentru a o prepara pentru - 25 pui doua parti de solutie la una de apa.
Evident ca sa iti faci o idee si mai clara poti face diverse teste - dar ai nevoie si de unelte pentru masurat densitati si puncte de inghet.
Comment
-
Produsul poate fi utilizat si ca solutie amestecata - este gandita pentru -70 intrucat se vinde si prin rusia (siberia) etc unde chiar ca se poa atinge astfel de temperaturi extreme. Dar la noi chiar nu are rost sa il irosesti asa. Deci se poate si dilua - o recunoaste chiar si producatorul - idee e cum si cu ce se dilueaza acest concentrat.
Comment
-
Majoritatea smacurilor astora de spalat parbrizu' care spun pe prospect ca rezista la -30 sau -40gr cel....sunt pura vrajeala. Daca rezista la 60-70% din temp. aia pe care o prezinta ei, e bine.
Va dau un exemplu. In urma cu fo' 2 ani, intr-un ianuarie crancen, m-au prins niste temp de -25 - -27gr. in zona Intorsurii Bz. Aveam stropgel d-ala de la JetX care cica rezista la -40gr. Am zis inainte (la incep. iernii) sa pun ce e mai bun, mai ales ca era scump (si inca este) in draci. Deci pus ca atare, nediluat niciun strop.
E, vreau sa va zic ca dimineata la prima ora...surpriza, bocna, n-a iesit nimic.
Trag capota, ma uit la rezervor, continutu' era la fel, bocna, nici macar sa fie ace de gheata, macar ar fi iesit ceva.
Trageti si voi concluzia cu stropgelurile astea.
P.S. In Buc. n-a inghetat niciodata, nici macar ace nu mi-a facut...dar in tara...
Comment
-
Dreacu sa le ia...io acu' 2 zile am luat Winny de -20gr, cu 7 lei / bidonu' de 5 litri.
Iti dai seama ca la -5gr cu ceva vant, deja e in stare solida ala
Pana vine geru' mare ma dau cu asta, dupa aia probabil ca tot cu JetX de -30gr sau -40gr.
Comment
-
Comment