Ok. Ms. Singurul magazin unde am cautat a fost Cora, si acolo aveau de la Winny, marca proprie Cora si inca unul cu teflon. Cred ca niciunul nu e bun.
My Sandero 2: 1.2-75Cp
Collapse
X
-
Exista o teorie intreaga aici ... de preferat sa fie fara metanol si cu o rezistenta cat mai mare la temp scazute.
Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
Originally posted by prometheus View PostIn primul rand cand cumperi lichid de parbriz pt sezonul rece ai grija sa scrie pe el ca este de iarna....si sa nu fie cel mai ieftin....in general cele mai ieftine sunt si cele mai proaste...in rest tot ce depastese categoria celor ieftine sunt majoritatea bune de folosit pentru iarna...indifferent de marca/culoare lichid.
Originally posted by prometheus View PostCel cu Teflon e mai bun ., banuiesc ca era cel mai scmup dintre ele pt ca acel incredient ajuta la pastrarea cauciucului din stergatoare pt mai mult timp.
Comment
-
Ca o recomandare universal valabila ... se aplica mai intai un tratament hidrofob pe parbriz (si nu numai, se poate aplica pe toate gamurile, oglinzile sau farurile masinii) si se alege un produs de spalat parbrizul plecand de la compozitia chimica a sa.
E drept ca e mai greu sa gasesti si compozitia chimica a unui lichid de spalat parbrizul dar nu e imposibil.
Tratamentul hidrfob face ca apa sa dispara singura de pe parbriz - la viteze de peste 40 km/h - pe youtube sunt o multitudine de filmulete cu aceste produse aplicate; produsele in sine sunt asemanatoare, ceea ce le difere o reprezinta anduranta lor pe parbriz. Ceea ce folosesc eu este probus de ABRO (USA), costa 15-20 lei flaconul de 270 ml, iar dintr-un flacon aplici de cel putin 10 ori pe parbriz.
Eu unul am folosit cu succes pana acum - fara probleme de inghet sau altceva - solutia de iarna produsa de ANRECHIM PROD SRL. Solutia se gaseste la bidon de 5 litrii in Kaufland - este produs romanesc si este foarte bun ... si costa 15 lei 5 litrii.
Originally posted by prometheus View Post...
M.FLORIN teflonul ajuta si la o pastrare a cauciucului .
Deci, pe scurt, definitia ar fi: Teflonul este, de fapt, politetrafluoroethilene (PTFE),o substanta chimica asemanatoare plasticului, obtinuta din amestecarea unor perfluorinate(PFC). Chimicalele perfluorinate sunt substante nevolatile si, pe deasupra, cand este produs teflonul, sunt inchise intr-un strat de polimeri.
Deci fiind un plastic nu are la ce ajuta cauciucul (ci doar daca este introdus chimic in cauciucul stergatoarele inca de la fabricatie).Teflonul face ca suprafata parbrizului sa devina mai "alunecoasa" iar mizeria sa adere mai greu la suprafata acestuia.
Merci
Comment
-
Astazi mi s-a terminat lichidul de parbriz cu care a venit masina. Tot astazi, un vecin de-al meu, facand curatenie pe balcon, a gasit 2 sticle(2 litri) cu lichid de parbriz de la Vw care rezista la -70 C si a zis ca mi le da mie. Cu ce solutie ar trebui sa amestec si in ce cantitate pentru a ajunge la o temperatura de -25-30 C?
Comment
-
Originally posted by Crs. Sandel View PostAstazi mi s-a terminat lichidul de parbriz cu care a venit masina. Tot astazi, un vecin de-al meu, facand curatenie pe balcon, a gasit 2 sticle(2 litri) cu lichid de parbriz de la Vw care rezista la -70 C si a zis ca mi le da mie. Cu ce solutie ar trebui sa amestec si in ce cantitate pentru a ajunge la o temperatura de -25-30 C?
Cat despre rata dilutiei - singurul care iti poate oferi raspunsul este producatorul concentratului acele.
Incearca sa gasesti informatiile astea pe eticheta produsului - sau cel mai bine ar fi sa ii intrebi pe cei care il comercializeaza.
Din punctul meu de vedere dilutia corecta pentru -21 grade ar fi de 1 la 3 ...
Merci.
Comment
Comment