Golancele Mele

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

mersi pentru poze. chiar am fost ieri la revizia de un an si m-am uitat in showroom la logan si sandero peste laureate sa vad daca au buton la lampa, dar nu am stiut ca acolo e
    ma cam baga in ceaţă o chestie: in poza 2 pleaca 2 fire din lampa. in poza 3 vad ca unul din cabluri e sectionat. sa fie pentru buton nu? si am un fir intreg si unul sectionat. cum ajung eu cu 12v si GND la consola daca mai am doar un cablu? si la buton la fel, cum ajung cu 2 fire?
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Circuitul este foarte simplu: +12V plus pleaca de pe albastru iluminare bord, se duce prin firul rosu pe becul lampii, se intoarce prin firul sectionat negru pe buton, care daca deschizi torpedoul este dat la masa pe firul negru de la comanda de avarie. Urmeaza pas cu pas cum e descris si nu mai incerca sa faci vreun "Kirchhoff" pe o bucla cu un bec!

Comment

Tradare, tradare, de trei ori tradare!
        De azi dimineata miroase rau a benzina pe aici, benzina de 99CO. Si toate golancele sunt pe motorina!
        Asta este, tracoarele au ramas la Bucuresti si am plecat cu "mama golancelor", baba mea din 2006 (vezi poza).
        Mi-am dat in petec de dragul zilelor uitate, am vazut iar 6000 pe turometru, dar distractia costa 8.7 l/100km Bucuresti-Brasov. S-a deschis iar in mine topicul polizor vs. tractor...
        Dar sa ne gandim la Sfintele sarbatori, va urez tuturor un Paste cu liniste sufleteasca si multa sanatate!
        Attached Files
        Last edited by detail; 18 April 2009, 20:13.

Comment

care poza?

arpopo. i-am spus lui silviu sa imi trimita si mie o lampa pentru torpedo. marti cred ca ajunge ca luni nu stiu daca lucreaza posta. s-ar putea sa te mai stresez cu intrebari
          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

a aparut dupa ce am urcat-o cu edit

Comment

ce renou eu? ca nu am mai vazut asa ceva pana acuma.

Comment

Atunci sa facem prezentarile:
                clio 3, 3 usi, rouge volcano, iulie 2006, 1.4 16V 100CP, Dynamique, climatronic, pachet confort (senzori ploaie si lumina), pachet look (clante satinate, faruri cu lupa si masca neagra, faruri directionale) tapiterie de piele.

Comment

n-am gasit papuci cu izolatie siliconica. are doar izolatie de plastic, care e fixa. o fi avand ceva?

Comment

@alindrgn: N-are nici o importanta atata vreme cat paucii sunt bine izolati. Aia siliconici sunt elastici si se trag un pic "fortat" pe papuci. Te-ai apucat?

S-a terminat cu mirosul de benzina, cu turatiile 6000+, cu consumul "mare"...(am scos 8,3/100 dus intors Bucuresti-Brasov si frecus prin Brasov...)

Am scos tractorul acum 30 de minute de la pastrare din curte, avea 6,7l/100 consum in Bucuresti la bord...deci:
                    Vacanta s-a terminat, la munca!

Comment

am luat papuci tataX(..ma aburise de tot parasuta aia de la magazin. abia acasa am observat. nu-i nimic, mai merg si maine si iau papuci mama. sa imi zici te rog, am vazut ca 2 papuci mici 2.8 intra la lampa, si aia 2 mijlocii de 4.8 la buton. eu cum bag firul la butonul de la avarie? ca si acolo parca e tot un fel de papuc daca nu ma insel(cum e la mufele ISO).

Comment

Mufa de la avarie (e cea mai dificila din zona), trebuie sa o scoti de pe buton (vezi ca are pe o parte un clips care trebuie apasat), apoi cu o scula fina trebuie sa ii scoti "masca" galbena din fata. Dupa indepartarea mastii galbene, vezi pinii din mufa, care sunt "blocati" de cate 2 clipsuri negre pe fiecare parte, clipsuri pe care trebuie sa le indepartezi simultan de langa pin, tragand usor de fire in jos. Pinul iese usor daca clipsurile sunt departate. Dupa ce ai scos pinul, departezi "tablitele" care tin firul, iei noul fir dezizolat si il prinzi indoind inapoi tablitele de la baza pinului. De preferinta cositoresti inainte firul tau nou de pin. Pinul se introduce la loc pana clipseaza, apoi se pune protectia galbena a conectorului. Spor la treaba!

Comment

m-ai spart. lasa ca oi vedea eu cum ma descurc acolo. momentan nu am ajuns in stagiul ala. mersi oricum de indicatii. o sa vad eu ce scula fina gasesc ca sa 'cracanez' pinul, sau poate il scot pe ala si bag altul ca parca mai am o mufa iso ratacita pe undeva si poate se potriveste. mersi oricum, daca mai apar probleme te mai intreb.

Comment

daca ti-e "tarsa" sa desfaci mufa, poti sa te "intepi" pe fire mai jos, dar grija sa le izolezi bine!

Comment

m-am gandit si la asta. dar daca nu intep firul de alimentare? si intep un fir care de fapt nu ma ajuta

Comment

Citeste ce am scris mai jos:
                                Albastru - +12V - iluminare bord (peste tot la instrumentele si butoanele iluminate pe pozitie)
                                Negru - GND - masa
                                Toate firele in aceeasi zona in masina respecta omogenitatea culorilor, pentru a nu se crea confuzii.
                                Iar masa in toata masina este neaga, in diferent de locul unde o gasesti....

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google