Prestige 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • si uiti sa mentionezi ca eram in maneca scurta

    @ lau merge foarte bine. daca vrei trec maine pe la matale sa vezi. e asa simplu de facut. dupa ce m am chinuit eu logic
    Last edited by alessandro; 17 October 2011, 23:02.

    Comment


    • Insa nu cumva ai marit partea din stanga jos in care stergatorul nu ajunge? De altfel necesara ca sa poti vedea corect drumul...

      Comment


      • nope nope. singura parte a cursei stergatorului care s a modificat este partea de sus spre capatul cursei.
        ambele stergatoare stau pe pozitia lor originara doar ca stergatorul pasager are o cursa cu aproximativ 15 cm mai lunga

        maine fac un film sa vedeti. nu stiu de ce imi filmeaza camera in B&W

        Comment


        • am nevoie de un sfat . vreau sa pun sigurante sau o siguranta intr unul din locurile indicate pentru a evita scurtcircuitele. am patit o si nu mai vreau sa trec prin asa ceva.
          ce trebuie sa cumpar ? ce fel de sigurante ? face treaba o siguranta acolo in cazul unui scurt ?
          Attached Files
          Last edited by alessandro; 25 October 2011, 18:13.

          Comment


          • Nu poate fi vorba de sigurante, ci de protectii ale cablurilor electrice respective (intarirea izolatiei si protejarea cablurilor electrice)

            Cum s-a produs scurtcircuitul despre care vorbesti?

            Demontarea bornelor bateriei se face incepand cu borna (-) care este legata la masa masinii.

            Daca faci diverse lucrari la masina care implica demontari de mufe sau cabluri electrice este recomandat sa demontezi borna (-) a bateriei, sau chiar ambele borne. (inclusiv daca se sudeaza electric caroseria masinii)

            Atentie - in cazul in care demontezi ambele borne ale bateriei - este bine sa eviti atingerea clemei (+) de masa masinii sau de clema (-)

            Scurtcircuitele electrice sunt foarte periculoase si pot afecta:
            - bateria masinii
            - izolatiile cablurilor electrice sau chiar topirea conductoarelor din cupru
            - deteriorarea componentelor electronice ale masinii (calculator, relee, ceasuri bord - in functie de zona unde se produc&propaga efectele scurtcircuitelor)

            Scurtcircuitele eletrice pot provoca chiar si incendii, iar deteriorarea izolatiilor cablurilor electrice pot conduce in timp la defecte electrice (scurtcircuite, intreruperi de circuite, incendii)

            Traseurile cablurilor electrice trebuie sa evite suprafetele fierbinti din compartimentul motor, muchiile ascutite sau taioase si componentele aflate in miscare sau care produc vibratii si pot deteriora in timp izolatia cablurilor. Poti folosi protectii speciale pentru cabluri - din acelea flexibile gofrate pe care le gasesti la mai toate magazinele de electrice, iar pentru prindere sunt cleme din plastic "soricei"

            Poti folosi si banda izolanta, dar sunt mai bune protectiile din plastic (tuburi gofrate)
            Last edited by ion_R5; 25 October 2011, 18:54.

            Comment


            • Se pot pune fara probleme sigurante:
              cel mai ieftin iesi cu sigurante AGU : http://www.be-loud.ro/produse/Acceso...U_%2827000%29/ 20 RON+ siguranta in sine. De obicei se pun pentru Car audio dar nu strica nici in rest, mai ales ca ai ceva improvizatii pe acolo. Trebuie doar sa ai grija sa pui siguranta corespunzatoare cantitatii de curent ce trece prin acel cablu si in functie de grosimea lui ( cateva calcule acolo...)
              Last edited by Canto; 25 October 2011, 18:58. Reason: Automerged Doublepost
              B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

              Comment


              • Domnu' Canto... sigurantele despre care vorbesti sunt menite sa asigure protectia circuitelor electrice in caz de scurtcircuit.

                Dar ce te faci cu un calculator de motor care se poate arde si cand pui niste cabluri de alimentare la clemele bateriei si faci o flama mai mare - care in nici un caz nu iti va arde siguranta?

                Trebuie vazut clar cum s-au produs scurtcircuitele (cauza) si daca au fost modificate traseele conductoarelor electrice, daca au fost deteriorate izolatiile cablurilor, daca cineva tot umbla pe acolo sau face atingeri accidentale ,etc

                Ca doar nu punem sigurante, ca sa avem ce arde si mai departe lasam cablurile electrice sa genereze scurtcircuite.

                Un calculator este destul de scump ca sa faci astfel de experimente. Sigurantele nu se pun ca sa lasi in continuare "generatorul" de scurtcircuite sa-si faca mendrele in continuare...

                Masina are tablou de singurante si in bord si in compartimentul motor. Sa pui siguranta pe baterie, la cablul care alimenteaza electromotorul, este o gluma foarte buna (are regim de curent de scurtcircuit la pornire si siguranta aia va permite un curent de scurtcircuit destul de mare, la atingeri accidentale - flama care insa ar arde fara probleme circuite integrate din calculatorul de bord)
                Last edited by ion_R5; 25 October 2011, 19:09.

                Comment


                • Domnu' ion_R5:
                  1. Daca te uiti atent la ce poze a pus el si aici si mai in spate vei vedea ca si-a tras destul de multe cabluri suplimentare, acum ca a pus si pe + si pe - nu stiu, oricum sigurantele se pun doar pe +.
                  2. Se vede clar ca el a umblat la modalitatea de a le pune pe baterie, cat si caracteristicile bateriei, care permit bornelor sa se apropie periculos de caroserie.
                  3. Nu are rost sa puna nimeni siguranta pe un fir care este facut in asa fel din fabrica pentru ca ori pune acea siguranta degeaba( deoarece mai exista una in compartimentul motor), ori o pune prea mica si le va arde incontinuu.

                  4. In cazul de fata datorita trepidatiilor, si neizolarii complete( trebuie izolata inclusiv borna care la tine este goala) a + s-au produs acele atingeri pe carcasa locasului de baterie.

                  5. Avand in vedere ca eu i-am raspuns ce tip de sigurante se pot folosi acolo si cam atat, nu inteleg de unde si pana unde te iei de postul meu, avand in vedere ca tu nu esti in stare sa citesti 1-2 pagini in urma din my-ride-ul omului sa vezi cate trasee suplimentare si-a tras si tot ceea ce vorbesti este ipotetic.

                  El a zis clar: "ce trebuie sa cumpar ? ce fel de sigurante ?" eu la aceasta intrebare am raspuns.
                  B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                  Comment


                  • Domnu' Canto

                    In cazul de fata treaba e simpla:

                    1. trebuie schimbata pozitia bateriei sau modificat suportul + izolatie suplimentara care sa nu mai permita realizarea atingerilor accidentale care provoaca scurtcircuitele

                    2. Pentru circuitele suplimentare care au fost realizate, trebuiesc montate sigurante de protectie (nu am citit posturile anterioare, insa daca spui ca s-au tras circuite suplimentare, sigur ca trebuie asigurate cu sigurante dimensionate pentru sectiunile cablurilor respective, care la randul lor trebuiesc dimensionate in functie de consumatori si respectiv limitarile constructive ale cablurilor)

                    Comment


                    • Originally posted by Canto View Post
                      Se pot pune fara probleme sigurante:
                      cel mai ieftin iesi cu sigurante AGU : http://www.be-loud.ro/produse/Acceso...U_%2827000%29/ 20 RON+ siguranta in sine. De obicei se pun pentru Car audio dar nu strica nici in rest, mai ales ca ai ceva improvizatii pe acolo. Trebuie doar sa ai grija sa pui siguranta corespunzatoare cantitatii de curent ce trece prin acel cablu si in functie de grosimea lui ( cateva calcule acolo...)
                      Daca imi permiteti,cu scuzele de rigoare:
                      -in principiu sigurantele fuzibile nu se pun sa protejeze cablurile ci consumatorii, si in nici un caz nu se dimensioneaza dupa sectiunea conductoarelor.Multumesc pentru intelegere.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • scurt-circuitul s a produs exact cum a spus Canto...defapt ce sa o mai lalai tot ce a spus Canto a fost scurt si la obiect. m a lamurit.

                        mersi colegu m ai rezolvat si repede si ieftin. acum te intreb ce siguranta sa iau ? cati amperi sau cum sunt astea ? bateria mea are 38 amp

                        p.s. cablurile suplimentare sunt doar mase/impamantari ale diferitilor componente ce se pot incarca cu electricitate statica nedorita. vreau siguranta pentru orice eventualitate. dupa experienta nedorita cu scurturile este bine venita. prefera sa ard o siguranta de 5 lei decat sa ia foc masina
                        Last edited by alessandro; 25 October 2011, 22:45.

                        Comment


                        • Originally posted by IancuMIC View Post
                          Daca imi permiteti,cu scuzele de rigoare:
                          -in principiu sigurantele fuzibile nu se pun sa protejeze cablurile ci consumatorii, si in nici un caz nu se dimensioneaza dupa sectiunea conductoarelor.Multumesc pentru intelegere.
                          Sigurantele (fuzibile sau automate) se monteaza pentru a asigura protectia CIRCUITELOR ELECTRICE.

                          Circuitele electrice sunt cele care alimenteaza diferiti consumatori.

                          Dimensionarea circuitului de alimentare (a conductorului/cablului electric) se face in functie de receptorului/consumatorului pe care trebuie sa il alimenteze.

                          Daca sigurantele ar fi fost menite sa protejeze consumatorul - atunci s-ar fi montat imediat langa bornele consumatorului.

                          Exemple:

                          1. Bagi o sarma in priza de 220V - curentul depaseste cel la care poate rezista conductorii electrici care alimenteaza priza si bineinteles ca siguranta fuzibila este dimensionata sa protejeze sectiunea cablului respectiv --- siguranta se arde si conductorii electrici de alimentare ai prizei sunt protejati sa nu ia foc

                          2. Bagi in priza de 220V un bec de 12 V si 55W - curentul depaseste curentul valoarea la care rezista filamentul becului si becul se distruge - siguranta fuzibila se arde


                          3. Folosesti o rasnita electrica de cafea in continuu, mult peste intervalul recomandat de catre producator - bobinajul se incalzeste si apare scurtcircuit intre spirele rotorului (sau statorului) datorita supraincalzirii si carbonizarii izolatiei bobinajului. Curentul electric depaseste valoare de topire a sigurantei fuzibile, care se arde si astfel circuitul electric de alimentare al prizei este protejat, ca instalatia electrica sa nu ia foc. Sigur, prin intreruperea alimentarii motorului rasnitei se evita un incendiu - dar consumatorul este compromis.

                          Un scurtcircuit apare atunci in avem un defect electric in consumator sau conectarea unui consumator cu alti parametrii electrici (putere, tensiune, curent de pornire, curent nominal), fata de cei pentru care circuitul electric respectiv a fost dimensionat.

                          Exemplul 4 Batem un cui in perete, sa fixam un tablou si nimerim in conductorii de alimentare ai unei prize - care nu are conectat nici un consumator. Siguranta fuzibila se are si este evitat un incendiu, insa izolatia electrica este compromisa (poate si sectiunea conductorilor este compromisa prin actiunea mecanica a cuiului) si necesita inlocuirea conductorilor circuitului electric.

                          Sper ca am clarificat aspectul.

                          EXEMPLU PE INTELESUL GOSPODINELOR:

                          Avem 1 masina de spalat automata care consuma 16 A

                          Incercam sa o conectam la o priza normala care suporta 8 A

                          Ne gandim ca siguranta fuzibila se arde fiindca e prea mica ("protectiva") pentru consumatorul nostru care are nevoie de 16 A

                          Asadar - dupa cum spuneti voi - schimbam siguranta cu una de 16 A sau poate chiar cu una de 25 de amperi.

                          Ce credeti ca se intampla? Simplu, masina de spalat porneste, siguranta nu se mai arde, iar conductoarele care alimenteaza priza se incalzesc foarte tare si iau foc.

                          CONCLUZIE: Pe cine trebuie sa proteze siguranta fuzibila? Consumatorul sau circuitul electric.

                          Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Luati o carte cu notiuni de baza in electrotehnica si dimensionarea circuitelor electrice si veti gasi asta scris negru pe alb.
                          Last edited by ion_R5; 26 October 2011, 00:09. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Dragul meu
                            Marefeream strict la cazul auto.
                            In ceea ce priveste cunostintele mele despre electricitate am placerea sa te informez ca am facut Actionari ,Masini electrice,Masurari cat nu-ti inchipui.Din respect si prietenie nu_ti spun cate ineptii ai spus.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                            Comment


                            • Originally posted by alessandro View Post
                              p.s. cablurile suplimentare sunt doar mase/impamantari ale diferitilor componente ce se pot incarca cu electricitate statica nedorita. vreau siguranta pentru orice eventualitate. dupa experienta nedorita cu scurturile este bine venita. prefera sa ard o siguranta de 5 lei decat sa ia foc masina
                              Doar daca cablurile suplimentare alimenteaza noi consumatori auxiliari - formand noi circuite electrice - sunt necesare sigurante fuzibile.

                              Insa daca cablurile suplimentare au doar rolul de a mari sectiunea circuitelor electrice deja existente - fiind practic puse in paralel cu cablurile existente --- atunci nu sunt necesare sigurante fuzibile.

                              @ IancuMic - chiar te rog sa exemplifici ineptiile pe care le-am spus. Multumesc pentru prietenie.
                              Last edited by ion_R5; 26 October 2011, 00:28. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Tu ai vrut_o:
                                1cind conectezi un consumator de putere mai mare... etc declansarea sigurantelor intreruptoarelor ,disjunctoarelor ,se face in regim de SUPRASARCINA.nu de scurtcircuit
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google