If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu le dau mereu cu W40 sau ceva vaselina,si nu s-au intins,ce-i drept eu am prezoane cu cap de 17,si daca nu ma insel Dr_mke avea cum ai tu,cu cap de 19.
Probabil sa aiba alta grupa de tratare la calire!
Am dau 150 pe amandoua Mortizoarele. Sunt noi...au 2000 km.
Sta mult mai bine cu ele. Raspunde ferm si prompt la schimbari de directie da cel mai mult se simt la frana.
am lasat sa se consume tot si sa treaca singura pe benzina. fac plinul 40 litri =
120 lei
-la ora actuala am 190 km in oras de la plin si mai am peste jumatate de rezervor. la 190 km astia s ar fi terminat benzenul de 120 lei...eu mai fac inca 180 190 km
-mersul motorului este putin neregulat la ralanti. dupa trecerea pe GPL trebuie lasat cateva secunde sa se stabilizeze si nu mai face probleme. prin neregulat ma refer la faptul ca sta in 720-730 rpm cateva secunde dar dupa isi revine total.
-motorul este mai silentios pe toata plaja de ture, merge mai rotund ( amestec mai omogen ), intre 1000 si 2000 rpm trage mai bine, intre 2000 si 3000 e aproximativ la fel iar pe ture mari este parca mai lenesa...dar cui ii pasa ?
-cand este foarte cald afara, nu mai este asa pregnant fenomenul de motor lesinat. cum trage pe racoare asa trage si la cald.
Renault / Dacia prevad strangerea buloanelor pentru jantele de aluminiu la 105 Nm. Chiar si cu cheia din dotarea masinii ajungi lejer la 150 Nm, drept urmare ajung in domeniul plastic de deformare si paaaaaaaaaaa. Sa nu mai punem la socoteala ce se intampla cand jantele sunt fierbinti si se dilata.
Eu personal nu am strans nici o data buloanele aiurea, dar masina a fost la mine dupa 28.000 km, deci era timp sa se ocupe cineva de treaba asta. O data stranse prea mult, nu mai conteaza daca le destrangi imediat sau le lasi asa. Raul s-a produs.
Eu am cumparat tot acelasi model, cel putin pentru moment, impreuna cu o cheie dinamometrica Proxxon. Cand oi avea timp sa ajung pe la bunul meu prieten de la DogTuning Arad, am sa ma pricopsesc cu buloane mai hoatze, asa cum aveam puse pe SupeRNova. Daca nu, mai fac o vizita la Renault si-mi comand de Clio RS, am inteles ca-s aceisi tipodimensiune, diferind insa rezistenta.
Bine ca n-ai patit nimic, mie mi s-a intamplat la 180 pe ceas cu 2 bucati la roata dreapta fata
PS > d-aia se inlocuiesc prezoanele chiulasei, bieletelor, etc, la fiecare demontare, pentru ca alea se strang din capul locului pana in domeniul de deformare plastica si nu elastica, asa cum se strang buloanele rotilor sau alte suruburi d-astea mai ''ordinare''.
he he he la 180 pe ceas cand uneam frana... nu intelegeam de ce imi zboara volanul din mana . erau atat de terminate incat la mine troncaneau la gropi mai pronuntate
la stilul meu smuls pe curbe cine stie ce se intampla.
alea de pe spate erau la inceput de sfarsit. 105 Nm...coarba are 40 cm brat
Se tine in cutie, la temperatura constanta, pusa la zero.
Vis a vis de etalonare, se face dupa un anumit numar de cicluri de functionare, care la cheile de calitate buna, este un viitor indepartat pentru cat le folosim noi.
Legea te obliga la noi, chiar si un termometru cu alcool sa-l reetalonezi la 6 luni. Asta nu inseamna ca-i si faci ceva fizic in sensul de reglaj.
Pentru dinamometrice, singurul ''organ'' abilitat legal pentru reglare, este NUMAI si NUMAI producatorul.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment