am schimbat uleiul la cutie si orcum se simte diferenta,la dacia de la resita mi-or zis ca se schimba la 60.000km alti spun ca nu se schimba decat daca auzi ca huruie cutia,eu l-am schimbat la 99550km,iar itp nu l-am facut ca am uitat cartea masinii acasa,sfatul meu e sa va schimbati uleiul pana in 100.000km.
My HCB
Collapse
X
-
Salut Cosmin,cred ca ai facut o treaba buna cu schimbul,iar cei de la Dacia pot avea dreptate ,in ideea de a preveni o eventuala uzura in cutie unde presiunea din cate stiu eu este foarte mare,te voi urma curand ca si eu am peste 97000,bafta!
Comment
-
Eu am spus asta din proprie experienta,am schimbat distributia la 63000 si era destul de uzata;cureaua de alternator o schimbasem deja la 32000(cum spune Renault),iar la 63000 era moarta,deci cred ca ar fi bine a doua distributie s-o schimbi mai devreme pe la 110000,pentru ca din cate stiu eu nu se uzeaza numai cureaua ci si pinioanele dintate,dar asta e valabil daca schimbi numai cureaua.
Pana la urma fiecare pe buzunarul lui,bafta!
Comment
-
da,dar in ziua de astazi nu prea mai gasesti meseriasi,un zicea asa altul alcumva,asa am patit si cu uleiul,la dilarul dacia de la mine din oras mia zis ca se schimba la 60.000,la alt dilar dacia din alt oras mia zis ca nu se schimba numai daca auzi ca huruie,deci ce sa cred?
Comment
-
Ai mare dreptate,eu sincer nu cred pe nimeni,totusi un fabricant auto da niste date tehnice care sunt aproximativ exacte,de exemplu in cartea tehnica scrie schimbat curea distributie la 64000 k pentru diesel,iar eu am schimbat la 62000k. Acum tu stii ca depinde si de conditiile in care este utilizata masina,unii au schimbat cureaua la 90000k,iar la altii s-a rupt la 60000k.
Pentru uleiul din cutie nu scrie absolut nimic,dar o sa-lschimb sa fiu linistit.Bafta!
Comment
-
eu la 60.000km am schuimbat ce mi-or zis ei mai putin pompa de apa,numai daca curge se schimba la 60.000,dar la 120.000 ma astept si la pompa de apa,mai am 180km si fac revizia la 100.000 si o sa ii spun sa imi verifice distributia,si va mai primi si o verificare la telescoape sa vad ce uzura au.
Comment
-
ieri am facut ITP am ramas uimit,dupa 4 ani de zile nu imi bate nimik,tinand cond ca am schimbat doar doi capeti de bara la 70.000 si ceva nu mai tin minte,iar la fum a iesit ok,cand am vazut ca mi-o tureaza la 5000 de ture m-ia rupt inima in doua,chiar si la 5000 de ture nu a iesit fum pe toba,
azi i-am facut revizia la 100.000km,la ora actuala am 99.970km,o sa revin maine cu poze cand ii schimb prefixul,sper sa ma amai tina 100.000 fara probleme
Comment
-
mersi adil,si pe tine sa te tina cat mai mult.
revin cu poze,schimbarea prefixului.
sper sa ma mai tina inca 5 ani fara probleme,deja acuma are 4 ani si ceva.
Comment
Comment