If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Să fii tu sănătos dacă schimbi lichidul de frână la 200.000 km. Nu vreau să știu cum nu-ți merge frâna dacă este solicitată mai serios.
La orice mașină, intervalul de timp este 2 ani, la unele chiar 1 an, iar cel de kilometri este de regulă 60-80.000 km.
În plus, lichidul de frână se verifică vis a vis de conținutul în apă, că-i higroscopic rău, se degradează singur în 2 ani, chiar dacă mașina stă nemișcată.
Dacă mai și conduci rapid, eu cred că-i bine să-l ai mereu în parametri optimi.
Amu' astea fiind spuse, nu crezi c-ar fi bine să faci garagață prin alte parți ? Bunele maniere văz că nu fac parte din repertoriu.
Garagata nu fac nici aici si nici in alte parti, doar ca mi s-a parut intervalul foarte scurt. Iar de bune maniere nu stiu la ce te referi, fiindca nu ti-am vorbit urat.
Iar colegului care e ingrijorat despre faptul si eu sunt din astia care circula printre voi, sa stea linistit ca masina mea este intretinuta si revizuita la timp si nu imi permit sa fac imprudente si improvizatii fiindca am copil de crescut si familie de intretinut. Dar asta e alta discutie.
Citez: "Lichidul de frana il schimbi o data la 7-8 luni?!?!? Pai ce e masina de Formula 1? Sau faci 200000 km in intervalul asta? "
După ce spui tocmai aici, nu este revizuită și întretinută la timp. Tot ce-i nevoie pentru o întreținere corectă este trecut în manualul de întreținere al mașinii. Lichidul de frână nu se înlocuiește la 200.000 km, decât cu tot cu unitatea de ABS și alte subansamble, la rândul lor, degradate.
Repet, pentru lichidul de frână este specificat intervalul MAXIM acceptabil între două înlocuiri, nu recomandat ca interval fix. Din acest motiv lichidul ar trebui sa fie testat la fiecare schimb de ulei, cu scula specifică (care-i ieftină din câte știu, orice mecanic cu respect pentru sine trebuie s-o aibă).
"?!?!?!" este deja un fel de a te rățoi virtual (și luat în balon pe deasupra). Alte detalii, dacă sunt necesare, prin mesaj privat, nu mi-am făcut jurnal de bord pentru adunat cat mai multe pagini fără informații cât de cât utile.
Să-ți pui și niște bujii mai de doamne-ajută, se simte diferența la răspuns. În rest, să-l forjezi sănătos !
Revenind la oile noastre, acum o săptămână mi-am cumpărat și eu diuze tip perdea, pentru stropitoarea de parbriz. Mare mare dezamăgire, lichid aruncat peste tot, la 140 kmh pe autostradă eficiență ZERO ! Buuun, le-am dat jos și am pus din cele clasice, dar, pentru că iar m-a mâncat în dos, am cumpărat din cele cu 3 jeturi ! Eh, nici astea nu îmi plac, sunt mult mai reglabile decât cele perdea, dar toate 3 jeturile se reglează sincron . . .
Concluzie, revenim la cele originale cu 2 jeturi N-am avut ce face cu 60 de lei, câți am stricat în total. Pun un clip făcut acum 10 minute, cu cele-n 3 jeturi, à la Fiat grup.
Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment