Calc-o pe coada o data, ca i se-ntepenesc toate alea 16 valve
Dacia Logan 1.6 16v Black Line Noir Nacre - Galgaie Zaibar
Collapse
X
-
Doctore, luni cand m-am dus la Ploiesti, chiar am calcat-o un pic pe coada. A vrut sa ma faca unul cu Polo inainte de intrarea un Otopeni. Eram pe la 85 cu a 5-a si a vrut sa ma faca prin dreapta. Cred ca avea diesel (cred ca 1.9 sau sa fi fost 1.4 TDI - nu stiu exact) - dar a venit lansat si destul de tare. Asa ca i-am dat a 4-a pana la 4500 rpm si am luat distanta. Merge bine Loganul. Nu ma plang de masina.
De fiecare data cand merg la Ploiesti (in fiecare weekend) schimb de cateva ori la 3500 rpm si chiar si de 2 - 3 ori la 4000 rpm, ca sa ii tin valvele in viata
In rest schimb la 3000 rpm. Merge foarte silentios. Am ajuns la 5300 km parcursi. Consumul a mai scazut si el (CB nu este resetat de cand am luat masina si acum a scazut consumul mediu la 7.4, fata de 7.5 - 7.6 cum era acum 1500 - 2000 km) Oricum, dupa 1500 - 2000 km, a inceput sa se simta ca motorul trage "altfel", iar acum merge tot mai bine si e mai econom.
Valorile de consum pe care le-am tot scris pe aici 6.4 sau 6.7 erau din Bucuresti Piata Obor, pana in Ploiesti, in mijlocul orasului. Strict de la iesire Bucuresti pana la intrare in Ploiesti - consumul a fost de 5.6, mers linistit 90 - 100 km/h si respectiv 75 in localitati.
Nu am stat sa-i mai fac consumul de vreo luna. O sa ii fac consumul pe la 6000 sa vad daca ajung si eu la valori de 5.3 (sau poate chiar mai mici).
In rest numai treburi bune. Trebuie sa imi iau o husa, ca o napadeste soarele si neagra fiind, atrage toata caldura.
Comment
-
@ alessandro
Eu zic ca se aude foarte bine. Se poate regla bass-ul, inaltele, fader. In general nu ascult foarte tare - sa dau muzica si pe strada. Se aude foarte bine zic eu, avand cele 4 boxe montate din fabrica (2 in usile fata si 2 in spate langa luneta)
Depinde, acuma daca vrei superbass si statie sau altceva... E o scula decenta cu performante OK. Daca e, ne vedem intr-un weekend si o asculti pe "viu"
LE Vii cu un CD al tau, care stii cum se aude la tine, ca sa faci o comparatie cu "acustica" din Logan
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View Post
De fiecare data cand merg la Ploiesti (in fiecare weekend) schimb de cateva ori la 3500 rpm si chiar si de 2 - 3 ori la 4000 rpm, ca sa ii tin valvele in viata
De curizozitate cand mergi pe drumuri nationale si faci o depasire o faci tot pe la 3000 avnd grija sa nu cumva sa ajungi vreodata mai sus de 4000?Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
ion_R5,cd-player-ul e tot Blaupunkt?Al tau parca arata mai bine... Eu sunt multumit de al meu,dar butonul de volum e cam...nasol.In rest,n-am ce comenta.
Frumoasa masina,pretentioasa culoare dar eleganta.Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Tot Blaupunkt este, insa nu scrie marca pe el.
@ Bossake - depasirile le fac la 3500 sau uneori le 4000 rpm.
Pe DN1 merg cam cu 90 - 110 km/h. De depasit, depasesc adormitii, nu vitezomanii La 90 km/h am putin peste 2500 rpm. In general depasirile le pregatesc din timp si accelerez progresiv, din ce in ce mai tare, pe masura ce ma aproprii de 3000 rpm, si respectiv dupa ce ajung la 3200 - ii dau un "zvac" in acceleratie - fiindca atunci simt ca urca bine in ture - si ma duc pana la 3500 sau pana la 4000. Daca asta se intampla in tr.4, schimb rapid in 5 si reiau cu acceleratie ceva mai sustinuta (in general nu prea cred ca trec cu pedala de jumatatea cursei pedalei)
PS: circul cu masina goala (2 persoane) - si demareaza foarte OK. Probabil ca daca umplu portbagajul + 5 persoane, o sa vad cum se leneveste.Last edited by ion_R5; 27 April 2011, 12:24.
Comment
-
Eu nu am pus niciodata plin la a mea. Am umplut pana la penultima pavela aprinsa. (in general pun de 100 sau 200 ron)
La benzinare e recomandabil sa nu-i pui pana sus in gura busonului de la rezervor, fiindca iti zapaceste filtrul de vapori (e bagat in bara sub farul din dreapta, jos)
Am plecat cu un Logan Diesel in Croatia si a incaput 60 ltr. sau poate chiar vreo 63, pus usor si lasat sa se duca spuma. (a fost misto, ca am avut autonomie mai are). Dar si aici trebuie atentie, fiindca daca ai ghinion sa nu fie etans capacul sondei litrometrice - unde e si sorbul - ce bagi pe sus, iti curge peste rezervor.
Comment
-
threadu asta e dedicat consumului la 16 v?http://www.loganclub.ro/forum/ms_41_nzn-t12171.html? Logan 2000 16v
Comment
Comment