1.6 16v Euro 5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 1.6 16v Euro 5

Salut , azi am intrat in posesia unui Logan 1.6 16v Euro 5. Mentionez ca pana acum nu am detinut logan dar am condus Logan 1.6 8v si 16v(acum vreo 4 ani).

Ce am observat:
    -Acceleratia nu mai este pe cablu. Probabil datorita acestui fapt are un lag de zici ca e diesel
    -Volanul e mai usor de invartit, am suspectat la inceput ca sunt pneurile prea umflate , inca nu le-am verificat dar la prima vulcanizare fac o presiune. Insa am observat ca se aude bazaitul servodirectiei specific dci-urilor. Probabil au montat servodirectie electrica si pe 1.6 16v ?
    -Pe spatele lunetei am sticker cu eco2 , iar din cate stiu aceasta motorizare nu indeplineste standardul necesar (adica max 140g co2/100km), nu stiu ce cauta acolo.
    - Mi-au lipit 3 (TREI) stickere cu ADRAS, 2 pe luneta si unul in spate. Le-am dezlipit pe toate !!
    - ADRAS Drumul Taberei mi-a lasat un gust amar. Promotia lor era 100 euro accesorii . Pe site-ul lor apar 2 tipuri de senzori de parcare:
    - la 80 euro
    - la 105 euro cu afisaj in oglinda ( oglinda montata pe oglinda originala).
    Ei mi-au spus ca e o greseala pe site si mi-au furat din buzunar 90 de lei in plus, adica 500 lei pret pt kit in loc de 105 euro
    Pe langa asta oglinda de la senzori vibreaza la denivelari , o sa le spun cand ma intorc pentru cartea de identitate sa vedem daca pot face ceva.
    Inca o chestie, masina nu era impecabila , nu s-au straduit deloc sa o spele bine inainte sa o vanda, nici macar presuri nu mi-au dat , desi nu ma asteptam.
    Attached Files
    Last edited by pstefan; 22 April 2011, 19:33.

Frumoasa masina sa o stapanesti sanatos si sa te te poarte multi km de acum incolo, din ceea ce spui tu sunt niste chestii minore care se pot rezolva.
    p.s da jos autocolantul cu adras acum cat e proaspat ca arata urat si nici nu merita sa le faci reclama. Bafta!

Comment

Sa te bucuri de ea si sa te plimbe 1.000.000 de km !
      Presuri nu cred ca primeste nimeni pe criza asta,nici eu nu am primit anul trecut,in mai.
      Stickerul cu Eco de pe luneta banuiesc ca il ai deoarece anvelopele sunt Continental (EcoContact)

Comment

@jelly multumesc, stickerele le-am dat jos deja ( toate 3 , ce oameni ) , am mai gasit unul pe parasolar , pe interior, trebuie sa il rezolv si pe ala.

@Catalinnn

Cred ca mai degraba e pus pentru ca poate fii alimentata cu carburant E85

Comment

Nu are treaba acel sticker cu anvelopele, probabil este pus sa duca omu in eroare lcine stie.

Furmos sunt incorporati senzorii in bara, arata bine!
          Last edited by jelly; 22 April 2011, 19:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Un vehicul este Renault eco2, deoarece intruneste simultan trei criterii.

Emisiile de CO2
            Un vehicul Renault eco2:
            emite mai puţin de 140g de CO2 pe km,
            funcţionează cu etanol E85,
            sau cu biodiesel B30.
            Vehiculele care emit mai puţin de 140 g/km consuma mai puţin de 6l/100km şi emit puţine gaze cu efect de seră.
            Utilizarea de biocarburanţi contribuie de asemenea la reducerea emisiilor de CO2, pentru că plantele din care sunt făcuţi biocarburanţii absorb dioxidul de carbon din atmosferă în timpul creşterii lor, prin fotosinteză.

Fabricare
            Vehiculele Renault eco2 sunt fabricate în uzine certificate ISO 14001.
            Norma ISO 14001 recunoaşte progresul unei uzine în ceea ce priveşte reducerea consumului de apă, energie, poluarea vizuală şi fonică, precum şi noxele eliberate în aer sau apă.

Reciclare
            Un vehicul Renault eco² este valorificabil în proporţie de până la 95% la finalul vieţii acestuia şi cel puţin 5% din masa plastică totală a vehiculului se compune din materiale plastice reciclate. ÃŽn funcţie de model, acest procent poate varia între 5 şi 13% din cantitatea totală de plastic, ceea ce corespunde unei cantităţi între 5 şi 20 de kg de plastic reciclat.

Deci datorita faptului ca poate functiona cu E85 ,are sticker cu ECO2, mare fas
            Last edited by pstefan; 22 April 2011, 19:45.

Comment

Poti sa ne pui niste poze de la motor? Presiunea in pneuri probabil e de 2.5-2.8 ceva de genul asta. Se umfla mai tare pt transport si in general astia pe la dealeri nu mai verifica.
              Nu stiu sa fie servo electrica pe benzinare, la fel si cu acceleratia, aveam impresia ca si pe 16v euro5 tot pe cablu e
              Last edited by bossake; 22 April 2011, 19:50. Reason: edit
              Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

bossake , poze la motor dupa Pasti , ca acum o sa plec la drum cu ea si nu o sa am acces la internet .

Comment

pune poze cu motorul , sa vad si eu clapeta aia electronica ...
                  16vul oricum avea un pic de lag si pe mecanica .Oricum raspunsul la clapeta electronica se poate modifica prin resoftare .
                  Last edited by Cristi_Xp; 22 April 2011, 20:11.
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Frumoasa masina, sa te bucuri de ea si ... multi kilometri fara nici un fel de probleme !

Comment

frumos cadou de Paste ti-ai facut..., frumosa masina, s-o stapanesti sanatos fara evenimente neplacute.
                      cat a costat?
                      Bafta!

Comment

eco2 inseamna ca e facut din materiale reciclate punct.
                        eco2 nu are legatura cu bioetanol sau emisii de co2
                        exista de mult mcv uri diesel si benzina cu inscriptia eco 2

@ cristixp asa e 16v are ceva lag fata de alte motoare. din constructie

si eu sunt interesat sa vad clapeta electronica

Comment

Salut,

1,6 16 v are servo electrica si acceleratia electronica.

PASTE FERICIT tuturor.

Comment

pozeeeeee )
                            inca o chestie scumpa in plus care poate pica
                            Last edited by Cristi_Xp; 22 April 2011, 20:56.
                            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

sa te poarte fara probleme masina si vacanta placuta.
                              Nu sufar de nebunie, doar savurez fiecare moment al acesteia!!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google