pe baza de cupru vaselina, nu de litiu. Se incinge acolo.
My Logan - 1.5 Dci 75 Cp -
Collapse
X
-
Originally posted by Ampt View PostDupă cum am promis revin cu datele despre consumul de motorină înregistrat în perioada 11.01.2016 - 28.01.2016 (ger persistent cu temperaturi cuprinse dimineaţa între -16, -18 grade Celsius):
- consum conform CB, 5,84 litri/100km;
- consum conform metodei plin-plin, 6,70 litri/100Km.
Kilometri parcurşi în aceasta perioadă - 534,4 km (conform jurnalier bord).
Litri motorină alimentaţi în aceasta dimineaţa - 35,78 litri.
Abatere CB faţă de metoda plin-plin: 14,72%.
Preţ 1 litru de motorină: 4,25 lei (Petrom Şos. Alexandriei).
Abatere CB faţă de metoda plin-plin: 15,70%.
Comment
-
De curiozitate, ai schimbat benzinăria și pompa de la care alimentezi? Totuși mi se pare enorm de mare abaterea fata de CB. Avem la munca un logan MCV și consumul afișat de CB coincide cu consumul înregistrat din bonuri de benzina. Și acolo e vorba de cantități exacte. Sa nu te fure cei de la pompa, la petrom am patit-o și noi de cateva ori când nu se mai "umplea" rezervorul.
Comment
-
Aşa cum am mai scris în paginile acestui Jurnal, până acum 1 an abaterea CB-ului faţă de consumul determinat prin metoda plin-plin era de 2, maxim 3 procente.
Chiar şi în condiţiile în care am alimentat din altă parte, abaterea cam tot pe acolo a fost.
Probabil că s-a decalibrat ceva pe traseul de înregistrare al consumului, colegul @einstein1984 explicându-mi la un moment dat, cam despre ce ar putea fi vorba.
@aris86: Oricum îţi mulţumesc frumos pentru sugestii.
P.S Fără să mă laud, dar după aproape 5 ani de folosinţă şi monitorizare strictă ştiu cam tot ce poate în materie de consum maşina din dotare.
Comment
-
31 Martie 2011 - 31 Martie 2016: astăzi s-au împlinit 5 ani de când am în exploatare Logan-ul 1,5 dCi / 75 Cp, echipat cu salvatorul Planetei, celebrul deja Filtru de particule (DPF/FAP).
Kilometri bord: 84.109 Km.Attached Files
Comment
-
Ultima haltă înainte de "sută", coafura în stil DPF rezistă cu brio...Attached Files
Comment
-
@logan21cdc: Mulţumesc, la fel!
5 Ani, 5 luni şi 15 zile, atât m-a ţinut acumulatorul original al maşinii.
Ieri a decedat subit şi l-am înlocuit cu un Rombat Premier 65 Ah / 640 A, achiziţionat la un preţ de 295 de lei la care s-a adăugat şi o taxă de transport de 15 lei, datorită faptului că eram cu maşina în Bragadiru, după Şoseaua de Centură.
În Bucureşti, livrarea acumulatorului, montajul şi acordarea garanţiei sunt gratuite.
Garanţia acordată de producător este de 3 ani, având condiţia verificării stării acumulatorului şi a alternatorului (valoarea de încărcare scoasă de acesta) la fiecare 6 luni.
Drumuri bune tuturor!
Comment
Comment