Limita Despagubire Pe RCA Pentru Tuning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Limita Despagubire Pe RCA Pentru Tuning

Doresc sa va retin atentia cu o problema legata de limitele de despagubire
    pentru pagube materiale.

In speta este vorba despre un eveniment in care am fost implicat si de a
    carui producere sunt vinovat. Problema se refera la despagubirea
    proprietarului autoturismului tert avariat si anume, la faptul ca acesta
    avea montate pa masina stopuri si faruri tuning in locul celor stock, iar
    societatea de asigurari la care autoturismul condus de mine are incheiata
    polita RCA valabila refuza sa il despagubeasca pentru aceste elemente
    distruse, respectiv sa i le inlocuiasca cu unele similare. Mentionez ca in
    polita RCA a autoturismului conducatorului auto vinovat (subsemnatul) este
    trecuta o limita de despagubire pentru daune materiale de (echivalent)
    300.000 EURO iar elemetele avariate la autoturismul tertului sunt : bara
    spate, capota spate, aripa stanga, stop stanga, espament, bara fata, masca
    fata, parbriz, far stanga, far dreapta.

Deasemenea va aduc la cunostiinta ca autoturismul tertului avariat este de
    fabricatie 1996, acesta fiind adus de proprietar din afara tarii cu aceste
    elemente de tuning montate pe el, iar persoana pagubita pretinde sa il
    despagubesc eu pentru acestea (faruri fata si stopuri spate).
    It's nice to be important but it's more important to be nice!

Poate sa pretinda ce vrea dansul.
    Esti asigurat, sa-si rezolve dilemele cu societatea de asigurari.
    Daca incepe cu amenintari ca te actioneaza in judecata, nu are decat. Ca sa poata face asta, trebuie sa faca dovada achizitionarii acelor produse de tuning, si dovada montarii lor pe masina respectiva. Asa ca...degeaba isi bate gura cu judecatoria.
    Stai linistit, si nu-i plati nimic.
    Last edited by Cezar; 27 March 2009, 21:17.

Comment

Merci Cezar.
      Ma gandeam si la faptul ca firma de asigurari are niste grile de despagubire (valori maxime de catalog) si poate datorita anului fabricatiei masinii (1996) nu au vrut sa plateasca farurile.

Comment

1996? Spune-i mai bine s-o dea la "Rabla" ))

Ontopic: Nu-i plati nimic. Sa te dea in judecata
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

nu stiu daca sunt on sau offtopic, daca masina mea are casco, am elemente de tuning specificate in polita casco, si ma loveste un destept, nu e mai bine sa folosesc polita mea casco, decat sa iau polita lui rca si sa nu-mi pot recupera piesele tuning?

Comment

Pai banuiesc ca, in cazul descris de mine,individul nu are casco sau chiar daca are nu a instiintat firma de casco despre farurile si stopurile tuning montate pentru a le introduce in valoarea ce poate fi despagubita...prin urmare incearca sa vada daca poate obtine ceva.
            Last edited by gabinicu77; 27 March 2009, 23:23.

Comment

Originally posted by sorin_pss View Post
              nu stiu daca sunt on sau offtopic, daca masina mea are casco, am elemente de tuning specificate in polita casco, si ma loveste un destept, nu e mai bine sa folosesc polita mea casco, decat sa iau polita lui rca si sa nu-mi pot recupera piesele tuning?
              Iti faci masina pe casco si cei de la caso isi recupereaza banii de la RCA-ul respectivului.

gabinicu77 pai ce sa obtina de la tine...i-ai pus asigurarea in brate si asta e...ura si la gara...trebuia sa isi faca Casco daca era si el cat de cat interesat sa isi protejeze masina.Asta este fiecare mai greseste.
              sigpic

Comment

Zice ca a vorbit el cu un avocat si printr-un proces ar putea sa castige ceea ce nu ii da asigurarea.

Comment

Sincer, nu pare sa fie genul de om care sa aibe treaba cu avocatii meseriasi ))....nu-i da nici un ban. Are RCA...Ura si la gara!
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

stai linistit ca din moment ce i-ai dat rca-ul nu mai ai treaba. incearca si el marea cu degetul, daca merge bine, daca nu asta e...
                    sigpic

Comment

Sunt de acord cu colegii de pe forum,ai dat asigurarea si sa-si vada de treaba.Mai nou dai o copie xerox si nici nu trebuie sa te mai deplaseszi cu el(sau el cu tine)
                      Am avut si eu mici incidente,tamponari usoare si am casco ,dar daca nu am mentionat in ea si stopuri tuning asta e...mai cumpar un set.
                      Despre ce masina e vorba si aici la noi in Mures s-a intamplat?

Comment

Prin proces te poate pune la plata suplimentara fata de ce da asiguratorul. Legea care reglementeaza RCA-ul e foarte prost facuta (lucru spus de avocat).

Tatal meu este in aceeasi situatie (dar pagubit); nu primeste cat costa reparatia masinii si poate sa dea titularul RCA-ului in judecata sa recupereze diferenta. Nu-l va da deoarece a fost si caz de vatamare corporala (45 zile ingrijiri medicale) si obtine mult mai mult din daunele materiale cerute (tot pe RCA evident).

Asa ca aveti grija unde va faceti RCA-ul deoarece pagubitul poate sa revina sa va cheme in instanta si sa castige daca nu i se acopera dauna. Acum depinde de la caz la caz dar se poate intampla si asta.

S.
                        I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

@ Silviu sunt de acord cu ce spui tu, adica acele cazuri in care RCA-ul nu acopera toata suma pagubei produse, pagubitul are dreptul de a-l da in judecata pe vinovat pentru a-si recupera suma integral, asa este si normal. Insa aici este vorba ca RCA-ul poate acoperi intreaga suma insa nu pentru elemente tuning (care banuiesc ca nu sunt trecute in cartea sau talonul masinii). Orice modificare a sistemului de iluminare al autovehiculului este strict interzisa prin lege(din cate stiu eu), deci as fi curios cum te-ar putea da in judecata...
                          sigpic

Comment

mai colegi.... pai ma uit asa la voi si ma intreb ca daca unu din voi are ghinionul si bufneste pe unul cu casco .... ii plantati frumos asigurarea RCA si plecati, doar de asta v-ati facut-o nu ? ... corect pana aici...

Stiati ca:
                            - daca pabubitul are in masina marfa cu deviz de insotire a marfii si ati deteriorat-o o platiti, stiti asta da ?
                            - daca asiguratorul RCA nu reface bibiul vatamat atunci pagubitul va poate da in judecata si castiga si ii puteti plati si daune pt ca nu a putut lucra, ca ... poate era sofer de meserie si multe altele.

loganul meu e asigurat casco pe 180 meleoane dar mai am pe polita de asigurare inca cca 100 de meleoane elementele de tuning si alte minuni acum stau si ma intreb cam cum s-ar intampla sa intre unul din voi in mine ma umfla rasul dar cu jumate de gura, dar daca ar fi invers ?

parerea mea....
                            IS 10 LNC Facebook

Comment

Euromarket sa inteleg ca daca doamne fereste intru in tine si nu am asigurare, imi ceri un Logan Prestige? (Daca dauna e peste 85%) )

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google