Am si eu o problema adica mai degrama nelamuriri nu ale mele ale unui prieten. Astazi conducand autoturismul propriu a fost avariat de o duba de firma, vinovatul fiind cel cu duba. Acestia au mers la politie, au declarat tot cum sa intamplat, agentul constatator a dedus faptul ca soferul de la duba nu a pastrat distanta si la considerat vinovat, acesta din urma fiind vinovat a refuzat sa ii dea asigurarea RCA prietenului meu, si a plecat de la politie. Agentul constatator a zis ca il dea in judecata. Ma gandesc sa sansele is mari sa castige va dati si voi cu parerea putin?
Refuza Sa Dea RCA
Collapse
X
-
Refuza Sa Dea RCA
LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICAEnter the Matrix -
Acu depinde de ce a scris agentul constatator in acel proces verbal. Daca prietenul ala al tau,ajunge la judecata,putine sunt sansele sa aiba castig de cauza, asta daca nu are un avocat bun.
ALa cu duba, poate sa invoce mai multe chestii, isi va aduce sigur si martor, in favoarea lui...oricum dureaza mult si procesele...si cheltuieli.
Daca nu are CASCO,cam naspa. Normal ,trebuia domnu agent sa i-a masurile necesare. Din cate stiu eu, esti obligat a da/prezenta polita RCA.Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
-
Agentul a scris clar ca ala a fost de vina.. ala cu duba si ca refuza sa dea RCA-ul si agentul a zis ca sa mearga in instantaLAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICAEnter the Matrix
Comment
-
Cred ca militianu' a retinut certificatul dubei si placile de inmatriculare ale dubei,ca asa zice la regulamentul ! Sau era prieten cu ''dubagiu'' ?Eu ca politist nu l-as fi lasat pe ala sa plece.Este o moda ca firmele cu camioane sa faca asigurari false si cand dau de belea nu le mai prezinta,le prezinta numai cand sunt controlati si politistii nu au cum sa le dibuiasca.Stiu cel putin 3 asa specimene.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
-
Nu a venit politia la fata locului au mers ei la constatari si acolo i-au facut proces la ala cu duba iau luat tot cnp nr inmatriculare tototLAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICAEnter the Matrix
Comment
-
eu cand am fost martor la o tamponare, vinovatei i s-a cerut rca-ul. ea fiind din bucuresti a zis ca nu are la ea decat bulina din geam, iar politaiul i-a zis ca aia nu o ajuta cu nimic. a vorbit cu sotul ei sa ii trimita prin fax rca-ul. nu a lasat-o politaiu in pace pana nu i-a dat asigurarea. a zis ca ii da 500 lei amenda din cate imi aduc aminte, daca nu ii prezinta asigurareaLast edited by B 83 RMJ; 28 March 2009, 00:21.Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
Mai are o posibilitate. Exista o agentie in asigurari pentru astfel de cazuri, dar nu-mi aduc aminte numele. E aceeasi cu cea a victimelor accidentelor rutiere cu autor necunoscut. Se adreseaza lor, iar ei, la randul lor vor afla la ce asigurator are tipul asigurarea si il vor ajuta cu obtinerea tuturor actelor necesare in service prentru repararea masinii. Bafta multa !
Comment
-
Dap vinovatul a semnat in toate 3 locurile si ca ii vinovat si ca ia la cunostinta si a mai semnat intr-un loc.. deci agentul nu a facut nimic... a zis ca in instanta..LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICAEnter the Matrix
Comment
-
Originally posted by gabinicu77 View PostDa se poate verifica.
Dar din pacate baza de date nu este actualizata. Am verificat si al meu nu apare. Si nu "fake".
@Keanu: Aici politia e de vina, trebuia sa ii ceara RCA-ul vinovatului. Eu cand am intrat intr-unul acu o luna, i-a cerut si lu ala RCA-ul si tipu' nu il avea si i-a dat amenda.
Comment
-
agentului i-a fost lene sau il cunostea pe ala... du-te la politie si i-al de guler putin si cere sa vorbesti cu un superior pana la urma...el avea obligatia sa ii retina vinovatului asigurarea nu sa te descurci tu cu el ca de aceea te-ai dus la politie nu ca iti era tie dor de ei...sigpic
Comment
-
vorbesc in cunostinta de cauza.... nu esti obligat sa dai RCA, nici macar agentul constatator nu te poate obliga, daca ai casco iti faci pe casco shi casco da in judecata pe cel care nu a dat RCA, daca nu ai casco dai tu in judecata pe cel care nu a dat dat RCA iar procesele dupa se stie sunt de durata si costisitoare iar cel care a refuzat sa dea RCA poate castiga in sensul ca se da culpa comuna, daca isi aduce martori si invoca motive temeinice ce au dus la producerea accidentului...... asa e birocratia in romania !!!Masinile au devenit ca niste accesorii de imbracaminte, fara de care te simti nesigur, dezgolit si incomplet.
ID: cipry263
Comment
Comment