Refuza Sa Dea RCA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

la orice accident se cere RCAul ,chiar daca esti vinovat sau nu.Daca nu ai,ramai fara talon.Am frecat pe cineva cu spatele,si la politie i-a cerut RCAul,acesta nu avea => talon suspendat.Si pe procesul verbal daca nu ma insel cand se completeaza trebuie scrise datele astea.
    Last edited by Cristi_Xp; 28 March 2009, 12:42.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Da Cristi, ai dreptate. Pe procesul verbal de sanctionare a vinovatului se trece nr. politei RCA a masinii vinovate. Vorbesc din proprie experienta, de saptamana trecuta. Pentru masina nevinovata nu s-a cerut decat talonul, permis si buletin.Bineinteles, nu a lipsit alcooltestul.
      It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

imi exprim si eu parerea, in mai multe puncte:

1. cu cativa ani in urma erau niste procese verbale care cuprindeau o rubrica in care cel vinovat isi exprima sau nu acordul, pe baza de semnatura, ca despagubirea sa se faca pe baza politei rca; birocratia..in loc sa se simplifice, se amplifica.

2. @radu2008: militianu' nu are voie sa ia asigurarea unuia si sa o dea celuilalt, asa pe ochi frumosi, ci se foloseste o xerocopie a politei, pe baza careia nevinovatul isi repara masina. (iti dai seama cum ar fi ca dupa ce iti ia asigurarea sa te opresca un alt circulist si sa te prinda fara asigurare?)

3. legislatie made in romania: esti obligat sa iti inchei asigurare rca, dar nu esti obligat sa o folosesti atunci cand esti vinovat de producerea unui accident cu pagube; cel nevinovat nu are decat sa te dea in judecata pe cale civila.

...si ar mai fi multe de spus, cred ca totul pana la urma se rezolva prin onestitatea celui vinovat...
        a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

Comment

1. Politistul era obligat DOAR sa verifice daca cei implicati in accident au RCA. El nu il poate obliga pe vinovat sa de RCA. Daca ala e dobitoc si refuza sa dea RCA -ul sunt doua posibilitati.

1. Repari masina pe CASCO (daca ai) si asiguratorul tau il va da cu siguranta in judecata pe vinovat ca sa-si recupereze dauna.

2. Il dai pe el in judecata (daca nu ai CASCO). Eu, in situatia ast i-as mai face si o plangere penala pentru distrugere. Nu ca ar avea foarte mari consecinte. Dar asa de-al naibii sa se duca boul sa mai dea si cu subsemnatul pe la parchet.

Comment

Sa intelegeti mai bine tipul avea RCA valabil dar el el a refuzat sa il dea.. ca asa era el intr-o dunga.. pur si simplu nu a vrut.. desi era masina de firma..
            LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
            Enter the Matrix

Comment

Am ramas fara cuvinte am trait sa o aud si pe asta bai fratilor ce naiba se intampla in romania asta de caca chiar la faza asta nu ma asteptam ,cum frate deci nu imi explic te duci la politie si compeletezi un formular pe acel formular in afara de toate datele cum sa intamplat accidentu si toate datele exista rubrica obligatorie pt ambi soferi in care sant obligatii sa completeze cu datale din RCA OBLIGATORIU si bine inteles cel vinovat sa faca o copie la rca si sa o dea celui vatamat dupa cum a spus si cristi xp se fac copii xeros si se trec datele parerea mea este urmatoare cu scuzele de rigoare poate ca colegul lui keanu rev a uitat sa ii mai spuna ceva legat de accident ori este un mare aiuratic si fluturatic si a intrat in sectie vaca si a iesit bou cum pui mei sa nu ii dea rca-ul cand politia este obligata sa faca treaba asta mama ce scandal ce mai taraboi ce til lu-am pe politaiul ala de imi dadea rca-ul lui de la masina nu plecam frate de acolo numai stiu ce sa mai zic nu este posibil asa ceva nu nu este adevarat pa ca m-am enervat rau .

Comment

Originally posted by KeanuRev View Post
                Sa intelegeti mai bine tipul avea RCA valabil dar el el a refuzat sa il dea.. ca asa era el intr-o dunga.. pur si simplu nu a vrut.. desi era masina de firma..
                Hai sa dau si io cu parerea: ia numele firmei de pe procesul-verbal si mergi pana la ei. Ca pana la urma are si ala un sef ...ceva. Numai daca nu-i si ala intr-o dunga.
                Give a man a knife and he will survive give a man an axe and he will be a king

Comment

@gelica75: amuzant ce ai scris, si stiu cum te simti, pentru ca si eu am momente d'astea cand nu ma mai pot controla, sa zic asa. traim in romania si asta ne ocupa tot timpul, deci daca agentul constatator nu a stiut sau nu a vrut sa ii dea partii vatamate rca-ul, nu ar trebui sa ne mire deloc. adevarul e ca in romania, doar cu scandal iti poti rezolva problemele. o spun din propria experienta
                  Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Originally posted by KeanuRev View Post
                    pai daca era de firma banuiesc ca scria numele firmei pe duba iar el era soferul. du-te frumos la firma respectiva si fa un circ acolo sa te tina minte. asta doar daca nu merge cu politia, ceea ce este o mare aiureala. fa putin scandal ca altfel nu reusesti nimic in romania noastra
                    sigpic

Comment

Am trecut si eu printr-un incident de acest gen. Ambele parti trebuie sa prezinte asigurarea RCA indiferent de vinovatie. Cel care nu o are din diverse motive este pasibil de amenda contraventionala.Cel care se face ca nu o are sau nu vrea sa o dea e foarte simplu de verificat. Daca e vinovat nu face decit sa te poarte pe drumuri iar justitia romana ii incurajeaza!!

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google