Patanie CASCO.AJUTOR!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Patanie CASCO.AJUTOR!

Hai sa v-o zic pe cea mai tare.
    Acum 2 luni,tata s-a dus cu masina la peste.Era bezna afara,in jur de ora 4,plouase,si a ajuns pe garla,si acolo e un dig foarte urat.E mic fix pentru o masina,si in partea stanga,respectiv dreapta este balta.Din cauza namolului,a derapat,i-a fugit spatele in partea dreapta,si ca sa nu cada cu masina in garla,a accelerat si a dat stanga,si a cazut in partea stanga.A lovit un corcodus,si a intrat cu botu masinii in apa.Apa nu a ajuns la radiator.Masina nu are probleme tehnice.Era lovita,bara fata,oglinda rupta,aripa fata infundata rau,usa fata,si spate lovite.Bun.Am vorbit cand a ajuns tata acasa cu el,sa mergem la asigurare etc,si eu i-am zis sa nu zica chiar tot,sa zica doar ca a derapat,si a lovit un corcodus.Eh,om corect fiind,nu a fost de acord cu ce am zis eu,si a spus tot.Bun.Asta a scris in declaratie la asigurare.La politie a fost acolo unde s-a intamplat,si aia au zis ca nu e nevoie de politie,ca sa se duca direct la asigurare,ca nu a fost cu victime si etc...
    La asigurare(faza tare),agentul ala constatator care ne-a deschis dosarul,a citit declaratia,si a zis stati putin ca nu cred ca am voie,daca nu ati fost la politie,sa deschid dosarul.S-a dus la politie ca la Casco Omniasig are politie acolo,s-a intors si a zis ca e totul ok.A venit ala s-a uitat la masina,a dat inlocuire la tot in afara de bara fata...DECI NE-A DESCHIS DOSARUL.
    Am fost la service,masina este gata de 2 saptamani si ceva,si sun la service,etc si imi zic ca inca nu au primit acceptul de plata.Ma duc ieri la asigurare,si surpriza,nu vor sa plateasca.Azi a discutat la telefon tata cu ei si ia uite ce au zis:nu putem plati,pentru ca nu a fost pe un drum public.O sa dureze ceva asa ni s-a spus,si daca e sa mergem la primaria unde s-a intamplat evenimentu,si sa declare ala ca e drum public,altfel nu platesc.
    Problema e urmatoare: DE CE NAIBA AU DESCHIS DOBITOCII DOSARUL DACA NU IMI PLATESC.Sunt cumva handicapati?Pai a venit de plata mai bine de 30 de milioane,cred,eu zic si peste 50.De unde pana mea sa scot atatia bani acum,ca sa iau masina in service.Nu ii dau in judecata momentan pe astia de la asigurare,ca si aici trebuie bani,si sunt la pamant cu banii.
    Cat de ******pot fi astia de la asigurare doamne,sa iti deschida dosaru,ma intreaba la ce service o duc,ii zic si imi raspunde bine.Si acum nu vor sa plateasca,ce mama naiba e asta prieteni?
    Au zis ca saptamana viitoare ne da un telefon,daca nu ma duc peste dobitocu ala care mi-a deschis dosaru si fac scandal...
    Astept sfaturi va rog.Multumesc.
    Last edited by SoNyKeL; 18 June 2009, 12:56.
    sigpic

sa ai fie invatatura de minte lu tata...sa asculte de tine...
    faza e ca poti sa iti schimi declaratia...adica merge tata si zice ca nu..de fapt sa intamplat in alta parte..si erai si tu acolo....si gata...sau daca reusesti sa faci la politie treaba asta e si mai bine...ca atunci ei nu mia au ce comenta deloc
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Hotii!!!!!!!!

Primul pas:1. Cere audienta la directorul sucursalei omniasig din localitatea ta, si discuta si cu el problema ta, nu te sfii, deoarece majoritatea angajatilor sunt varza!!!!!! Si in ultima instanta, fa o reclamatie chiar si on-line la protectia consumatorului, e foarte simplu. Sunt chiar foarte seriosi si rapizi. Eu asa am facut, intr-un caz similar, si am rezolvat problema, inca cu mii de scuze din partea omniasig.

Comment

problema e ca intradevar anumite firme de asigurari au o clauza in ontract prin care reiese ca daca sa intamplat accidentul pe un drum de tara de ex...sau neasfaltat...ei nu mai au nici o obligatie....din pacate ptr noi
        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Originally posted by SIC View Post
          ..., fa o reclamatie chiar si on-line la protectia consumatorului, e foarte simplu. Sunt chiar foarte seriosi si rapizi. Eu asa am facut, intr-un caz similar, si am rezolvat problema, inca cu mii de scuze din partea omniasig.
          "Protectia consumatorului" pentru firmele de asigurare se cheama CSA (comisia de supraveghere a asigurarilor)
          It's nice to be important but it's more important to be nice!

Comment

Da, protectia consumatorului in materie de asigurari o reprezinta CSA, poti face plangere completand formularul on-line, trimitand un email sau prin metoda clasica scris si o sa primesti numar de inregistrare. CSA nu garanteaza ca iti vor rezolva problema vor analiza si ei cazul si vor discuta cu cei de la Omniasig, parerea mea e ca CSA nu e in totalitate impartial, dar oricum nu o sa le vina bine nici celor de la Omniasig. Cei de la CSA trebuie sa iti raspunda in termen de 30 de zile, iar in cazul in care nu au putut formula raspunsul in acest termen legea le da voie sa mai extinda cu inca 15 zile termenul.

Parerea mea e ca trecand de ceea ce s-a intamplat, politia avea dreptate nefiind drum public nu era treaba lor, daca iesi pe imasul comunei si te rastorni cu masina nu e problema politiei, la fel si parcarile din marile centre comerciale care sunt private.

De asemenea cred ca ar trebui sa studiezi cu atentie polita de asigurare si sa vezi ce exact este prins acolo, daca asigurarea se refera la doar la drumurile publice, de ex poti intra cu masina in garla si nu ai prins riscul de inundatie cum ii zic ei si nu te despagubeste.

Inainte de a declara una sau alta trebuia sa cititi polita. Cred ca a gresit tatal tau, insa priveste partea buna a lucrurilor: este un om cinstit si onest! Pacat de sistem ca e ticalosit.
            Logan ABS plus 1.4

Comment

Bun,de acord cu anumite chestii,dar nu inteleg de ce mi-au deschis dosarul daca nu imi platesc.Inspectorul care mi-a deschis dosarul a dat cu semnatura,stampila,si nu a avut nimic de obiectat.De ce dupa,si nu inainte?Putea sa zica de la inceput,nu va putem deschide dosarul pentru ca nu erati pe un drum public,si cu asta basta,o faceam la o cunostinta si plateam cateva milioane nu zeci.Nu am de gand sa platesc,m-am uitat foarte bine pe polita,si scrie clar:nu despagubeste in caz ca accidentul a avut loc pe alt drum decat cel destinat autovehiculelor.Asta era un drum de tara...Deci nu vad care ar fi problema.Deci mie nu mi se pare ok ca mi-a deschis dosarul,asta e toata faza,nu trebuia sa-l deschida.Eu inteleg prin deschiderea dosarului,obligatia de a plati...Oricum ma mai interesez astazi,si maine probabil voi completa formularul la CSA.Multumesc de raspunsuri.Mai astept in continuare sfaturi.Va salut.
              PS:da si eu cred ca a gresit tata,dar are carnetu doar de cateva luni,si pana sa luam masina,nu avea nicio treaba cu sofatul,cu asigurarile,cu auto etc...Nu e o pasiune de a lui.
              sigpic

Comment

Probabil ti l-a deschis din cauza incapabilitatii de care dispune si apoi poate s-a consultat cu cineva si si-a dat seama de greseala facuta. Ar fi misto ca el sa puna banii acum din buzunar. Mi s-ar parea normal, greseala se plateste.

Imi pare rau de ceea ce ti se intampla si sper sa rezolvi.
                9! 9! 9!
                sigpic

Comment

Hai sa fim seriosi;daca eu scap cu masina intr-o rapa si ma lovesc de copaci si o fac dauna totala,cei de la casco nu ma despagupesc pentru ca nu s-a intamplat incidentul pe un drum public?

Comment

Da.Cam asa mi-au zis mie.Mi se pare o tampenie,plus ca daca ar fi asa nu trebuia sa deschida dosarul.M-am consulatat cu un baiat,care a lucrat acolo,si mi-a zis sa ma duc peste ei,si sa ma duc la director,sa ii explic,sa ma lamureasca...A zis ca daca stau si astept,aia nu fac nimic...Cel mai probabil maine ma duc la ei.Eu vreau sa-mi iau masina,de o luna si ceva nu o am.Si de 3 saptamani e gata...Si i-am povestit tot ce mi-a zis ala,si a zis ca asa fac astia,si ca este o dezordine totala acolo,cu dosare,nu raspunde nimeni la telefon,daca te duci personal acolo si zice ca sa astepti ca se duce dupa dosar,vine dupa 2 ore...si tot asa...Sunt mari nesimtiti.
                    sigpic

Comment

1. Nu stiu daca in Romania este clar definit drumul public.
                      2. Uneori si parintii mai trebuie sa asculte de copii. In fond, un adevar spus pe jumatate nu inseamna o jumatate de minciuna, mai ales cand vorbim de cei ce ne iau banii pentru nu se stie exact ce.
                      3. Cred ca ai gresit - prin omisiune - ca nu ai citit contractul inainte de a merge la asigurator. Puteai sa-ti fi construit apararea mai in favoarea ta.
                      4. Protectia Consumatorului, CSA - nu neaparat in ordinea asta, dar nu inainte de a citi contractul (vezi punctul 3 de mai sus...).
                      5. Mult tupeu, ca sunt banii tai si pe banii tai nu decide asiguratorul, decat daca te prinde ca nu stii prea multe.
                      6. Daca nu esti legat de ei, schimba asiguratorul la expirarea contractului, ca te tin minte si te ard cu prima ocazie, chiar daca acum te vor lasa in pace si-si vor cere si scuze.
                      The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Greseala mea ca nu am citit de la inceput polita CASCO.Sunt niste nesimtiti astia,trag de timp,nu inteleg de ce.Motivul care l-au dat ei nici macar nu exista in polita.Ba mai mult,ce a patit tata exista in asigurare.Consider ca a gandit logic tata cand a declarat asta,pentru ca daca zicea altceva,dauna este destul de mare,si s-ar fi ajuns cine stie unde...
                        "Art.1.RISCURI ACOPERITE:
                        1.1.Avarierea autovehiculelor provocate de ciocniri,loviri,sau izbiri cu orice corpur mobile sau imobile aflate in afara sau in interiorul autovehiculului asigurat,zgarieri,rasturnari,derapari,caderi ale autovehiculelor(caderi in apa,in prapastie)..."
                        Exact asta a patit tata...Asta e,daca am fi citit de prima data polita,ieri le inchideam gura...Sper sa rezolv cat mai curand.Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.Numai bine.
                        sigpic

Comment

Daca nu scrie clar treaba cu drumuri publice vor plati, dar momentan se trag pe cur cat pot (Omniasig cazu de fata).
                          Nesimtire cat incape, asta gasesti la Romania, nu numai in cazu societatilor de asigurari.

Sper mult sa se rezolve cat mai repede, poate gasesti intelegere la directoru lu peste.

Comment

Eu nu inteleg dc mai faceti casco la nesimtiti astia de la omniasig !

Comment

Definitia drumului public: orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile.
                              Atata vreme cat drumul respectiv nu era inchis circulatiei rutiere si nici nu se afla pe o proprietate privata, poate fi considerat ca fiind public.
                              Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google