If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Fără Drum La Poliţie Pentru Accidentele Uşoare-constatare amiabila
Am avut un acident fara victime in care eu am fost vinovat si am mers la asiguratorul meu sa facem constatarea amiabila.Asi vrea sa stiu daca politia mai intervine in aceste cazuri .
o "mica" problema am si eu,in timp ce intram in parcarea blocului foarte aglomerata de altfel,nefiind ATENT am atins masina unui vecin(opel astra) in partea din spate in bara zgariind'o putin dar nu foarte adanc pana sa se ajunga la culoarea neagra,neavand mai mult de 10-15 km/h,masina mea insa nu are nimica deosebit doar o mica negraciune sub portiunea negra,insa proprietaru masini "lovite" care era chiar langa ea si a vazut "accidentul",imi zice ca ori sa polisam bara(insa ea mai este sarita si prin alte parti,nu este impecabila) ori sa o revopsim(dar masina fiind mai veche spune ca or sa se vada diferentele de culoare),si ca sa scap de el sa nu mai exagereze atata ,ma gandeam sa mergem la rca,sa spunem ce s'a intamplat si sa rezolve cu ei,in cazul asta eu as primi vreo amenda sau ceva de la politie?sau sa complic lucrurile?
Intr-o situatie similara am fost si eu acum vreo 2 ani. Pana la urma am ajuns la politie si mi-am luat amenda + puncte pentru "neacordare de prioritate la schimbarea directiei de mers" de-am ramas cand am vazut ce-a trecut politistul pe procesul verbal tinand cont de locul si modul in care se produsese atingerea ca nu pot sa numesc accident.
ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs
...daca e batut in cap si vrea cu rca-ul si politia,te alegi cu amenda si 3 pcte penalizare(stiu ca a mai patit cineva la fel) pentru neasigurare pe drumurile publice,exceptand cazul in care politia ,daca se ajunge acolo,va va spune ca sunteti oameni seriosi si sa nu ii mai stresati cu nimicuri si sa va descurcati amandoi...
...probabil ai procedat in vreun fel...daca nu dai omului niste bani de polish si lasa-l incolo...
da dar ma gandesc ca acum numai mergem la politie,ci direct la asigurare dar in fine...poate ma inteleg cu el...cel mai mult ma enerveaza proprietaru asa ca om ca persoana...daca era un om normal...totul era perfect....
mai io am auzit ca nu ai treaba cu politia,nu mai primesti puncte si nimic.pur si simplu ii dai copia dupa asigurare,te duci la service si aia e . constatarea o face asiguratoru.EtC.
salut...acum 2 zile am lovit o dubita in usile din spate si le-am indoit putin (eu m-am ales cu suportul de la numar spart si numar putin sifonat).am completat formularul de constatare amiabila si mi s-a spus ca trebuie sa ajung la Galati sa semnez ceva pentru ca acolo se efectueaza reparatiile.chiar trebuie sa ajung la Galati ca nu as avea chef sa umblu pe drumuri acum.astept sfaturi.
P.S. masina e pe numele lui fratemiu si mi s-a spus ca trebuie sa vina si el la Galati sa semneze ca a fost de accord sa-mi incredinteze masina si ca nu este furata.ziceti-mi o metoda sa evit drumul la Galati.
Last edited by XSorynX; 1 November 2009, 12:11.
Reason: Automerged Doublepost
Salutare ,
Conform titlului acestui thread doresc sa va impartasesc mica mea intamplare si la final cateva sfaturi ( poate nestiute de unii ) pentru a va ajuta.
In cazul unui accident :
1. fiecare dintre voi TREBUIE sa aiba in masina acel formular de constatare amiabila
2. imediat dupa incident trebuie completat formularul si pagubitul trebuie sa faca rost de la vinovat de copii dupa asigurare RCA , buletin si talon
3. retineti ca multe dintre firmele de asigurare au program de lucru pana la orele 14.00.
4. chiar daca esti vinovat sau nu si ai masina de firma, in rate in leasing etc etc TREBUIE sa te duci sa iei imputernicire altfel nu ti se deschide dosar de dauna
5. indiferent de situatie ( ca te grabesti , ca vinovatul nu e din localitatea in care s-a produs incidentul si trebuie sa plece etc etc) iar accidentul s-a intamplat dupa ora 14.00 , nu are rost sa te duci la Politie. Nu se va ocupa de cazul tau doar daca vinovatul nu-si recunoaste vina. Altfel nici nu se uita la tine.
Cam acestea fiind zise, va anunt ca am simtit pe barba mea cata alergatura trebuie sa bagi sa rezolvi situatia.
Drumuri uscate si ara incidente...
PS. daca-mi mai aduc aminte de alte chestii..completez
sigpic
Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.
Daca le spui ca nu ai incredere in solutia data de asigurator, ca vrei ca vinovatul sa contribuie la bugetul statului si ca dosarul de despagubire va decurge mai usor daca ai acte de la Politie ar trebui sa iti faca constatarea. Daca nici asa nu merge ii ceri nr de telefon unde il poti reclama ! Daca nici asa nu merge spuneti-mi numele si locul lui de munca!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment