Despagubire Rca/casco

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Despagubire Rca/casco

uitandu-ma la tv in seara asta, am prins o stire in care se spunea ca politele rca iar s-au majorat, cu 40%. si mai zicea ceva de genul, ca marirea se aplica si acolo/mai ales unde sunt trecuti 2 sau mai multi soferi pe contractul de rca. ce nu inteleg eu este urmatorul lucru: daca eu lovesc masina din vina mea, si contractul rca nu e pe numele meu (proprietar firma de leasing, si la optiuni e o alta persoana, nu eu, la fel ca in talon), polita mai este valabila?
    si alta intrebare, la fel cu casco...daca nu sunt trecut in contract sau nu am imputernicire de la notar, imi repara asiguratorul masina pe casco? sau o sa strambe din nas?
    m-am uitat si peste cele cateva puncte (cred ca sunt clauzele) pe care le am de la contractul casco (o fi vreo copie ceva, am inteles ca originalul e la firma de leasing) si pe polita rca si nu se stipuleaza nicaieri despre aceasta problema (sau cel putin mi-a scapat mie).
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Despre casco stiu cu siguranta ca daca face altcineva accident cu masina in afara de cel trecut in contract, firma de casco nu va despagubi. Deci trebuie musai o imputernicire.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

depinde de casco... la mine la Asiban nu exista stipulat in contract asa ceva...poate conduce masina oricine....sa aibe permis si sa fie apt...(nebaut nedrogat etc).
      cel mai usor e sa iti faci o lista de intrebari..si dai o fuga pana la ei si intrebi.(daca nu gasesti ...sau crezi ca copia de la tine e din bucati...)
      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

La RCA nu conteaza cine conduce masina, insa la CASCO sunt firme care te intreaba daca mai conduce masina si altcineva inafara de proprietar.

Comment

Cum zicea si mumus , la asiban nu conteaza cine conduce masina, atata timp cat e apt sa faca asa ceva , asta pentru casco . In ceea ce priveste Rca , ar trebui sa fie la fel, cel putin pana in momentul cand vor cere probabil sa fie trecuti soferii care conduct masina respectiva . Oricum ne jefuiesc astia cu asigurarile . O sa le platim ca pe rovignete , pe o saptamana , o luna ..., atunci cand vom avea nevoie de masina .

Comment

am evitat sa spun ca am casco la , care mai are un singur sediu in tot brasovul, adica sediul central. daca spuneti ca la rca nu e problema, atunci trebuie sa ma interesez la casco. ma gandeam ca stie cineva. ma bucura mai mult daca era invers:P

am contract multianul, deci pe contract nu mai pot fi trecut, intrucat acesta nu se reinnoieste. poate doar o imputernicire cum zicea si dark...

poate mai e cineva intr-o situatie asemanatoare si poate da mai multe detalii, macar cand ma duc la omniasig sa merg hotarat, nu sa le pun j-demii de intrebari si ei sa ma ia de prost si sa ma manipuleze cum vor ei.
            Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Deci, orice persoana care are permis valabil, si este in deplinatatea facultatilor mentale, nu este beata si are acordul proprietarului de a conduce masina acestuia, in caz de accident atat RCA si/sau Casco vor trebuie sa acopere pagubele.

ps. nu uitati, o asigurare rca sau casco, asigura masina si nu cine o conduce.

Comment

De curind am lovit capota masinii si am apelat la CASCO .Mentionez ca am asigurarea la Omniasig. ..si acum surpriza> aveam asigurare CASCO fara franciza , adica franciza e 0%. Buuun..insa dl agent imi spune ca de aceasta data masina se repara fara cheltuieli suplimentare din partea mea dar este obligat de la centru sa ma puna sa semnez o anexa la contract care prevede o franciza de 175 de euro sau sa ma duc la alta firma de asigurari.Ce parere aveti ? este legal ..si ce ar trebui sa fac?

Comment

daca nu semnezi iti desface contractul si trebuie sa iti faci casco in alta parte. nu ai ce se faci. asa se intampla la omniasig in ultimul timp. cum ai luat masina? leasing, credit sau cash? esti trecut tu pe polita casco?

Comment

masina este luata cu credit bancar,iar pe contract sunt trecut eu

Comment

Originally posted by daniberila View Post
                      ma puna sa semnez o anexa la contract care prevede o franciza de 175 de euro sau sa ma duc la alta firma de asigurari.Ce parere aveti ? este legal ..si ce ar trebui sa fac?
                      Muta-te la alta firma, cu astia numai probleme o sa ai...

Comment

caprioara si sandelu

Salutare tuturor,aseara ma deplasam spre casa cu masina ora 19,30 si din nefericire o caprioara mi-a sarit din sant in fata masinii evident ca nu a mai fost cum sa o evit,biteul animal mort iar pagubele estimate de catre cei de la asiban unde am casco sunt in valoare de 4500 ron. Sa va enumar cele constatate de agentu de asigurari:bara protectie fata sparta,carenaj roata dreapta fata spart,aripa dreapta fata indoita,bandou usa dreapta fata rupt,usa dreapta fata zgaraiata,prag dreapta zgaraiat.Spre norocul meu ca, casco ii cu franciza 0%.Dintre cele enumerate doar bandoul,carenaj dreapta fata si bara protectie fata mi se v-a schimba iar celelalte zicea ca se refac si se vopsesc ,oare trebuia sa cer sa-mi fie inlocuita si aripa fata?

Comment

am fost si eu la casco azi , daca la volan este altcineva decat cel ce este in contract trebuie o delegatie (la mine asa a trebuit allianz tiriac)
                          Interactive Design Lights & Sound <- click

Comment

care este valoarea minima de despagubire pe RCA ? am o oglinda sparta si nu stiu daca rca-ul acopera o suma asa de mica ...Multumesc !
                            Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

Prin Ordinul Nr. 21/2009, nu e stabilita vreo suma minima ci doar nivelul pana la care pot ajunge despagubirile.
                              Dar firmele de asigurari isi fac de cap. O oglinda, doar sticla, daca e si cu degivrare e max 150 lei la reprezentanta, in rest e mai ieftina.
                              Da un telefon la asigurari si daca te refuza, ameninta-i cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Si cere-le sa iti arate unde scrie vreo suma minina, o fi vreun act secret de care stiu doar ei.
                              Daca ai CASCO, spune-el ca o schimbi pe polita aia (oricum, posibil si aia cu CASCO sa faca figuri la semnificatia sumei-spune-le ca pt tine e semnificativa) si firma de la CASCO o sa ii da in judecata sa isi recupereze suma. O sa vezi ca reactioneaza repede, procesul e mai scump decat oglinda ta.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google