Are Legatura Asigurarea CASCO Cu Modificarile La Masina ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Are Legatura Asigurarea CASCO Cu Modificarile La Masina ?

Problema suna asa.
    Am cumparat masina acum 2 luni si fiind in leasing a venit cu contractul de CASCO gata facut, dar dupa 2 saptamani i-am pus alarma la un service anume, nu la reprezentanta deci am pierdut garantia pe partea electrica.
    Acum vreau sa imi spuneti daca stiti ....pierd casco daca umblu la masina s-o modific? gen alarma, sistem audio, etc?
    Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Cine ti-a spus ca ai pierdut garantia? Iar cu CASCO n-are nicio legatura.
    http://www.loganclub.ro/forum/album.php?albumid=217

Comment

Nu are treaba una cu alta!!

Comment

pai daca montez in alta parte alarma se pierde garantia la partea electrica a masinii, asa stiu.

cat despre partea cu casco si modificarea masinii era o nedumerire de a mea.
        Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

Comment

Ai putea avea probleme cu garantia in cazul in care ai vreo defectiune electrica si ai ghinionul sa dai peste un inginer zelos, caz in care va face in mod expres mentiunea "scos din garantie" in carnetul de garantii. Pana atunci, esti acoperit. Cred ca cel putin 50-60% din alarme sunt montate in ateliere non-dacia si personal n-am auzit pana acum de cazuri concrete de pierdere a garantiei.
          http://www.loganclub.ro/forum/album.php?albumid=217

Comment

ok am inteles.
            multumesc mult pentru raspunsuri.

Comment

Daca ai montat alarma eu stiu ca mai scade rata lunara din casco....se considera ca iti dai si tu silinta sa iti aperi bunul...deci fa un drum pana la casco si spune-le ca ti-ai montat alarma.
              sigpic

Comment

In principui, orice modificari aduse la oricare din sistemele unui autoturism aflat in garantie, este indicat sa fie facute in service-uri autorizate, care in mod automat isi asuma responsabilitatea respectivelor modificari.
                Datele problemei se schimba daca acele modificari se fac, de catre "meseriasi" neautorizati.
                Ar fi o problema, gen aia cu "drobul de sare" si anume: in cazul unei expertize tehnice in urma unui incendiu la instalatia electrica sau a constatarii unor modificari constructive ale sistemului de franare/directie, asiguratorul sa refuze plata daunelor, pe motiv de modificari neagreate de cartea tehnica a constructorului.
                Parerile sunt impartite dar gandindu-ne doar la aspectul omolagarii unor jante de alte dimensiuni, e lesne de inteles ca aceste omologari se extind si la alte sisteme iar proprietarul, isi asuma intreaga raspundere pentru orice modificari...ce-i drept, nici nu am auzit sa se faca filtre in trafic pentru depistarea modificarilor la instalatia electrica, frana sau directie ...astea sunt depistate prin expertize tehnice, doar in cazuri de incendii/accidente!
                Last edited by angel; 3 September 2009, 22:13.

sigpic

Comment

Poti sta linistit. daca e un service autorizat RAR sa intervina la partea electrica nu ai de ce sa-ti faci griji daca doamne fereste ia foc masina, casco te va despagubi.(ai masina in leasing, nu prea comenteaza ca nu vor sa isi piarda un client important, precum firma de leasing) reducere nu cred ca ai sa primesti, la mine la mazda contractul a fost facut pe durata creditului si platesc la fel, acum nu stiu ce fel de contract ai. daca se reinnoieste pe fiecare an, la anu o sa primesti o reducere, trebuie sa le prezinti factura(bon) si dovada ca a fost montata in atelier autorizat. Acum la partea cu garantia, pierzi numai la ce s-a umblat, ca acum daca spre exemplu se arde CB sau pompa de injectie tot or sa ti le schimbe, ca pana la urma ce treaba are ... cu prefectura
                  zoom-zoom

Comment

Serviceul nu stiu daca e autorizat de ei, dar mi-au dat garantie pe montaj 3 luni am impresia.

Comment

Cine da garantie, raspunde cu capu`
                      Deci, relax!

sigpic

Comment

eu am un preference si am pus ac pe el si jante aliaj am vorbit cu cei de la casco si au spus ca se mareste suma de plata ptr ca este o alta varianta cu alta suma trebuia sa platesc lunar in loc de 50 lei 130 lei ceea ce nu mi-a convenit , iar in caz de ceva suport reparatia celorlalte piese

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google