Prima tamponare usoara - intrebare/sfat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Prima tamponare usoara - intrebare/sfat

Salutare!
    Vreau si eu un sfat, ca sunt la prima tamponare in cei 10ani de soferie, si pana acum nu m-a interesat problema!
    Tamponarea e usoara, a intrat unul din spate in spoilerul meu spate(daune minore), si nu stiu exact ce e de facut. El mi-o repara pe rca-ul lui, dar vreau sa stiu daca e posibil ca luni sa fac constatarea la asigurator, si dupa sarbatori sa repar masina. Ideea e, daca ma obliga asiguratorul sa repar masina acum, sau se poate si dupa aceasta perioada "aglomerata"

Multumesc
    Last edited by cosminel12; 19 December 2009, 19:27.

Nu te obliga nimeni. Daca e bulit spoilerul tare mergi cu vinovatul unde are el asigurarea RCA si faceti constatare amiabila si gata. Tu ti-o repari pe rca-ul vinovatului si ati incheiat povestea. La service mergi unde-ti recomanda cei de la asigurari. Dar nu-ti fa griji ca asigurarile acum platesc greu daunele si au tot interesul sa te duci cit mai târziu posibil la service.
    Insa daca e atins un pic spoilerul si sunt numai zgirieturi nu mai compliaca cu service-ul o dați voi la pace si o repari cu un polish.

Decizia iți aparține. Succes.

Pune si o poza cu bara spate sa vedem cum arata.
    Last edited by usr1; 19 December 2009, 19:44.

Comment

salut cosminel. daca te duci sa faci constatarea luni, intelege'te cu cel care te'a lovit sa declarati ca incidentul s'a petrecut in aceeasi zi, pt. a evita alte probleme.
      If it ain't broke, don't fix it!

Comment

multumesc pt sfaturi
        cred ca tb schimbat spoilerul, ca e plastic si e spart vreo 10cm langa numar, ca nu are cum sa il "repare" decat cu super-glue )

Comment

@cosminel12 ai casco pe masina?
          sigpic #

Comment

esti sigur ca doar bara a fost atinsa? fusta este intreaga? bara de sub spoiler, teava de esapament, sunt intregi? daca mai ai masina in garantie trebuie sa o repari la reprezentata DACIA, daca nu mai este in garantie, mergi la service care propune firma de asigurare pt ca are contract incheiat cu acel service si plata se face rapid, sau chiar daca nu ai garantie si Firma de asigurari are incheiat contract cu reprezentanta DACIA fugi la ei ca sa iasa treaba bine.
            succes!
            sigpic

Comment

am si casco la masina, dar ma gandesc sa il pastrez pt alte reparatii
              faza e ca a iesit din garantie de 2luni; si eu as vrea sa imi schimbe spoilerul la reprezentanta, ca sa iasa bine, dar sa nu se lege de garantia terminata si sa ma trimita unde vor ei

Comment

cosminel12- te duci fara probleme luni la firma asiguratoare....caci de asta se chiama constatare amiabila..(legal,nu trebuie sa depaseasca 48h de la accident).
                Dupa care, te duci la ORICE service care vrei tu. Firma asiguratoare nu-ti poate impune serviceul...ci doar poate sa te indrume spre cele cu care au contract, si atat.
                IAr cat despre dauna...bara spate vine schimbata, iar daca la service se constata ca si fusta masinii e indoita, sau oricare alta piese a masinii, se face chemarea unui agent de la firma asiguratoare pentru constatari, si poze noi, apoi se continua reparatia.

Acum, daca firma unde are respectivul RCA, se aud zvonuri ca nu plateste la timp, sau fac mofturi, nu pierde timpul si rezolva pe CASCO dauna, si lasa constatarea la firma ta de casco, pt a se "razboi" firmele intre ele, pentru recuperarea banilor.
                Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

multumesc

Comment

Originally posted by cristi3775 View Post
                    cosminel12- te duci fara probleme luni la firma asiguratoare....caci de asta se chiama constatare amiabila..(legal,nu trebuie sa depaseasca 48h de la accident).
                    Dupa care, te duci la ORICE service care vrei tu. Firma asiguratoare nu-ti poate impune serviceul...ci doar poate sa te indrume spre cele cu care au contract, si atat.
                    Nu induce omul in eroare. Bineinteles ca se poate duce la orice service dar decontare directa pe baza de accept de plata asiguratorul ii poate facilita doar la serviceurile cu care are conventie!
                    Daca este dispus sa plateasca el reparatia si sa recupereze banii ulterior de la asigurator se poate duce linistit oriunde!

Comment

Fiti precauti cu fazele astea ca mai toti asiguratorii sunt renumiti ca platesc greu sau deloc.

Comment

Azi am fost la constatare;
                        ghinionul meu, cel care m-a tamponat avea rca la Carpatica.
                        "Hahalera" ala de constatator mi-a scris pe dosar, pt reparat, spoilerul spate , chiar daca e din plastic;
                        Am semnat, cu observatia ca nu sunt de acord cu solutia oferita de el si refuz "reparatia" preferand inlocuirea; apoi am avut cu el o discutie mai aprinsa fara rezultat, asa ca, in aceeasi zi am completat si o reclamatie online la CSA. Acum astept raspuns de la ei, dupa care, daca si ei "o balbaie" ma duc sa deschid dosar de regres pe casco la firma mea de asig, si isi recupereaza ei banii de la Carpatica.
                        ... dar poate imi ia reclamatia in considerare (ma indoiesc) si/sau poate schimba incadrarea si imi inlocuiesc spoilerul (ma indoiesc din nou)

cei care au reusit sa corecteze nesimtirea constatatorilor si firma de asigurari, va rog niste sfaturi

Comment

ultima problema de genul tamponare........ala tot la Carpatica avea asigurare,si tot peste aceeasi nesimtire am dat. Dand niste telefoane,am aflat ca mai fac si mofturi la plata devizului,asa ca am facut pe casco reparatia, si am lasat firmele sa se rafuiasca..
                          Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

r

revin, ... cu "finalizarea" problemei; mi-am luat cea mai mare teapa posibila cu CARPATICA si serviceurile lor din IASI.
                            Intr-un final, dupa ce au acceptat inlocuirea spoilerului spate, bineinteles intr-o suma derizorie(800lei), m-am lasat in baza lor si m-am dus la service recomandat de ei("Suzana SRL"), sa repare ei de suma respectiva; ... si surpriza, masina a fost gata in aceeasi zi (bineinteles dupa ce ii vizitasem pt detalii, vazusera culoarea), practic doar au montat spoilerul nou.
                            Singura nemultumire pe moment, era o nuanta usor mai inchisa a culorii, fata de restul masinii; apoi am observat si o deformatie(umflatura) sub numar, care probabil e din cauza materialului prost.
                            Si astazi, dupa cca 1luna, cand m-am decis sa ii aplic o spalatura totala, am vazut marea s u r p r i z a; spoilerul meu, asa cum era el, inchis la culoare, usor deformat( am zis treaca-mearga de la mine ), era de fapt foliat in culoarea masinii, si folia, de la jetul de apa cu presiune a inceput usor sa se desprinda pe taietura.
                            De nervi, raman si acuma fara reactie, si ma consolez cu ideea de casco care ma salveaza, si am sa il schimb cum se face vremea mai buna. Oricum CARPATICA si neamul lor ... numai de dulce, si sa nu aveti treaba cu ei.

Comment

Vai o grozavie ca asta nu am mai auzit... sa puna folie in loc de vopsea cred ca nici bara spate nu ti-au schimbat-o.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google