Cerere Despagubire In Urma Unui Accident Auto Cu Victime (spitalizare)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cerere Despagubire In Urma Unui Accident Auto Cu Victime (spitalizare)

Salut,

am si eu o nedumerire si poate cineva sa ma ajute cu ceva.

Acum un an tatal meu a avut un accident rutier in care a fost victima. Masina a fost distrusa destul de mult. Fiind vorba de o masina veche (Dacia Nova 1996) costul reparatiilor depaseste costul masinii evaluate de RCA-ul respectivului (1300RON cica; foarte putin).

Acum tatal meu are pana in prezent 45 zile de ingrijiri medicale (de la medicul legist); a fost operat la picior, a avut o atela, o operatie; dupa 3 luni alta operatie pentru scoatere. Deci probabil mai primeste inca 10-15zile pentru operatia de scoatere a atelei si perioada de recuperare. In plus eu l-am ajutat in tot acest timp cu deplasatul si tot ce a tinut de
    spital si recuperare (avand masina) eu fiind si angajat si implicat in cateva proiecte europene importante (deci am lipsist zile bune de la servici).

In masina a fost si mama mea dar din punct de vedere fizic a fost ok; ea sufera de o boala rara ce afecteaa si sistemul nervos dar nu a patit nimic grav (doar psihic pot imputa ca a fost afectata).

Acum la politie trebui sa spunem daca vrem sau nu sa trimitem dosarul mai departe pentru dauna. Cu cel ce a produc accidentul nu ne-am inteles pentru ca nu prea are de unde.

Intrebarea mea este: cam cat as putea cere daune materiale si morale pentru aceste lucruri? si daca se merita sa continui cu un proces in loc sa ii cer vinovatului o suma care poate sa o plateasca adica sa ne intelegem amiabil la notar? Daca merg la proces stiu ca nu ii voi cere lui ci asiguratorului.

Multumesc pentru idei,

Silviu.
    I have no special talent. I am only passionately curious.

Daca mergi la proces judecatorii vor recalcula daunele materiale pe care le vei cere tu.
    Uite...in Galati a avut loc un concurs moto si un motociclist s-a dezechilibrat si a ascapat motocicleta peste o fetita de 13 ani care a decedat...uite ce au deciz judecatorii in acest caz:citez din ziarul Viata Libera Galati:
    "Astfel, familia victimei va primi suna de 15.000 lei daune materiale (cheltuieli cu înmormântarea victimei şi pomeniri), precum şi suma de 30.000 lei – daune morale pentru ireparabila pierdere.
    Facem precizarea că tatăl fetiţei decedate în accident solicitase despăgubiri de 50.000 lei – daune materiale şi de 200.000 de lei daune morale."

Sper sa iti fie de ajutor si multa sanatate tatalui.
    sigpic

Comment

Multumesc pentru mesaj.

Nu stiu daca in acel caz parintii au cerut de pe RCA sau ceva asigurare a celui vinovat; de obicei daca ceri direct de la vinovat primesti sume mai mici (conteaza situatia materiala a celui vinovat ...).

Oricum am primit deja mai multe raspunsuri de pe site-uri de specialitate (avocatura) si concluzia: imi trebuie un avocat bun.

Deci primul pas sa schimb actualul avocat angajat de tatal meu care habar n-are ce sa faca (trebuie sa ii spun eu de fiecare data ce sa facem ...); de inteles nu m-as intelege cu ala ca el a mintit a zis ca nu e vinovat de accident, desi probele sunt clare (voi cere o expertiza ca sa clarific situatia) si in plus vreau sa aiba suspendat 3 luni permisul sa mai dea odata examenul ... sa se invete minte.

Am sa mai postez aici dupa cum evolueaza lucrurile ca sa aiba si altii un punct de plecare ca poate vor ajunge in situatia mea.

S.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Imi pare rau pentru tatal tau si insanatosire grabnica.
        Raspunsul intr-o mare masura l-ai dat chiar tu. Vorbeste cu un avocat bun. Pentru ca tatal tau are asa multe zile de spitalizare vinovatul nu numai ca o sa aiba permisul suspendat dar poate face si puscarie pentru vatamare corporala din culpa.
        parerea mea e sa consulti un avocat bun, care sa se uite pe dosar si sa iti zica exact cuantumul despagubirilor pe care le poti cere. Noi aici ne dam cu parerea dar nu stim exact ce este in dosar. Crede-ma ca firmele de asigurari au avocati f f f buni si vor specula orice scapare din dosar.
        sigpic

Comment

Depinde ce influente are persoana care a produs accidentul!
          Vorbesc in cunostinta de cauza!

Comment

am si eu acceasi intrebare...

[QUOTE=Silviu;515288]Salut,

Buna-ziua! eu am fost in situatia tatalui dv anul trecut in iunie doar ca am scapat cu nasul lovit si un picior rupt, inclusiv zile spitalizare...s-a intamplat pe trecerea de pietoni..eu in calitate de pieton! ..am facut cererea de despagubile...am depus-o la asiguratorul vinovatului...si au trecut doua luni si n-am primit inca nici un raspuns.... am citit pe un site urmatoarele:
            "Daca se refuza plata despagubirii si asiguratorul a comunicat in scris acest lucru pagubitului, sau daca asiguratorul nu a dat nici un raspuns in termenul de 3 luni de la avizare, atunci pagubitul va putea formula o reclamatie catre CSA si/sau va putea deschide o actiune in instanta impotriva asiguratorului".... sunt curioasa daca mai trece o luna fara rezultate... Dl Silviu, daca ati mai reusit sa rezolvati ceva, va rog sa ma sfatuiti si pe mine. va multumesc!

Comment

silviu, trebuie hartiile de la medic, de la spital, costuri dovedite cu facturi si chitante, bonurile tale de benzina, poti insuma tot ce ai hartie cu care sa dovedesti ceea ce afirmi si ti se vor despagubi din partea asiguratorului rca al vinovatului. dar dupa un an nu stiu daca mai poti face plangere. citeste pe site-ul csa sa vezi conditiile asigurarilor rca...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Un avocat bun nu sta de vorba fara 2-3000 Euro, asta la o prima strigare.
                Vorbesc din fapte, nu din carti.

Imi pare rau pt tatal tau, ii doresc sa se faca bine repede.
                Cred ca cea mai simpla cale e sa ii ceri bani (si cu act la notar).
                Desigur conteaza ce vrei tu defapt: sa-l faci sa sufere sau vrei bani, sau ambele (cu suferitu s-ar rezolva usor, mergem si ii tragem doi-doispe pumni in cap).
                Gandeste bine si alege cea mai buna varianta pt tine.
                Last edited by Octavian; 1 April 2010, 13:20.

Comment

Octavian___31
                  Lasa violenta ,gandeste-te ca a fost un accident,care probabil se poate intampla fiecaruia dintre noi.

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google