N-am citit legea...de asta intreb: este specificat in lege ca pot creste cu maxim 50% fata de pretul de referinta?
Asigurare RCA
Collapse
X
-
Originally posted by IancuMIC View Posthttp://www.ziare.com/preturi/rca/azi...erinta-1465953
Eu zic, ca nu-i dracu chiar asa de negru, cum se trambita pacilea.
@arsis
ia uite cat ii intereseaza de aia 50%
"Chiar sefii din ASF admit ca este vorba doar de preturi orientative si nu este clar ce se va intampla cu o companie de asigurari care aplica un tarif dublu, de exemplu, fata de cel orientativ."
Comment
-
El a precizat că tarifele de referinţă, care sunt calculate de ASF pe baza statisticilor pieţei de asigurări, „au caracter orientativ”.„Dacă o companie de asigurări ofertează tarife mult peste aceste repere, clientul poate solicita explicaţii, dar asigurătorul respectiv va trebui să dea explicaţii şi la ASF. Îi aşteptăm cu plăcere pentru astfel de explicaţii, dar cred că nu va fi cazul”, a spus vicepreşedintele ASF.
Comment
-
Asa zic si eu ca e mai intelept, decat sa propovaduim Apocalipsa.
Repet.
Ceva s-a schimbat totusi in privinta politelor; mod de calcul, transparenta, sistem de supraveghere al preturilor; ASF are posibilitatea legala de a putea interveni asupra nivelului primei, ca o actiune de ultima instanta.
Pana la urma cei care doreau sa plateasca 250 de lei pe o polita care acopera o paguba peste 1mil euro, ar trebui sa mai ...aprofundeze.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
cine a platit vreodata despagubiri un milion de lei, nu mai zic de euro ?!
media e de 6-7 mii de lei, iar frecventa cea mai mare la masini de 1,8-2 litri e de vero 7%. oricum ieseau in profit o gramada.
Comment
-
Profitul care se are in vedere la calculul unei polite este de ...3%. Decent spun eu.
Nu s-a platit suma aia, dar nu uita ca polita asigura si in cazul vatamarilor corporale sau Doamne fereste deces. Niciodata nu se stie...cum il faci pe vreunul.
Cel mai mult am platit pana acum ~450 de lei parca; daca o sa fie 600, asta e.
Vom vedea, zic.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Cam atata am platit eu pentru motor de 3.0, pe pensionar de 50 ani
Sper ca la urmatorul RCA sa nu platesc dublu sau triplu...Last edited by Cristi_Xp; 17 June 2017, 19:20.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Cadrul legal al asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) este schimbat pentru a doua oară în mai puțin de un an de zile, astfel că din iulie 2017 vor apărea o serie de modificări față de prevederile aflate acum în vigoare.
Principalele modificări identificate de specialiștii AvocatNet.ro, ce se vor aplica de acum asigurărilor auto obligatorii:
1. Apare asiguratul cu risc ridicat
Spre deosebire de legislația aplicabilă până acum, se va introduce ideea de asigurat cu risc ridicat. Persoanele încadrate la această categorie se vor putea adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România ca să obțină o ofertă de asigurare, iar această entitate le va face o ofertă și le va aloca unui asigurător RCA pentru încheierea contractului de asigurare.
2. La suspendarea contractului RCA vei rămâne fără plăcuțele de înmatriculare
Suspendarea la cerere a contractului de asigurare RCA va fi în continuare o posibilitate atunci când este vorba de suspendarea dreptului de circulație al vehiculului sau de imobilizarea acestuia. Totuși, proprietarii vor trebui să depună plăcuțele cu numărul de înmatriculare la autoritatea emitentă, deși acum nu există o asemenea obligație.
Comment
Comment