Am Casco Fara Fransiza, Mai Platesc Ceva?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Se va tine cont si din vina cui a fost dauna. Daca iti repari masina pe CASCO dar ai gasit-o in parcare lovita, ce vina ai tu? Nu ai gresit cu nimic. Asa e logic si modern.
    Cat despre sistemul bonus-malus, e in favoarea asiguratorilor, la malus o iei scurt la vale, la bonus te chinui ani de zile fara daune sa ajungi la o reducere cat de cat. Hotie.

ex: 2 ani de bonus=20% reducere
    2 malus= cred +50% polita marita. Poti ajunge si la 100% majorare daca gresesti si in urmatorul an, se iau in calcul dosare REZOLVATE in ultimele 12 luni. Deci in 2011 poti plati oalele sparte prin 2009, cu dosar finalizat in 2010.

Eu am pe CASCO 7 dosare de dauna numai pe masina actuala. (niciuna din vina mea).Intr-adevar, avarii minore prin diverse parcari, dar sumele au ajuns undeva la un total frumusel. Cu toate astea, nu am gresit cu absolut nimic, doar exist ca proprietar de masina.
    De aia nu-s de acord cu sistemul bonus-malus la CASCO, la RCA situatia daunelor reflecta vina ta proprie.
    Last edited by mr.K; 9 March 2011, 13:15.

Comment

iti dau dreptate ref la bonus malus pe casco. nu este tocmai ok, pentru pot fi daune din cauza altor persoane.
      in ceea ce priveste malusarea la Rca, lucrurile stau asa: pt 1 dauna =majorare 30%, pentru 2 daune = majorare 80%, pentru 3 sau mai multe daune = majorare 100%.
      coborarea este intr-adevar brusca.

Comment

As avea si eu o bara-fata de schimbat pentru un Logan ph2. Are cineva idee cat costa una noua ? Vreau sa fac CASCO si la anul si sunt curios daca merita sa o fac pe CASCO sau nu.

Comment

Salut, din cate vad si Omniasig introduce fransiza pe contracte deja existente. Tocmai am avut o dauna la ei saptamana trecuta, si deja dupa cateva zile m-au sunat sa imi spuna ca am doua optiuni: fie sunt de acord cu fransiza de 750 lei (parca), fie in 30 de zile contractul se reziliaza- asta desi am un contract fara fransiza semnat pe 4 ani, valabil din 2007 pana in decembrie 2011.

Legat de bara fata, reparatia intr-un service Dacia, cu inlocuire bara de origine, vopsea plus manopera te va costa aproape de 2000 lei, deci eu unul as zice ce merita sa o schimbi pe casco.
          Last edited by sgby; 7 September 2011, 20:51.

Comment

Salut, se pare ca trebuie sa ma folosesc si eu de asigurare casco (am casco la generali). Astazi am fost la facultate si cand am terminat cursurile am gasit masina(vw jetta) avariata, nu foarte grav aripa indoita si bara fata zgariata. Aripa trebuie schimbata in schimb bara cred ca merge cu un pic de vopsea. Problema este ca am si parbrizul crapat plus o zgarietura adanca pe usa din stanga spate si de asemenea vreau sa schimb si o janta indoita, toate acestea provin de la evenimente diferite. Intrebarea mea este cum procedez? Ma duc la politie sa imi faca proces verbal pentru fiecare dauna?
            Mentionez ca janta indoita a afectat si directia dar foarte putin, adica la mers drept volanul trebuie virat foarte putin spre stanga

Cand am reinoit asigurarea casco am optat pentru asigurare fara franciza.
            PS: masina are cauciucuri de vara pentru ca iarna aceasta nu am folosit-o. Pot sa invoce acest lucru cei de la casco? Pana cand scrie in lege ca trebuie sa ai cauciucuri de iarna?

Comment

N-are treaba CASCO sau RCA cu gumele de iarna/vara (mai ales in parcare), nici la politie nu trebuie sa te duci daca ai CASCO. Te duci frumos la firma asiguratoare si discuti cu ei, in mod normal ar trebui sa nu fie probleme, succes!

Comment

Originally posted by pixmas View Post
                Astazi am fost la facultate si cand am terminat cursurile am gasit masina(vw jetta) avariata, nu foarte grav aripa indoita si bara fata zgariata.Problema este ca am si parbrizul crapat plus o zgarietura adanca pe usa din stanga spate si de asemenea vreau sa schimb si o janta indoita, toate acestea provin de la evenimente diferite. I
                Aici ai putea avea oarecari probleme, in sensul ca nu se poate intocmi un singur dosar de dauna in care sunt evocate 2 evenimente diferite.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Ii intocmeste 2 dosare, daca nu are fransiza nu-l doare capul, iar daca are taxa de reintregire nu conteaza cate dosare are, e in functie de dauna.

Comment

Va multumesc pentru raspunsuri. Aveti idee taxa de reintregire cum se calculeaza?

Comment

Daca ai taxa de reintregire (RSA) ea este un anume procent din valoarea daunei si este stipulata in contractul CASCO, de exemplu la mine este de 3% din valoarea daunei.

Comment

platesti doar suma de reintregire a valorii masinii in caz de dauna totala

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google