Am Lovit Un Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am Lovit Un Logan

Aseara cand ieseam cu spatele din parcare am dat cu coltul stang(bara) in alt logan si i-am accidentat aripa dreapta si usa dreapta. Aripa e doar zgariata dar usa e putin in valuri unde e bagheta de plastic pana la linia usii.

Intrebarile mele sunt:
    Sa ii repar eu paguba sau sa las firma de asigurari? Cu cat creste asigurarea pe viitor daca nu o repar eu?
    Cat costa sa indrepti o usa + aripa + vopsit? 500ron 1000ron???

Multumesc

Pentru o dauna, asigurarea creste cu pana la 100Ron/an. Asta e cazul meu in momentul de fata, am avut accident anu trecut. In Iasi, pentru a vopsi un element costa in jur de 400Ron.

Comment

Salut,

Sub 1000 ron nu scapi si asta daca reusesti sa te intelegi cu omu sa-l aduca in servisul in care zici tu...eu zic sa-l faca rca-ul. Chiar daca se va scumpi data urmatoare cand inchei rca-ul, va fi nesemnificativ fata de reparatie. Nu cred ca sar scumpii foarte mult.

Comment

Ca sa nu ai batai de cap si bani aruncati aiurea da-i RCA-ul si gata.

O sa creasca putin dar o sa fie mai ieftin decat daca ii repari tu masina si in felul asta o sa fie si omul multuimit ca o sa mearga in ce service vrea el.
        sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

si eu am avut un incident asemanator,doar ca eu am lovit cu bara din fata,am facut constatare amiabila i'am dat rca'ul meu iar cand am facut din nou asigurare am ales alta firma de asigurari si nu am platit nimic in plus.

Comment

Offtopic, scuze ca ma bag si eu cu o alta intrebare:
            nu am apelat niciodata la RCA si am vazut ca toti ziceti "ii dai RCA-ul " asta inseamna ca ii dai originalul de la polita RCA pagubitului ? Sau doar o copie xerox dupa ea ?
            Scuze inca o data de offtopic, sa nu deviati de la subiect.

Comment

O copie xerox! originalul ramane la tine mereu.
              sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

...şi completaţi împreună formularul de înţelegere amiabilă, şi cu acestea omul merge la asigurator şi îşi rezolva problema.
                a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

Comment

Originally posted by Dreamer View Post
                  si eu am avut un incident asemanator,doar ca eu am lovit cu bara din fata,am facut constatare amiabila i'am dat rca'ul meu iar cand am facut din nou asigurare am ales alta firma de asigurari si nu am platit nimic in plus.
                  Corect...tipic romanesc.
                  Dupa ce le-ai scos bani din buzunar, pentru un 20 lei in plus ai ales sa pleci la altii.
                  Asta e in majoritatea cazurilor recunostinta platitorului de asigurare, bucuros ca n-a scos bani din buzunar pentru reparatie, trage teapa si pleaca.

Comment

Nu stiu daca poate fi vorba de un "cod de etica" cu privire la astfel de incidente. Eu unu m-am ars cu RCA-ul cand am avut un incident din vina mea. Ne-au plimbat si pe mine si pe ala, de 3 ori sa ne faca poze, timp de o luna. Cat pe ce sa nu-i despagubeasca desi se vedeau urme din vopseaua lui pe masina mea. Pana la urma i-au reparat masina dar dracu isi mai face RCA la ei.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Originally posted by Octavian___32 View Post
                      Corect...tipic romanesc.
                      Dupa ce le-ai scos bani din buzunar, pentru un 20 lei in plus ai ales sa pleci la altii.
                      Asta e in majoritatea cazurilor recunostinta platitorului de asigurare, bucuros ca n-a scos bani din buzunar pentru reparatie, trage teapa si pleaca.
                      Aş putea spune că tipic românesc e faptul că firma de asigurări, cel puţin în cazul meu, nu mi-a oferit nicio reducere în cei cinci ani fără evenimente. Unde este recunoştinţa asiguratorului ? Mai mult, dacă cumva după cinci ani în care nu am primit bani înapoi şi nu mi-a fost oferită reducere (ba mai mult am plătit din ce în ce mai mult în fiecare an), lovesc pe cineva, culmea îmi creşte RCA-ul. Păi de ce ? Să fie echitabili şi ei: nu ai avut pagubă îţi dau 25 % înapoi, ai avut pagubă dai cu 25 % mai mult şi atunci toţi nu ar mai fi "tipic românesc". Am ajuns de la 170 lei în 2005 la 450 lei în 2010, dă-o dracu de treabă. Aş înţelege că faci la unu maşina, gardu şi casa praf şi atunci paguba poate fi de ordinul zecilor de mii de euro (deşi vor băga strâmbe), dar la câteva milioane de lei vechi ..... no comment
                      Şi nu este o ţeapă pentru că A PLĂTIT CU LEI ASIGURAREA.
                      Last edited by Gozmin; 15 November 2010, 12:48.
                      Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                      sigpic

Comment

Ce spuneti voi e altceva: neseriozitatea asiguratorului, taraganarea problemei, 100% in asentimentul vostru: viteza! altul ca sunt destui.

De cazul colegului Dreamer am vorbit: s-a platit de catre asigurator dauna si drept multumire ca n-au fost complicatii (complicatii mai pot aparea, rezolvarea conteaza), a plecat la altii pentru frica cativa lei in plus la RCA-ul viitor.
                        Asta nu mi se pare corect.
                        Dupa modu asta de gandire, si eu ar trebui sa plec de la asiguratorul actual, pentru ca mi-a platit daune in valoare de 17.000 lei pe casco si habar n-am cat pe RCA la reparatia unui autobuz )) si asta pentru ca in viitorul apropiat o sa ma arda la casco cu vreo 200 lei in plus si la rca cu vreo 30...

E corect? Nu cred.

PS: in UE oricum suntem la cel mai jos nivel de cost pentru RCA.
                        Plus de asta, personal am primit reducere la RCA cat timp n-am avut evenimente (valoric ~vreo 30 lei).
                        Ca ei tot scumpesc RCA-ul, motiveaza ca cica daunele sunt tot mai mari, etc etc.
                        Nu prea e corect, dar o farama de adevar spui ei.
                        Last edited by Octavian; 15 November 2010, 17:00.

Comment

am trait s-o vad si pe asta....octaviane de ce le tii partea?
                          ai cumva vreo pila pe la asiguratori? in zilel astea normal ca te duci unde e mai bine si mai ieftin....si stii ce se rezolva cu chestia asta? vazand asiguratorii ca le tot pleaca clientii poate vor baga si ei un program de fidelizare, sau macar isi vor imbunatatii serviciile. dara daca stai ca molau la ei indiferent ca ai sau nu daune, sau ca te taraganeaza sau nu, sau ca scumpesc polita ori ba...asiguratorii in veci nu-si vor schimba strategia de atragere a clientilor.

eu unul am plecat de la asirom dupa 3 ani in care n-am avut nici o dauna pentru ca era exagerat de scump. m-am dus la omniasig ca aveam reducere 25%, anu asta cand am intrebat la omniasig cat e rca-ul si mi-a zis 8 mil cu tot cu reducere(n-am avut daune) i-am trimis de unde au venit si m-am dus la carpatica cu 320 lei....fara reducere.

Comment

Bine si ieftin nu exista decat in mintile unora.
                            Atata stim sa facem: unde e mai ieftin, acolo mergem la RCA. Ne doare in cur de cel lovit. Asta e totala lipsa de respect, astfel ca ne meritam soarta cu varf si indesat.

Pentru cativa zeci de lei pret mai bun, nu facem altceva decat sa alimentam cu bani societatile de asigurari cu trecut murdar.
                            NOI dam banii la ei, nu baga nimeni mana in buzunar. Nu fac decat sa profite de faptul ca pe noi platitorii nu ne intereseaza de cel lovit.
                            Oricum nu exista societate de asigurari care sa ii multumeasca pe toti, dar sunt unele care in mare parte o fac, sau macar incearca.

Dar daca noi am fi altcumva, nu am mai fi noi, romanasi adervarati care stiu sa jongleze totul.

Auzi tu...bine si ieftin...inuman.

PS: atata timp cat am avut probleme zero cu societatea unde imi e asigurat utilajul, nu am de ce sa ma plang. NU imi place sa le dau bani, dar cand esti lovit chiar nu te mai doare capu ca dai cu 300 lei mai mult la CASCO fata de vecinu.
                            Si cand ai lovit pe altu (destul de rau) chiar nu te mai doare capul ca e cu ~20 lei mai mult decat la vecinu, atata timp cat totul se rezolva in jumate de ora (o ora maxim).

Dar asta e greu pentru unii, ''bine si ieftin'' predomina.
                            Last edited by Octavian; 15 November 2010, 19:54.

Comment

scopul meu a fost sa ii explic colegului cu pricina care a intrebat ce se va intampla daca ii da rca pagubitului,daca va schimba compania de asigurari nu va plati nimic in plus,mie nu mi'a spus nimeni asta am mers la o agentie de brokeraj am declarat ca am avut un incident iar apoi mi'au dat o lista cu companiile de asigurare ca de obicei pentru a alege si da am ales pe cea cu pretul cel mai mic,ai facut referire si la casco octavian-in cazul asta am ales o companie in care am avut eu incredere ca imi va rezolva eventualele daune,pretul politei de asigurare fiind mai putin important.Acum daca tu ai considerat ca am spus ceva gresit este parerea ta.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google