despre casco

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Am auzit un zvon ca o sa introduca in polita de casco sa ai anvelope de iarna voi a-ti auzit asa ceva ?

Comment

In Germania de exemplu , este demut timp clauza asta!

Comment

Lasa germania noi suntem in romania pe mine nu ma intereseaza ce este la ei ma intereseaza ce este la noi ,eu daca nu am posibilitate sa imi cumpar anvelope de iarna , 4 anvelope premium de iarna pot sa platesc 1 an casco la masina,cum poti sa faci asa comparatie intre ei si noi cand noi suntem la 100 de ani departare de ei la toate capitolele suntem numai cu numele un UE!

Comment

De ce sa las Germania? Nu spre ei ar trebui sa tindem?
          Stii cat e o asigurare in Germania? De minim 4 ori mai scumpa!
          Stii cat costa reparatiile in Germania? Aproape la fel ca in Romania, uneori chiar mai putin!
          Stii care e rata daunelor in Germania? De doua ori mai mica decat in Romania!
          Stii procentajul fraudelor in asigurari in Germania? Sub 10 %. In Romania e de 15-20 %.

Cine stie sa analizeze logic ce am scris mai sus poate constientiza imposibilitatea ca asiguratorilor din Romania de a oferi servicii la nivelul celor din vest. Romanii trebuie sa inteleaga ca ce platesc aia primesc iar imbunatatirea acestor servicii este direct proportionala cu prosperitatea asiguratorului. Din pacate nivelul de trai de la noi nu permite scumpirea exagerata a politelor de asigurare , dar asta nu e vina asiguratorilor. Acestia incearca sa compenseze prin introducerea fransizelor si a unor clauze de excludere, multe dintre ele justificate.

Lucrez in daune si cunosc tot mecanismul de asigurare-despagubire. Recunosc ca sunt multe carente in sistem dar principalii vinovati de proasta derulare a despagubirilor sunt reparatorii, care practica tarife exagerat de mari pentru reparatiile "asigurate" la care se adauga si multele gainarii facute de acestia in detrimentul asiguratorilor si a pagubitilor.
          Acest subiect se poate dezbate zile intregi degeaba. Schimbari pozitive nu se vor face curand pentru ca traim in Romania si fiecare suntem responsabili de tot ceea ce se intampla in tot ce facem. Marea schimbare ce trebuie facuta este aceea a mentalitatii si asta stim bine ca NU SE POATE!

Comment

Perfect de acord cu tine,nu pot sa mareasca preturile exagerat ca o sa isi piarda clientii ca este o asigurare facultativa fata de RCA unde maresc preturile exagerat de mult ca lumea este obligata sa isi faca RCA si ei o duc foarte bine!

Comment

Stai linistit ca nicio firma de asigurari nu are profit de pe urma asigurarilor auto. Ti-o spun sigur.

Comment

si eu vreau sa fac luna viitoare casco, nu am avut pana acuma si masina e din noiembrie anu trecut, 8600e valoarea de noua.
                acuma se ia in considerare la calcularea casco si piesele care le am puse in plus fata de cum am luat masina, ca sunt niste bani bagati in masina pesyte valoarea ei,nu?
                si o patanie si de la mine, a intrat unul in mine in aripa fata, janta, telescop, fuzeta si de la lovitura m-a inpins in bordura indoindu-mi si janta din dreapta fata. La reparatie asiguratorul nu vroia sa acopere inlocuirea jantei din dreapta in opinia lor aceasta trebuind reparata. Pana la urma jantele fiind noi de 4 luni nu mai mult, au fost schimbate amandoua dar a ramas sa rezolve servisul unde am facut reparatia. asigurarea era la o firma cu G da nu cred ca era generalii, mai este alta?
                Intalniri LC.Sibiu sambata ora de vara 17 / ora de iarna 16 in Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO).

Comment

Originally posted by kosfunny View Post
                  Stai linistit ca nicio firma de asigurari nu are profit de pe urma asigurarilor auto. Ti-o spun sigur.
                  Ei, bravos! Adica firmele de asigurari sunt de fapt societati de binefacere care ne fac noua, muritorilor nedemni, un mare bine. Din ce bani, asta nu se mai spune. Ca tot era vorba de Germania: crezi ca vreun asigurator din Germania ar fi spus vreodata asa o mare prostie? Sau ia-o asa: ce crezi ca s-ar fi intamplat de a doua zi daca ar fi scapat pasarica si ar fi spus ca firma lui de asigurari nu are profit???

Comment

vyp75 banuiesc ca firma de asigurare este Grupama!

Comment

mai nu e aia, cred ca e garanta, dar cum mai am drum pe acolo va anunt, cica au sediu central in brasov ca colo tin dovezile din dosarele de dauna.
                      Intalniri LC.Sibiu sambata ora de vara 17 / ora de iarna 16 in Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO).

Comment

Originally posted by kosfunny View Post
                        Vorbesti numai prostii - pai tu crezi ca ei fac munca voluntara tinere ? Tu nu vezi cati bani castiga companiile astea , am cunostinte care fac CASCO de ani de zile si nu au avut o dauna in 3-4 ani si altele care au avut 3-4 daune intr-un an . Dar un lucru este sigur - pomana in ROMANIA nu-si face nicio` firma de asigurari . Crezi ca sediile alea se tin cu ochi frumosi ?

Cat despre asigurari / incercati la cunostinte rude sau prieteni / si apoi mergeti la sediu direct / nu mai incercati prin intermediari ca vorba aia = e foame mare si toti tre` sa manance o paine , dar nici chiar asa ! Orice terta persoana prin care "vine" asigurarea la tine se plateste %. Exemplu clar , Logan 1.6 MPi 2006 al tatalui meu , a avut Casco la BCR asigurari (prin firma de Brokeraj din Pitesti) valoare 8080E de nou :
                        Primul an 246E fara fransiza eveniment
                        Al doilea an 216E (nu a avut daune) cu fransiza 100E (ca i s-a spus ca e obligatorie)
                        Oferta de anul asta : 360E!!!! / an cu fransiza de 50E la broker
                        Ajuns la sediu BCR facut oferta 237E / an in 4 rate cu fransiza de 50E .

La fel si cu RCA-urile - am 24 ani , si masina cu motor 1.6 MPi / GpL valoare nou 9500E si oras cu grad de risc major (PITESTI) ma costa anul acesta un RCA in luna octombrie ~ 480Ron prin brokeri , 460Ron oferta direct de la asigurator (la cea mai ieftina firma ASTRA pe atunci) pana la urma am gasit la ASIROM cu 330 RON / an . Acum am inteles ca e vreo 500

Faceti voi calculele !
                        1.6 MPi Icy White

Comment

Eu mi-am facut RCA prin broker si a fost pretul pe care il are si firma de asigurari.
                          Lucrez in asigurari si iti pot spune ca la RCA nu au cum sa ofere alt tarif. Tarifele sunt aceleasi, brokerul vinde asigurarile firmei la preturile firmei. Daca ceea ce spui tu este adevarat atunci brokerul face invarteli. Dar te poti uita si pe site-ul firmei asiguratoare ca sa vezi tariful si apoi te duci si ii dai cu tarifele in cap.

Comment

vali, te contrazic si eu, tarifele de la sediile societatilor nu sunt aceleasi cu cele ale brokerilor.
                            Preturile de la brokeri pot fi mai mici deoarece intotdeauna brokerii au tarife negociate cu toate societatile.(prietenii stiu de ce)
                            Last edited by vali007; 3 January 2010, 22:16.

Comment

...mda, nu-mi dau seama de ce "lucratorii astia in asigurari" insista sa ne ia drept prosti. Nu e destul ca din banii nostri sunteti platiti? Trebuie sa ne mai considerati si prosti?

Comment

Eu nu consider prost pe nimeni. Chiar am colegi la care le-am spus ca nu le fac RCA pentru ca e prea scump si le-am recomandat alta firma, chiar daca eu am pierdut niste bani.

@mike26ro: Colegul ingerulol spunea tocmai invers de ce ai spus tu, la brokeri e mai scump decat direct la firma.
                                Last edited by vali007; 3 January 2010, 22:19.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google