REGRES CASCO CATRE RCA-ul VINOVATULUI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• REGRES CASCO CATRE RCA-ul VINOVATULUI

O mica descriere.
    Se da o intersesctie a doua drumuri, evident unul cu prioritatea si celalalt cu cedeaza trecerea. Se mai da una bucata sofer-taximetrist cu un renault megane, una bucata dacie 1310 si una bucata hyundai accent. Ce s-a intamplat: Nenea cu renault-ul a iesit in intersectie fara se asigure, dacia venind din stanga lui a fost acrosata (stearsa), urmand ca dacia sa ricoseze pe contrasent unde asteptam sa virez pe strada de unde iesea nenea cu renault-ul megane (strada pe care si locuiesc). S-a fost la politie, s-au facut toate actele, tot-tot ce trebuia, intrebarea mea catre voi si celor care au avut "probleme" cu RCA la EUROINS cum au decurs lucurile ?! Au platit la timp suma datorata catre service, au fost seriosi ?! As vrea sa deschid dosar de dauna pe CASCO (BRC asigurari) cu regres catre RCA-ul vinovatului (cel cu renault-ul) urmand ca cei de la CASCO sa isi recupereze suma platita reparatiei de la RCA-ul vinovatului. Vreau parerea voastra, cum credeti ca e mai bine (cum credeti ca ar fi mai bine) ?! Sa deschid dosar cu regres catre RCA, ori sa foloseasca direct RCA-ul vinovatului? Pagubele la prima vedere ale autoturismul meu sunt destul de insemnate: capota motor, bara, far dreapta, grila radiator, absorbant soc bara fata, ranforsare bara fata, senzori parcare, revopsit 2 elemente, radiator + alte maruntisuri care nu se vad la suprafata. Ajunge lejer la 5000-6000 ron. Astept parerile si sugestiile voastre.

Toate cele bune si la cati mai multi km fara incidente !
    Attached Files
    Last edited by PrietenCuTine; 12 January 2011, 04:52.
    sigpic

Pune poze mai clare, fiindca unde e Megane-ul nu se vede semnul de cedeaza (nu ca nu te cred, dar as vrea sa vad). Iar daca nici nu e, Dacia trebuia sa dea prioritatea de dreapta si astfel se schimba datele problemei. Varianta rapida e CASCO cu regres. Varianta lenta - RCA, dar poti avea probleme (ca multi altii) cu EUROINS-ul fata de evaluarea pieselor.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Foloseste CASCO. Vei avea mari batai de cap cu Euroins-ul!!!
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Pe strada aceea stau eu. E cedeaza trecerea. Sa fost la politie, s-au facut toate actele necesare, iar eu am obtinut RCA-ul vinovatului, la fel si cel cu dacia. Am intervenit aici ca sa cer o parere doua cum ar fi mai bine: Prin casco cu regres la RCA ori direct prin RCA-ul vinovatului. Am mai cerut si in alte pariti solutii si acestea au fost tot la fel "dosar dauna cu regres la RCA". E bine ca nu am fraciza sau alte minunatii la polita casco.
        Acum mai intervine o chestiune: pot sa cer regie proprie la CASCO, chiar daca repar masina prin regres la RCA ?!
        sigpic

Comment

Te duci direct la CASCO. Completezi formularul si le vei da polita RCA a vinovatului. Tie iti repara masina iar decontarea banilor de la RCA va pica in grija asiguratorilor. Nu-ti mai bate capul cu asta.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Eu vreau sa le cer regie proprie ca suma se invarte frumusel la cateva zeci de milioane. Iar eu o repar cu 10-15 milioane cu piese noi.
            sigpic

Comment

Eu as alege calea cea mai usoara, exact cea descrisa de darksid3.

Nu se merita sa'ti bati capul si sa repari masina pe polita vinovatului, vei sta prea mult pe drumuri si vei pierde timp aiurea. Se stie ca Euroins nu este o firma serioasa.
              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Am inteles asta. O sa merg pe CASCO.

Vreau sa va mai intreb: Eu vreau sa le cer regie proprie celor de la CASCO, credeti ca se poate/a-ti auzit tinand cont ca se face regres catre RCA-ul vinovatului ?!
                sigpic

Comment

La CASCO din cate stiu eu nu se poate cu "regie proprie".

Eu am avut un eveniment cu unul de la Carpatica si pentru ca nu lucreaza decat su service-uri de cartier o fac pe CASCO cu regres la reprezentanta.

Comment

Se poate sigur pe casco, regie proprie. Am un prieten care a fost in situatia asta.
                    In schimb, cu regres pe RCA, nu stiu daca e posibil.

@PrietenCuTine
                    La ce firma ai casco?

Comment

La BCR am casco, sunt baieti ok pana acum. Am avut de indreptat o aripa si revopsit + bara de revopsit, au costat aproximativ 16 milioane devizul. Dar au platit repede.

EDIT: am plecat spre sucursala bcr sa vad ce e de facut. Va tin la curent.
                      Last edited by PrietenCuTine; 12 January 2011, 10:03.
                      sigpic

Comment

Sfatul meu este sa faci pe RCA-ul vinovatului . Poti opta pe Casco cu regres pe vinovat dupa ce , reprezentatii firmei de Casco a ta , iti vor garanta ( chiar si in scris ) ca daca se va folosi regresul , anul urmator nu-ti va imputa financiar , o diferenta de pret , pentru reintregirea noii polite Casco.
                        Eu am facut regres anul trecut atat la Suzuki , cat si la Logan iar in momentul reintregirii politei , mi-a venit o diferenta de vreo 200 ron din cauza incindentului. Am incercat sa le explic faptul ca ei , prin regres , si-au recuperat banii... in zadar...
                        intreaba dinainte...
                        sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

putin offtopic

Acum cateva zile am avut o discutie amicala cu un inspector de la EUROINS si imi zicea ca s-a schimbat management-ul companiei si noul director e orientat spre partea asta de "multumire a clientilor". Se pare ca in ultima vreme nu mai face asa multe fite si platesc mult mai repede.
                          sigpic

Comment

@yrman - probabil pentru că e managerul nou și încă nu au venit rezultatele financiare. Firme dintr-acestea cu prețuri foarte mici (EuroINS, ASTRA, Carpatica) trăiesc din faptul că găsesc tot felul de tertipuri să nu plătescă daunele, sau să plătească greu. Companiile mari (al-de Groupama, Generali etc.) au sume uneori triple dar nu (prea) fac mofturi.

@PrietenCuTine - dacă le repari pe CASCO nu face regie proprie. Pune lucruri noi că știi cum e vorba, lucrul nou e sfânt. Tu dai niște bani pe polița aia de care nu beneficiezi decât în caz de daună. Dacă și atunci stai tu să schimbi tot felul de piese și să te murdărești pe banii tăi...

Comment

Originally posted by PrietenCuTine View Post

Vreau sa va mai intreb: Eu vreau sa le cer regie proprie celor de la CASCO, credeti ca se poate/a-ti auzit tinand cont ca se face regres catre RCA-ul vinovatului ?!
                              E posibil sa accepte sau nu cererea ta, in functie de politica firmei.

In cazul in care accepta sa'ti repari masina in regie proprie, tu poti aduce factura doveditoare pt. piese si manopera? In caz ca nu poti face acest lucru, in mod normal, firma unde ai casco nu poate face regres pe RCA vinovatului.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google