Pro Si Contra ... Constatarii Amiabile!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by loosh View Post
    Ai sa vezi cum ai sa reactionezi atunci cand masina ta o sa fie lovita!
    Dupa fapta si rasplata. Daca am gresit, platesc! Daca legea e facuta ca sa stau pe tusa 3 luni, atunci de ce sa o suntez eu? Ca is mai jmecher si a aparut faza cu constatarea amiabila? ..................
    ........................
    Am fost si lovit.
    Daca legea se poate sunta cum zici, atunci o suntam pentru ca a aparut faza cu constatarea amiabila si e perfect LEGALA!

Si mai o treaba: NU te obliga nimeni sa faci constatare amiabila daca nu esti de acord.
    Du-te la politie, fa scandal, rupe-i gatu la ala, fa ce vrei.

Dar daca ambii sunt de acord, se scurteaza MULT din timpul pierdut cu drumul la asigurari si la politie.

Originally posted by mr.K View Post
    Stii de ce Garcea te-a lasat cu permisul si te-a trimis la asigurari? Pentru a nu ingrosa statistica la incidente/accidente rutiere. ...................................
    Daaaaaa, exact de asta...
    N-avea chef de lucru si atata timp cat amandoi am picat de acord cine se face vinovat, scurtezi mult din plimbareli.

Voi chiar nu stiti ce are la sectiile de accidente inainte sa fie constatarea amibaila...stai ca bou la rand, dai declaratii, mergi la asigurator, apoi vi inapoi la politie (cu formularu 2 parca era completat), apoi iara la asigurator, cam astea erau drumurile. Era de rahat.

In tarile unde curge demult apa calda la robinet, treaba asta functioneaza bine, dar la noi se gasesc d-astia care vor sa taie capu la ala care a gresit, ca o fi vina lui ca service-ul e de rahat si polita de asigurari nu acopera toata reparatia (aici e un pic si vina lui).
    Last edited by Octavian; 10 February 2011, 22:34. Reason: Automerged Doublepost

Comment

oamenii care au prea mult timp liber si eventual cei care taie frunza la caini e si normal sa nu fie de acord cu amiabila(sunt curios cum reactioneaza daca vor face accident din vina lor )!

eu sunt foarte ok cu amiabila asta, nici nu imi trecea prin cap ca se paote face un pro si contra pe aceasta tema!

votat pro!

Comment

Uite ca eu nu vreau sa spun "merge si asa". Atat timp cat iertam vinovatii, o sa existe tupeisti care nu o sa respecte regulile de circulatie.
        Drob de sare ... hmmm ... e realitatea crunta, si dau exemplu masina mea accidentata de doi inconstienti in doua saptamani. Pai daca stateau 3 luni pe tusa, sa vezi ce cascau ochii si in oglinda retrovizoare, si la semnele de circulatie!
        Una e sa gresesti, ca toti mai gresim, cate putin , in trafic, dar alta e sa o iei dea dreptul, pe aratura!
        Last edited by loosh; 11 February 2011, 10:17. Reason: e pur si muove
        Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
        sigpic

Comment

Atunci daca tu nu vrei mergi la Politie, baga-l pe-ala la puscarie, lasa-l fara permis etc etc etc.

Atat timp cat avem aceasta optiune pe cale legala si daca ai cu cine sa te-ntelegi amical o pot folosi fara probleme.

P.S. M-am dus la Politie odata cu vinovatul la ora 21:00 si-am plecat de-acolo la miezul noptii. Pentru o bara, o aripa si-un far prefer sa ma duc sa ma-nteleg cu el!
          9! 9! 9!
          sigpic

Comment

@loosh: Stii unde te contrazic? La faza cu statul 3 luni pe tusa. Nu asa-i schimbi mentalitatea boului, fiindca da examen si-si recupereaza carnetul dupa o luna sau are pile, iar intr-o zi - doua il are inapoi. Da-i o amenda de sa vorbeasca singur si numai atunci, cand e ars rau la buzunar, o sa caste ochii. Pana atunci, nicio sansa.
            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Parerea mea - Constatarea amiabila e cu dus-intors -si aici depinde de Asigurator ! Din cate am inteles Asiguratorul poate sa dea - Culpa Comuna - datorita faptului ca nu ati completat corect si complet acel chestionar - ati uitat o casuta , nu ati hasurat-o cum trebuie . si resutul de motive ...! Si mai ales daca , Asiguratorul nu are bani....cu aceasta constatare amiabila isi asigura numai o parte din dauna !
              Deci , daca nu e tamponare usoara ,unde faptele sunt clare , sfatul meu este sa va mergeti la politie !
              Inchei Orice Tip de Asigurari !

0740510556

Comment

Originally posted by Octavian___32 View Post
                ...........Voi chiar nu stiti ce are la sectiile de accidente inainte sa fie constatarea amibaila...stai ca bou la rand, dai declaratii, mergi la asigurator, apoi vi inapoi la politie (cu formularu 2 parca era completat), apoi iara la asigurator, cam astea erau drumurile. Era de rahat.

In tarile unde curge demult apa calda la robinet, treaba asta functioneaza bine, dar la noi se gasesc d-astia care vor sa taie capu la ala care a gresit, ca o fi vina lui ca service-ul e de rahat si polita de asigurari nu acopera toata reparatia (aici e un pic si vina lui).
                Am avut "norocul" sa stau pe la politie de vreo 5 ori, de fiecare data stateam fix ca boul pentru ca gasisem masina lovita in parcare, si atunci nu mergeai direct la asigurari pentru hartii, aveai nevoie de anexa 2 de la politie.
                Raman la parerea ca amiabil se rezolva intre persoane civilizate.
                N-am zis ca-i rup capul, in schimb cat masina sta in service ( 3-4 zile si pentru un element de reparat si vopsit), eu trebuie sa inlocuiesc cu altceva maisna blocata. Care e faza, sa fiu numai eu cu deranjul si fara vina?
                Se pune egalitate intre vinovat si celalalt pagubit. Sunt satul de egalitate, care vrea sa emigreze intr-o tara comunista.
                Amiabila doar cand firma de asigurari imi va da masina in loc.

Oameni buni, eu zic sa ii faceti si o cinste celui care v-a lovit, drept multumire. Multumire ca o sa aveti niste piese de calitate slaba in loc, ca tabla indoita va fi indreptate, data cu chit si revopsita. Multumire ca o s f aceti sport, daca nu mai aveti alta masina in familie, sau vetiapela la prieteni ori veti imbogati taximetristii.
                Viata e frumoasa.
                Last edited by mr.K; 11 February 2011, 16:52. Reason: Automerged Doublepost

Comment

am sa raman sa vad cat de "om" e ala vinovatul. Am vazut si vinovati tupeisti.
                  Sa-ti mai dau un exemplu: un prieten, lovit de un smecher care nu a dat prioritate de dreapta, pe niste strazi secundare. Cheama politia, discuta, se recunoaste vina smecherului. Suna telefonul politistului, cica e chemat in misiune, cad de acord sa faca actele a doua zi.
                  A doua zi, smecherul nu mai apare, politistul ii zice prietenului: esti vinovat! N-ai respectat semnalizarea. Semnalizare nu era. Hai la fata locului.
                  La fata locului era INDICATOR CU STOP, MONTAT PESTE NOAPTE pe directia pe care mergea prietenul cand a avut accidentul. Se vedea pus asfalt proaspat.
                  Deci, amiabil sau nu, totul se rezolva pe loc pana la hartiile finale, Ca nu se stie peste ce smecher dati. Si ramaneti si fara carnet, pentru ca ati vrut sa fiti OAMENI.
                  Last edited by crististreulea; 16 February 2011, 12:14. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Total de acord cu amiabila. De ce? Daca vrem sa ne consideram o natie civilizata, dam dovada de intelegere fata de celalalt, chiar daca a gresit (toti gresim). Daca nu se pun partile de acord, urmatorul pas e Politia.
                    Nu voi comenta posturile celor cu idei gen "dinte pentru dinte" dar doresc sa exprim faptul ca, rautatea si razbunarea sunt niste sentimente primitive si reminescente epocii de aur. Ne-am individualizat de tot si nu ne mai intereseaza de omul de langa noi in timp ce salivam la societatile civilizate. Drept dovada: amiabila nu e acceptata de unii.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Originally posted by mr.K View Post
                      ....................
                      Raman la parerea ca amiabil se rezolva intre persoane civilizate.
                      N-am zis ca-i rup capul, in schimb cat masina sta in service ( 3-4 zile si pentru un element de reparat si vopsit), eu trebuie sa inlocuiesc cu altceva maisna blocata. Care e faza, sa fiu numai eu cu deranjul si fara vina?
                      .........................
                      Sunt in asentimentul tau, amiabil se poate face intre doua persoane civilizate.
                      Dar a doua persoana nu poate fi unul ca tine, atata timp cat gandesti asa.

Comment

Inca o data spun ca am fost lovit din vina altuia si am incercat sa fiu intelegator dar nu am avut cu cine, dar tot sunt PRO constatarii amiabile, se vede de la distanta care-i om si care-i porc in trafic.
                        Last edited by crististreulea; 16 February 2011, 12:16.

Comment

e pur si muove!

Stimati cititori, in randuri de mai sus ati fost martorii rezolvarii pe cale amiabila a situatiei conflictuale aparute intre doi forumisti.
                          Mergeti la o bere, baieti, si hai sa trecem la treburi serioase.

Nu dati exemple de alte tari, findca nu am ajuns la nivelul, Danemarcei.
                          Nu blamati Epoca de aur, findca era marcata de bun simt, atunci aparand si vorba cu :"are sau nu are cei 7 ani de acasa". (nu vorbim de politica).

Bine, suntem de acord cu amiabila, dar, dati voi exemplu de alta modalitate de a linisti teribilistii in trafic, acesti adevarati kamikaze intalniti zilnic pe sosele.
                          In toate accidentele, chiar si a celor cu culpa comuna, putem vorbi de un vinovat, de cineva care s-a hazardat in alegerea unei manevre.
                          Si findca tot se poarta statisticile:

Accidentele rutiere produse în opt state membre ale Uniunii Europene (UE) s-au soldat cu 26.238 de morţi în 2009 şi numai aceste state întrunesc 76% din numărul total al victimelor înregistrate în UE, relevă miercuri un studiu al Federaţiei internaţionale de automobile (FIA).
                          În acest clasament figurează Polonia (4.572), Franţa (4.273), Germania (4.152), Italia, România, Spania, Marea Britanie şi Grecia. Aproximativ jumătate din numărul victimelor europene înregistrate în accidente rutiere erau pasageri, urmaţi de 20% reprezentând pietoni, 14% motociclişti şi 6,6% ciclişti.
                          Ceilalţi aparţin unor categorii diferite ca ocupanţii unor vehicule de mare tonaj. Agenţia Touring care reprezintă FIA în Belgia atrage de altfel atenţia asupra unei scăderi slabe (de -5% în 10 ani) a numărului de motociclişti decedaţi în accidente rutiere. În 2009, la nivelul Europei numărul acestora se ridica la 5.000.
                          Potrivit Touring, Belgia are 90 de morţi în accidente rutiere la un milion de locuitori, în timp ce vecinii olandezi nu înregistrează decât 39 de decese la un milion de locuitori. 'Asociaţia apreciază că trebuie de asemenea să intensifice eforturile în Belgia, referindu-se în special la comportamentul în trafic care 'nu este suficient de profesional'. În ansamblu, numărul accidentelor rutiere în Europa a scăzut cu 21% din 2001. Totodată, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere a scăzut cu 36% şi numărul celor răniţi grav cu 18%.
                          Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                          sigpic

Comment

din fericire nu am avut decat o singura data un mic incident, mergeam regulamentar iar un nene de pe contrasens a ocolit o groapa si ne.am "salutat" cu oglinzile, rezultatul: a lui doar s.a inchis, iar mie mi.a spart sticla, am mers impreuna la un magazin de piese si mi.a luat sticla (30 lei), dar asta s.a intamplat cu vreo 3 ani in urma
                            si in legatura cu intrebarea topicului, daca m.as intelege cu "colegul" as folosi amiabila, oricare ar fi vinovatul, dar sincer sa fiu, daca nu am avut probleme, nici nu stiu pe unde trebuie sa umblu
                            sigpic

Comment

Originally posted by Octavian___32 View Post
                              Sunt in asentimentul tau, amiabil se poate face intre doua persoane civilizate.
                              Dar a doua persoana nu poate fi unul ca tine, atata timp cat gandesti asa.
                              Stai in fata calculatorului si ma judeci la rece. Vad ca ai tras si concluzia ca sunt de civilizat. In Romania ne ascundem dupa vorbe, afirmam ba una, ba alta, pana cand trebuie sa probam.

Eu vad asa intelegerea amiabila: mergem la asigurari, ne punem de acord cu daunele si vinovatul, iar el/firma de asigurari imi asigura transportul echivalent pentru cat timp nu pot utiliza masina. Asta e prea mult, stiu.

Comment

@mr.K in tarile mai civilizate compania de asigurari iti asigura masina in perioada de reparatie. DAR, prima de asigurare este foarte mare si nu cred ca multi si-ar putea permite...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google