Pro Si Contra ... Constatarii Amiabile!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

cu amiabila este cu dus si intors acum o saptamana un coleg a avut un accident minor adica el parcat unde era stationarea interzisa a stat 10 minute a venit un oarecare si a parcat in fata lui iar cel ce a parcat in fata lui a vrut sa plece mai repede si a bagat in marsarier si ia rupt bara cu carligul de remorcare omul de buna credinta arecunoscut ca este de vina si zice hai la amiabila toate bune si frumoase pana au ajuns acolo
    la asigurator surpriza cica culpa comuna si fiecare sa isi faca masina pe bani lui cel care a dat inapoi ca este vinovat iar celalalt ca a parcat unde era oprirea interzisa dupa mari discutii si tamtamuri nu sa inteles cu asiguratorul si sa dus la politie politistul ia dat dreptate celui din spate ca celalalt sia recunoscut vina si a mers inapoi sa ii faca constatarea asiguratorul unde fusese mai devreme care nu a mai avu ce sa faca si ia inlocuit bara si un proiector si grila de la bara .
    acum se pune problema asiguratorul nu ar fi trebuit sa faca treaba asta de la bun inceput si sa nu mai faca atat tamtam?

Comment

Vorba romanului... De ce sa nu moara si capra vecinului daca a mea o murit? daca omul o patit te-a lovit sau m-a lovit din greseala nu intentionat.. ca doar nu a vazut masina mea si bun pac pe ala in sparg fundu... fiecare gandeste cum vrea...
      LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
      Enter the Matrix

Comment

din nefericire sotia a avut un usor accident din vina ei am facut intelegerea amiabila cu pagubasul dar nu am luat cel deal doilea exemplar de la intelegerea amiabila daca ma duc la casco sa-mi fac masina vor face figuri si probabil nu vor dorii sa-mi repare masina daca nu am cel deal doilea exemplar de la intelegerea amiabila? sau se poate repara si fara?

Comment

Daca masina a fost implicata intr-un accident, nu accepta eliberararea autorizatiilor pe CASCO pana nu aduci si cealalta copie a constatarii amiabile. Am vazut un caz in fata mea, la asigurari.

Comment

In functie de accident, pagubele colaterale suferite de "nevinovat" pot fi destul de mari, sume nedecontate dacat daca deschizi un proces. Si atunci ai nevoie de acte justificative (facturi, chitante, declaratii ale martorilor, adeverinta de la medic ca te-ai imbolnavit la bibilica si ai nevoie de 3 luni c.o. ca sa te refaci, etc.) si de un avocat bun.
            Poate sa-mi spuna cineva daca o banala hartie, semnata de cei implicati, numita constatare amiabila este valabila la tribunal? Declaratia de la politie, sigur e!
            Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
            sigpic

Comment

Originally posted by mr.K View Post
              Daca masina a fost implicata intr-un accident, nu accepta eliberararea autorizatiilor pe CASCO pana nu aduci si cealalta copie a constatarii amiabile. Am vazut un caz in fata mea, la asigurari.
              eu am fost la casco sa imi repar masina pe regres pe asigurarea aluia ca sa nu il mai car si pe el dupa mine . Am facut copie dupa toate actele lui,si m-am dus in mana cu constatarea si atat .
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Mama, ce au mai luat-o unele posturi pe ulei...

@mr.K: Nu numai Groupama face asa, ci orice societate de asigurari care se respecta.

@restul lumii: e pacat ca (inca) un topic a ajuns la un nivel de poluare mult prea ridicat pentru a mai insemna ceva. Autorul intreba simplu: pro sau contra si de ce. Nu interesa pe nimeni ambitii personale, mai ales ca in fata calculatorului si la teorie suntem buni cu totii. In caz de accident ar fi intersant sa vedem care si cum se inflameaza. Pana la urma, din experientele descrise, fie ca suntm pro, fie ca suntem contra, tot la amiabila sau la CASCO cu regres (sau fara, in caz de ghinion) ajungem. Restul e poluare.
                The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Poate unii au de invatat ce sa evite atunci cand se inteleg amiabil, deci e folositor tot ce se scrie pe aici.

Experientele personale anterioare in privinta accidentelor sunt cele care influenteaza parerea despre constatarea amiabila.
                  E ca si cand ajuti zilnic o batrana cu ceva iar intr-o buna zi gasesti una care sa te scuipe.
                  Pariu ca din ziua aia nu mai ajuti nici un batran. Asa si cu accidentele, poti face pe samariteanul, intelegatorul, dar gandind la rece, nu iti pica bine, mai ales daca cel vinovat iti arunca diverse in fata, ca aveai prioritate dar nu mureai daca il lasai pe el sa intre, ca el avea mert, haudi sau alt avion, nu o rabla de Logan . Pentru gibonii astia cand zici rabla de Logan, deja ar fi pleonasm.
                  Ideal e sa se scurteze timpul petrecut pe la diverse institutii (eventual sa nu se ajunga pe la tribunal). Nu intotdeauna constatarea amiabila duce la scurtarea timpului pierdut, dar in majoritatea cazurilor da.
                  Last edited by mr.K; 15 February 2011, 13:04.

Comment

constatarea amiabila este acelasi lucru ca si mersul la politie daca facem referire la timpul pierdut.Singurul avantaj, cum am mai zis-o si in alt post, este faptul ca vinovatul scapa neamendat ,si pot exista mai multe neplaceri din partea celor cu asigurarile
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Oricum se economiseste niste timp mergand direct la asigurari, ca de la politie tot la asigurari ajungi, dar pentru cel care e nevinovat in accident, riscurile sunt, cum ai zis, mai mari mergand pe constatare amiabila.

La politie e un singur ghiseu si un rand lung, politisti tampiti.
                      La constatarea amiabila ai mai multe "ghisee", ca slava cerului, sunt multe firme de asigurari, in schimb ai inspectori de daune smecheri si presati sa faca economii. Randul depinde cat e de lung, la asiguratorii cu RCA ieftin e mai lung.
                      Last edited by crististreulea; 16 February 2011, 12:31.

Comment

Atata vreme cat am optiunea sa scap de stat la coada la Politie si sa risc sa dau de un agent care nu se comporta adecvat si pe care nu il pot da in judecata, sunt 100% pentru constatarea amiabila.
                        Daca actele sunt completate prost, e vina celor care le-au completat prost, nu trebuie interzise constatarile amiabile doar pentru ca unii nu stiu sa completeze o hartie.
                        Daca sunteti nemultumiti de faptul ca vinovatul poate scapa fara carnetul suspendat in cazul constatarii amiabile, puteti oricand sa apelati la Politie!
                        Asta e frumusetea sistemului actual: nimeni nu va obliga sa faceti una sau alta, ambele au avantaje si dezavantaje evident, dar faptul ca exista posibilitatea alegerii e un lucru de nepretuit in opinia mea.
                        sigpic
                        ^Logan turbat (WIP)^

Comment

Deci, teapa ce am luat cu constatarea amiabila ...de zile mari!
                          M-a lovit in TIR si, bineanteles, eu, omul care e receptiv la nou..hai sa facem constatarea amiabila! Problema e ca m-a lovit semiremorca TIR-ului, asa ca am facut actele pe asigurarea semiremorcii(ceea ce mi se pare supernormal).....dar teapa!!!!!Trebuia pe a capului tractor!
                          Problema e ca omul e de prin Giurgiu..si eu acum trebuie sa ma rog de el sa vina in Sibiu sa pot reface actele!
                          Pana mea...daca era sa chem politia, nu mai era cazul de atatea rahaturi!!!!!
                          aham......Restul e LOGAN

http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

Comment

Cei de la asigurari, oricat incearca , nu pot fi profesionisti, multilateral stiutori. Tot pentru ei trag. (vezi fazele cu vina comuna).
                            Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                            sigpic

Comment

Eu sunt pro.Am trecut prin doua cazuri.prima data un destept de "sales agent" a oprit la semnul stop dar crezand ca are timp sa treaca sa aventurat si l-am acrosat.Tot el cu tupeu ca " eu eram deja trecut de mijlocul intersectiei cand mai lovit".Am zis ok hai la politie , am explicat accidentul si i-a zis politaiul "vezi cum te intelegi cu baiatu ca daca mai ramai aici iei amenda si iti iau si permisu".In fine am lasat de la mine si nam depus plangere la politie.
                              A doua oara un sarac batranel din focsani venit pe la noi la Gl a fost sicanat de un jmecher pe Faleza s-a pierdut si ne-am atins putin in laterale.A coborat saracu speriat s-a scuzat , mi-a explicat ce si cum si neam inteles.Eu am mers in continuare in aceea zi deoarece eram in timpul serviciului iar el a plecat linistit catre focsani.

Iar pentru cei ce zic ca e tot una mersul la politie cu constatarea amiabila: la accidentul de pe Faleza , acolo pe loc, am completat constatarea , mi-a dat omu copie dupa actele lui inclusiv asigurare , apoi cu toate astea a doua zi am fost singur la firma lui de asigurari cu toate actele si au deschis dosarul.Iar el era deja acasa la Focsani.
                              Last edited by alexgame; 25 February 2011, 23:13.

Comment

Originally posted by loosh View Post
                                Cei de la asigurari, oricat incearca , nu pot fi profesionisti, multilateral stiutori. Tot pentru ei trag. (vezi fazele cu vina comuna).
                                Daaaaa, lasa ca Garcea e tare profesionist daca te duci direct la el.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google