Problema cu Astra e alta. Ei de obicei sunt bun platnici, dar au si preturi mici in comparatie cu ceilalti asiguratori (la RCA ma refer). Eh, tocmai din cauza asta si'au cam luat multe tepe, pe care nu au putut sa le demonstreze si au trebuit sa plateasca sume imense. Acum incearca sa se agate de orice chichita pt. a numai deconta daunele, chiar daca urma de indoiala privind accidentul este minima.
Pro Si Contra ... Constatarii Amiabile!
Collapse
X
-
@=Nepotu123
1. pentru accident fara vatamare de persoane politia nu se deplaseaza ca vrei tu . am avut caz cu vandalism in care un echipaj de la circulatie aflat la 2 statii distanta nu s-a deplasat replicand ca nu este tb lor .
2. am acel raspuns o data ca pagubit si o data ca 'autor' intr-un accident produs de 1 dintre soferii firmei
3. chemi in judecata si autorul accidentului dar si societatea de asigurari ( asta am facut eu si la fel a facut si cel lovit de colegul meu de care zic mai sus )
- in momentul asta sunt implicat in 2 procese : 1 ca pagubit 1 ca vinovat ( vinovat de fapt este soferul nostru dar il ajutam cu avocatul firmei )
@ mr.K
gresit . in lege nu scrie daca esti taximetrist ...! cineva trebuie sa despagubeasca . ori asiguratorul ori autorul accidentului . asta se va decide la tribunal .
@ darksid3 corect . a tb sa-mi fac rca-ul . am refuzat carpatica ( cel mai mic pret dupa care fugim toti ) si am preferat euroins putin mai scumpi pentru ca ulterior sa aflu de la cei din serviceul cu care colaborez ( reprezentanta oficiala suzuki ) ca am sarit din lac in put . si euroins sunt la fel de neseriosi precum carpatica
la fel de rau este si daca te loveste 1 din bulgaria . tb sa cauti coresponentul asigurarii lui in romania pt constatare si daca la acesta nu se confirma rca-ul bulgarului ... problemeLast edited by FLORIN77; 27 May 2011, 13:19.B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Sa ne ti la curent cu desfasurarea procesului, si mai ales cu solutionarea acestuia. Eu zic ca firma de asigurari va fi pusa sa plateasca daunele produse de soferul vinovat... nu vad de ce te-ai judeca cu el, dar sunt curios ce solutie va da instanta in cazu lui.
Ti-am zis de chematul politiei pentru ca la accidente mai serioase, chiar daca nu au fost victime ci doar masinile pocnite bine am vazut politia prezenta la fata locului. Pentru o bara sparta chiar nu are de ce sa vina rutiera, dar daca e caz de masini "impachetate" bine chiar si fara victime deobicei vin. La cazuri de vandalism chiar nu are de ce sa vina politia rutiera, nu este de competenta acestora. Pentru vandalism se depune plangere la sectia de politie in raza careia s-a produs evenimentul.
Comment
-
nu e decizia mea de a il chema si pe soferul vinovat in judecata ci asa este procedura . sper ca in final cel ce va plati cei 4500 lei necesari reparatiei sa fie asiguratorul si nu soferul vinovat . ma pun in locul lui , pentru ce sunt obligat sa platesc un rca daca platesc si reparatiile ?B -X X - DDF x 2
Comment
-
Originally posted by FLORIN77 View Post@=Nepotu123
.............
@ mr.K
gresit . in lege nu scrie daca esti taximetrist ...! cineva trebuie sa despagubeasca . ori asiguratorul ori autorul accidentului . asta se va decide la tribunal .
[B..................
Comment
-
pai problema mea nu este obtinerea veniturilor datorita lui pentru ca slava Domnului am masini de rezerva si fiind masina de agent de vanzari a avut cu ce sa isi desfasoare activatea . asta chiar nu ma intereseaza deloc . problema mea sunt doar cei 4500 lei cat costa reparatia masinii .B -X X - DDF x 2
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostExact de tribunal am zis si eu. Pe cale civila. Demonstrezi ca n-ai obtinut venituri din cauza vinovatului.
Asta e discriminare pai platesc rca pt ce? ca sa ma dea in judecata un taximetrist care sta la panda in orice moment poate ii pica si lui cv... asta ce inseamna ca daca eu fac naveta cu masina zilnic 52 km daca ma loveste un idiot sa-i cer banii pe naveta sau cum?ce ma intereseaza pe mine ca el nu are cu se sa se deplaseze deaia platim rca ..id messenger:merlan.alexandru
Comment
-
Poate te va interesa pe tine cand nu vei avea cu ce te deplasa, zi de zi.
Nevinovatul se alege cu tabla indreptata )eventual prost) si atat, pe tine te costa mai putin taxiul decat daca ai avea masina la dispozitie? Fa un calcul la 52 de km. Nu te deranjeaza deloc lipsa masinii?
Platesti RCA pentru a nu deconta tu reparatia masinii lovite. Vezi ca sunt si aspecte secundare.
Comment
-
Salut, am si eu o nelamurire cu aceasta constatare amiabila. Ca sa va explic pe scurt, saptamana trecuta cand am fost sa imi fac RCA am aflat de la domnisoara respectiva ca am o dauna si mi se mareste polita cu 30% de ex la astrade la 170la 217 RON. Am renuntat atunci sa imi fac polita si am inceput sa cercetez de ce am dauna daca eu nu am facut o si nu stiu nimic despre ea. Facand niste cercetari in familie am descoperit ca anul trecut cand am lasat in grija masina unui prieten al cumnatului meu ca sa faca unele reparatii la masina, am aflat ca a facut un accident cu o Solenza din care el era vinovat. De aceea vreau sa stiu daca atunci cand pagubitul se duce la asigurare nu trebuie sa fie si vinovatul de fata? Adica el, dar daca el nu e proprietarul masinii, ci eu, nu trebuia sa ceara cei de la asigurari sa fiu eu de fata, sau cel putin buletinul meu? Pentru ca asa, presupun ca el a completat datele mele, si a dat foaia si a scapat bine mersi, si acum eu am ramas cu CNP ul patat cu 1 dauna, pentru ca cei de la asigurari nu au cerut sa fiu de fata, sau trebuia sa ii faca ceva lui, personal, sa ii treaca cnp ul lui, nu sa fiu eu cel caruia i se sparg oalele in cap. Imi cer scuze daca gresesc, dar nu am avut nici un accident niciodata, si nu stiu indeaproape ce trebuie facut. Daca puteti sa imi spuneti o parere, daca sunteti in cunostinta de cauza v-as fi foarte recunoscator. Multumesc
Comment
-
Asigurarea RCA se face si pe masina si pe persoana (poti avea 10 masini cu RCA, nu inseamna ca pentru celelalte 9 o sa ai RCA mai mare daca ai avut accident din vina ta cu ce-a de-a 10-a) . Cat timp acea asigurare pe care s-a facut despagubirea era pe CNP-ul tau, putea sa fie si bunicamea la volan, la urmatorul RCA facut de tine pentru masina aia, platesti malus.
La constatarea amiabila nu e musai sa fie proprietarul de fata, daca are RCA-ul in original, atunci cel de fata devine imputernicit. Cel putin asa am vazut de cate ori am dat pe la asigurari.
Comment
-
Partial corect. Daca vinzi masina, nu e normal ca noul proprietar care va face RCA sa aiba malus doar pentru ca e vorba de aceeasi serie.
Tot asa, pe acelasi CNP pot figura 10 RCA-uri, nu inseamna ca le reinnoirea lor, dupa o dauna suportata pe RCA-ul unei masini, veti avea la toate 10 malus. Malus va fi doar la RCA-ul masinii cu dauna.
Comment
Comment