Asiguratorii - Pe Pierdere !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Asiguratorii - Pe Pierdere !!!

Intr-un comunicat de presa dat de CSA reiese :

"Piata asigurarilor este pe pierderi de sase ani, iar 2010 nu va face exceptie de la aceasta evolutie. Pierderile sunt acoperite cu banii actionarilor, care, in 2009, au de platit 300 milioane de euro. Ma indoiesc ca vom vedea prea multe societati pe plus in 2010, iar pentru acest an ma astept sa dispara un numar de asiguratori, si nu unii cu cota de piata nesemnificativa", a spus Constantinescu.

Pierderi de 418 milioane de lei

Datele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) arata ca profiturile companiilor de asigurari au insumat 315 milioane de lei in 2009, in timp ce pierderile au totalizat 418 milioane de lei. Astfel, piata asigurarilor a incheiat anul 2009 cu pierderi de 103 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Ardaf, campionul pierderilor

Cele mai mari pierderi au fost raportate de Ardaf - 90,5 milioane de lei, BCR Asigurari - 55,5 milioane de lei si Fata Asigurari - 41,1 milioane de lei.

In schimb, ING Asigurari de Viata a fost cel mai profitabil asigurator in 2009, cu un rezultat net de 77,3 milioane de lei, urmat de Alico Asigurari - 69,1 milioane de lei si Omniasig - 43,4 milioane de lei.

Societatea Grawe Romania si Aviva Asigurari de Viata , au avut profit in anul precedent 2010 , Aviva Asigurari avand cu aprox 5 % mai multe daune platite in cadrul politelor de Asigurari De viata !

Sper ca aceste informatii sa va ajute !!!
    Inchei Orice Tip de Asigurari !

0740510556

asta cred ca e stire noua de acum 2 ani ? nu de alta da si anul 2010 e demult trecut ...
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Nu ii mai plangeti voi pe asiguratori ...! nu trebuie sa va spun eu de ce...

Comment

Imi vine sa le plang de mila, mai ales cand fac niste calcule:
        - pret mediu RCA / an la persoane fizice= 500 lei
        - pret mediu pe CASCO la trimestru = 500 lei
        - RCA si CASCO la persoane juridice = cel putin dublu fata de persoanele fizice

Cate masini circula in Romania?
        Cati soferi nu au avut niciodata incidente, dar au platit RCA de le-a venit acru?
        Ce salarii au cei din asigurari???
        Unde-s banii?
        E ca si cu sanatatea: platim CAS de ne vine-a vomita si peste tot se spagaleste sau se plateste din greu.

Romania, trezeste-te, ca te ia dracu...
        The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Daca Asiguratorii sunt pe pierdere, sa se reorienteze, pe principiul Occidental.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Sau sa inchida si sa plece acasa, lasandu-i pe cei care stiu sa faca treaba.
            The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

stii de cine sunt platiti supraveghetorii de la CSA? de firmele de asigurari pe care trebuie sa le supravegheze.

Comment

Din păcate cred că pe pierdere sunt doar ăia care sunt ok şi dau bani. Al'de EuroINS, Carpatica, Astra cred că nu au astfel de probleme.

În altă ordine de idei statisticile alea se referă la toate asigurările (inclusiv pentru locuinţe, de viaţă, de sănătate etc.) nu doar la cele auto.

Comment

nu va temeti ca astia nu vor muri niciodata de foame pentru ca masini sunt in prostie si nu numai.....
                  Last edited by Cristi_Xp; 11 February 2011, 19:23.
                  sigpicPe vremuri Dracula se hranea cu fete virgine…azi, 2012 a murit de foame.

Comment

Cat de credibile sau nu sunt statisticele...n-am cum sa zic ! Eu doar am zis , sa va aduc aceasta stire! Acuma , noi nu avem cum sa stim cati bani isi scot aceste societati , dar va pot zice sigur , ca numarul accidentelor acrescut iar plata a crescut cu aprox 10% !In iasi spre exemplu , o persoana a primit de la o societate de asigurare aprox 350000 Euro ( daune morale + chirurgicale ). Si sa nu va mai zic de firma Arabesque, unde deja Bcr si Astra, deja numai vor sa le mai faca asigurari RCA, datorita numarului mare de accidente ! Deci accidente sunt , preturile au crescut la piese /service !
                    Sincer sa fiu , cea mai buna asigurare esti Tu - ca sofer - ai grija de tine , ai grija fata de ala din fata /spate , numai fi neghiob /taran si nu te mai baga in fata/grabi , sau sa mergi pe ideea : "Ce naiba , eu am prioritate , da-l naibi pe ala " ....si etc alte motive , numai ala de a fi cumpatat nu !Asta e cea mai buna asigurare RCA !
                    Inchei Orice Tip de Asigurari !

0740510556

Comment

Astept falimentul catorva. In special al Carpatica Asig.
                      Stie careva de unde vin datele astea, pe baza carora se fac statisticile? Tot din raportarile firmelor de asigurari.
                      Pentru cine nu stie, evidenta unei firme de asigurari e ceva complex, treci sume cu nemiluita ca provizioane de risc si te dai pe pierdere.
                      Conteaza doar ca in general raman pe plus cu banutii, nu le plangeti. E bataie mare pe cascaval, ideea e sa aduce cati mai multi saci cu bani si sa amane la plata cat mai mult despagubirile, sau sa faca reparatii cu piese proaste si ieftine.

Comment

Au pe dracu pierderi. Ei induc pierderi voit.Incheie contracte de consultanta cu firme off shore pe bani grei, astfel cheltuilele de consultanta sunt duble ca volum fata de celelate chetuieli(cheltuielile cu logistica, personal, chetuieli cu despagubiri) si asfel iese bilantu pe pierdere.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google