Mai Mult De 10% Dintre Asigurarile Obligatorii RCA Nu Au Acoperire!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cand va spuneam sa nu ma puneti problema "vreau cea mai ieftina asigurarea,ca oricum o dau", credeati ca vreau eu sa fac lobby doar pt firma cu care eu lucrez,desi la mine era cu cativa lei mai mult....

Comment

Originally posted by Cristi_LCD View Post
      In general au preturi mari cei ce au decontare directa cu toate service-urile (ma refer la cele de reprezentanta nu la service-uri de cartier). Astra are decontare directa doar cu service-ul Ford, Ardaf-ul cu Chevrolet si cam atatea stiu din pataniile mele.
      La CASCO e chiar bine sa ai polita incheiata cu un asigurator ce are decontare directa cu mai multe service-uri (dar costa mai mult).
      In general asigurarile RCA, nu au contract de colaborare (decontare directa) cu reprezentantele, doar CASCO. RCA-ul la Astra stiu sigur ca nu are decontare directa cu nici o reprezentanta Dacia-Renault.
      sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

Originally posted by vasile78 View Post
        Chiar azi mi-am facut o noua asigurare RCA pe 1 an la Euroins, am dat 310 lei, la ARDAF mi-au cerut peste 600 lei... Este asigurare OBLIGATORIE si o fac obligatoriu unde imi permite buzunarul! Stiu ca multi nu sunteti de acord cu mine dar as vrea sa vad unde v-ati facut voi asigurarea RCA.
        Ai facut un studiu de piata mai aprofundat...? Chiar daca e rca.
        Este posibil si firma ok si pret decent, nu spun ca cel mai mic, dar decent.
        Spre exemplu Allianz ~320 lei-400 lei/an.
        Eu platesc 160 la sase luni, Allianz.

Pentru mine, Euroins e una dintre societatile de asigurari inexistente.

Comment

Pentru cei INDECISI va rog sa cititi cu atentie articolul de mai jos:

Un alt iesean este nevoit sa-si repare masina pe banii sai din cauza firmei de asigurari Carpatica Asig • Aceasta a dat refuz la plata pentru ca autoturismul avariat are carlig de remorcare • Florin Nistor da in judecata Carpatica si cere solidaritate din partea victimelor companiei de asigurari

Bataia de joc la care sunt supusi clientii Carpatica Asig continua, in ciuda nenumaratelor reclamatii depuse la institutiile de control ale statului. Soferii care au ghinionul sa fie victimele unor accidente provocate de persoane asigurate la Carpatica raman cu masina distrusa si cu nervii intinsi la maximum.
          Ieseanul Florin Nistor a fost victima unui accident petrecut la jumatatea lunii februarie, in urma caruia masina proprietate personala s-a ales cu spoilerul spart. A primit refuz de plata de la Carpatica atat in prima faza, cat si dupa reevaluarea dosarului. "Fiind vorba despre pagube minore, nu mi-am facut probleme intr-o prima faza. Nu mi-am imaginat, insa, ca voi primi refuz la plata, mai ales pe o motivatie hilara", spune Forin Nistor.

Inspectorul de daune i-a sugerat sa-si repare singur masina

Accidentul s-a produs pe 15 februarie, pe bulevardul Nicolae Iorga. Florin Nistor se afla la volanul unui VW Passat si venea dinspre Gara Nicolina, cu intentia de a intra pe podul de deasupra Bazarului, de pe soseaua Nicolina. La virajul la stanga a oprit pentru a da prioritate vehiculelor care circulau din sens contrar si a fost lovit in partea din spate de un taximetru. "Soferul de pe taxi a incercat sa ma ocoleasca si nu a estimat corect distanta. Masinile s-au lovit, practic, colt in colt. El si-a spart bara din fata, iar mie mi-a spart bara din spate", povesteste Nistor. Pentru ca vinovatia era evidenta si accidentul nu s-a soldat cu victime, cei doi soferi implicati au mers la Carpatica Asig pentru constatarea amiabila a accidentului. "A doua zi, impreuna cu celalalt sofer si cu ambele masini, m-am prezentat la biroul de daune. Ni s-a cerut sa punem masinile in pozitia in care au fost in momentul impactului, pentru a fi comparate, masurate si fotografiate de inspectorul de asigurari Daniel Lungu. Dupa ce am terminat toate formalitatile, inspectorul de daune Lungu mi-a sugerat sa cumpar un spoiler de la un second-hand, pentru ca ar fi fost mai avantajos pentru mine, sfat pe care l-am refuzat din start", mai povesteste Florin Nistor.

Carligul buclucas

Surpriza cea mare pentru pagubit a venit pe 23 februarie, cand a primit refuzul la plata de la Carpatica. "Am primit acasa un plic prin care eram anuntat ca dosarul meu a fost respins, pe motiv ca masina mea este prevazuta cu carlig de remorcare si socul ar fi trebuit sa fie in totalitate preluat de acesta. Am ramas mut de uimire si m-am prezentat la sediul principal din Iasi pentru eventuale lamuriri. Am facut o cerere de reanalizare a dosarului, specificand faptul ca masinile s-au ciocnit colt in colt, fapt care a impiedicat implicarea carligului de tractare, care este amplasat pe centrul masinii. Oricum, si chiar daca ar fi lovit carligul si l-ar fi distrus, cei de la Carpatica trebuiau sa asigure reparatiile", sustine Florin Nistor.
          Asa cum era de asteptat in cazul Carpatica Asig, decizia de refuz la plata s-a mentinut si dupa reanalizarea dosarului.

Da firma in judecata

Florin Nistor este hotarat sa-si faca dreptate si va actiona in instanta firma de asigurari. Si-a angajat deja un avocat, iar in zilele urmatoare va intocmi documentatia juridica prin care va cere daune de la Carpatica. "Pe soferul care m-a lovit nu am de ce sa-l dau in judecata. Si-a recunoscut greseala, a fost civilizat, asta e! Pe cei de la Carpatica ii voi da in judecata pentru ca nu este normal ce fac ei. Pai, de ce suntem obligati sa platim asigurari? Ca sa-si bata joc de noi niste firme care ne iau banii?", se intreaba, retoric, Nistor.
          Mai mult, ieseanul pagubit vrea sa-i adune in jurul sau pe toti cei care au primit refuz de la Carpatica Asig pe motive neintemeiate, pentru a deschide o actiune comuna in instanta. "Sunt convins ca nu sunt singurul de care si-a batut joc aceasta firma, dar sunt oameni care nu au avut timp sau bani sa mearga in instanta. Eu voi merge pana la capat si ii astept pe toti cei care vor sa mi se alature, pentru a face o actiune in nume colectiv", sustine Florin Nistor.
          Mentionam ca datele de contact ale lui Florin Nistor se afla in redactia BZI, iar persoanele care vor sa i se alature in demersul sau il pot contacta prin intermediul ziarului.

Si eu trebuie sa imi un alt RCA si porbabil il voi face la BCR asigurari.

Comment

Uita si BCR asigurari, alti ratati...
            Am persoana apropiata care lucreaza in BCR si stiu foarte bine ce vorbesc.
            Pentru casco chiar mi-a sugerat neoficial sa incerc si prin alte parti (cerusem si de la ei oferta)

Comment

@Octavian eu sunt de acord cu tine si spre rusinea mea nu am vrut sa pierd timp, benzina si nici energie pentru treaba asta. Acum ce sa mai zic, in ultimii 10 ani nu a fost nevoie sa dau nimanui polita RCA (nu ma laud, nu sunt un sofer foarte bun)si sper sa nu fiu nevoit sa o dau nici de acum incolo. Totusi probleme apar si la firmele serioase, la un simplu search pe Goagle o sa vedeti intarzieri si/sau refuziri de plata la toti asiguratorii.

Comment

octaviane tu unde ti-ai facut RCA?

Comment

Am facut RCA la Euroins, anul trecut din necunostinta de cauza. In urma unui eveniment a trebuit sa dau polita, pagubitului. Ce am tras dupa nu doresc nici la dusmanii mei. Ne-au pus pe drumuri de 3 ori sa faca poze, expertize,etc, desi se vedea clar ca masina mea o ciobise pe a lui...daca le apropiai erau ca doua piese de puzzle care se potrivesc. In fine, dupa ce a intrat ala peste director si si-a bagat niste "treburi" in gura lui, i-au aprobat sa-i repare masina.

Concluzia: Nu va zgarciti la asigurari. Mergeti pe o firma care lucreaza cu dealeri nu cu service-uri din colt de ulita.

NU FACETI RCA LA EUROINS SI CARPATICA. Daca Euroinsul e o problema, la Carpatica e si mai grav...au procese peste procese peste procese.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

eu cred ca tocmai am incheiat cu euroins

Comment

eu am facut RCA la omniasig (325ron) cu reducere ca am sotia bugetara. si eu caut unde este mai ieftin pentru ca atat imi permite buzunarul. dar am CASCO la asiban. sunt buni platnici (mi-au demonstrat de doua ori: un cal si un autor necunoscut). nu ma gandesc decat la cei inmatriculati cu numere de bulgaria care nu au asigurari si la vanatorii de accidente. avem in prahova o grupare de minoritati care cu asa ceva se ocupa. si au tarif fix de 6.000.ron
                      Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

In ciuda acestor stiri eu garantez ca majoritatea asiguratilor vor apela tot la cele doua "mari societati" .
                        Asigurarile se vand cel mai usor,pentru ca este singurul serviciu pentru care tu,ca beneficiar, il platesti si speri sa nu ai parte de el,iar atunci cand intra in discutie ca oricum nu vei avea parte de serviciile pentru care ai platit ci de cele ale celuilalt conducator auto vei alege cea mai ieftina politia,chiar daca este cu probleme.Suntem oameni,ce mama dracului,niste sclavi ai sistemului,un sistem care in Romania are foarte multe minusuri si in ziua de azi ne uitam si la 10 lei.

Vina nu este a celui care cumpara polita de asigurare,ci a societatii!In cazul in care nu vrea sa plateasca singurul lucru care mai ramane de facut este actionarea in instanta unde sigur asiguratul va avea castig de cauza,dar va trece muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult timp pana la solutionarea problemei.

Pentru a putea schimba ceva eu zic ca indiferent de vina,cei care te despagubesc ar trebui ca sa fie cei la care ai incheiat asigurarea,urmand ca apoi firmele sa isi recupereze banii de la cealalta societate.Bineinteles,asta se va intampla intr-o lume perfecta!

Pana atunci,bafta la procese !

Comment

Trece un rahat...
                          In 6 luni maxim esti gata solutionat. Mai ales daca-i vb de daune cacacioase.

Din pacate statul nu a impus o lege, cum e de ex in America, prin care sa oblige societatile de asigurare sa-si achite serviciile intr-un anumit interval de timp.

Pana una alta, sa actioneze firma de asigurare in instanta, ca se rezolva binisor pana la urma.

Comment

Mi se pare enorm de mult 6 luni...
                            In plus in cazul unui accident mai intens, masina dupa reparare, se va pune gaj asupra ei de catre service, pana la primirea acceptului de plata de catre asigurator!
                            sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

6 luni e mult? Un coleg a dat in judecata o firma de asigurare RCA pentru ca aia au spus ca dauna nu putea rezulta in urma evenimentului declarat!? Prin Decembrie 2010 a inceput demersurile la tribunal si are urmatoarea prezentare atentie ... in Septembrie 2011!

Comment

Originally posted by Cezar View Post
                                Trece un rahat...
                                In 6 luni maxim esti gata solutionat. Mai ales daca-i vb de daune cacacioase.

Din pacate statul nu a impus o lege, cum e de ex in America, prin care sa oblige societatile de asigurare sa-si achite serviciile intr-un anumit interval de timp.

Pana una alta, sa actioneze firma de asigurare in instanta, ca se rezolva binisor pana la urma.
                                Ce-mi place sa te contrazic !

vasile78 are perfecta dreptate.Termenele pentru judecata dureaza enorm;iar cazul mentionat de el mi se pare chiar foarte "rapid".

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google