Lipsa Cauciucuri De Iarna - Probleme La RCA Sau CASCO?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lipsa Cauciucuri De Iarna - Probleme La RCA Sau CASCO?

Nu stiu (am cautat si nu am gasit pe nici un threat) daca e valabila faza ca in cazul unui accident cei de la RCA sau Casco sa nu despagubeasca pentru ca masina nu a fost echipata cu cauciucuri de iarna.
    Stiti ceva de acest lucru sau e iar o balarie din presa?

Din moment ce exista o lege in acest sens,foarte posibil sa se foloseasca asiguratorul de ea.Sigur nu stiu nici eu,dar pare ceva firesc.

Comment

Ca sa.completez intrebarea ta mai adaug : dar daca nu este.zapada pe.carosabil si am cauciucurile de vara.si fac accident atunci ce se intampla cu despagubirea RCA sau Casco ?

Comment

asiguratorul, in ambele cazuri, poate refuza despagubirea. din punct de vedere tehnic, nu doar legal, la sub 7 grade, gumele de vara nu se recomanda. ei, tu daca lovesti masina si ai gume de vara se poate interpreta ca neingrijirea masinii, sau ceva in genul asta, e trecut in contractulo de casco si cred ca si-n legea asigurarilor. si sigur se vor folosi de portita sa nu dea o caruta de bani. e ca si cand la expertiza se constata ca masina n-are frane, adio despagubire. si asta intra tot in indatoririle soferului, sa aibe masina apta din pct de vedere tehnic.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Recent am facut eu asigurarea la masina lui tata socru si am intrebat despre aceasta problema, a zis ca nu stie nimic, nu a auzit nimic despre acest lucru.

Comment

........
            ei, tu daca lovesti masina si ai gume de vara se poate interpreta ca neingrijirea masinii, sau ceva in genul asta,
            Cu alte cuvinte se numeste "" Crima Cu Premeditare""...adica tu mergi in mod constient/voit cu aceste anvelope de vara si cu toate ca stii ca nu ai voie cu asa ceva sau ca nu mai au aderenta la temperaturi scazute tot continui sa mergi asa. Cam asta interpreteaza cei de la asigurari,,,e ca si cum ti-ai da foc singur la masina si te astepti apoi ca cei de la casco sa te despagubeasca.

Ps...puneti-va in pielea PATRONULUI/FIRMELOR de asigurari si va intreb apoi ce ati face daca:

Vine unul la voi in aceasta perioda rece si face o paguba de mii de euro sau de zeci de mii de euro si cel in cauza a avut anvelope de vara...ce ati face?
            Sau daca unul cu casco face masina praf si intra in decor ca a avut anvelope de vara,,,Ce ati face?
            Va spun sigur,,,nu ati mai da bani nici unuia dintre ei pt un simplu motiv...NU AI AVUT ANVELOPE DE IARNA?
            Last edited by Ivan Marian; 23 November 2011, 22:08.

Comment

Atata timp cat nu s-a anuntat nimic ne agitam degeaba cu asigurarile. Daca vei merge in continuare cu anvelopele de iarna si te prinde ninsoarea si ai ghinionul sa fii oprit de un agent de circulatie sau ARR-ul sau daca faci vre-un accident vei primi amenda.

Comment

Daca conrtractul de asigurare nu include si o clauza specifica (sau care din intamplare sa acopere) pentru asa ceva, nu cred ca pot. Practic insa e bine stiut ca datorita fraudelor incearca cu orice pret sa refuze plata daunelor sub orice motiv.
                Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Ti-o baga pe aia ca daunele maşinilor nu corespund cu dinamica accidentului

Comment

Masina "neconforma tehnic" putea fi si anul trecut, ca si anu trecut existau cauciucuri de iarna si temperaturi sub 7 grade. Cu toate acestea accidente au mai fost si s-au despagubit.
                    Problema pe care o ridic este ca la data cand am platit si semnat polita RCA si CASCO, legislatia NU PREVEDEA cauciucurile de iarna! La urmatorul RCA sau CASCO, daca vor, sa scrie acolo si eu ma conformez.
                    Poate gasim si un coleg care stie mai bine cadrul LEGAL in aceasta problema.
                    Parerile sunt pertinente dar... legalul ma intereseaza.
                    P.S. Chiar nu vreau sa fiu inconstient si sa ies pe ZAPADA, GHEATA sau POLEI cu gumele mele de vara dar se poate intampla sa fiu nevoit sa folosesc masina si as vrea sa stiu ce se intampla in cazul unei probleme.
                    P.P.S. nu-mi iau gume de iarna ca n-am fonduri, accept cu placere donatii

Comment

Dar contractul de asigurare l'a citit cineva? N'ar face rau o scurta lectura, chiar daca l'ati semnat "pe incredere".
                      If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Daca masina e parcata si e cu anvelope de vara, o gasesti lovita, de ce nu ar despagubi CASCO proprietarul?

Daca nu e vreo clauza trecuta in contractul CASCO referitoare la anvelopele de iarna, cred ca nu se pune problema refuzului despagubirii.
                        Pe acelasi principiu cand, daca soferul a fost baut la volan cand si-a avariat masina, se refuza despagubirea pe CASCO, dar acest lucru e trecut clar in polita mea CASCO.

Comment

Raspuns de la Agentul de Asigurari:

l-am sunat ieri pe agentul la care am facut CASCO (n-am dat de el pana cum ca a fost in concediu) si l-am intrebat care-i treaba gumele de iarna/CASCO, am probleme in eventualitatea unei avarii?
                          Raspunsul a fost clar: NU. Dezvoltat: "sunt minciuni, prostii vehiculate-n presa, ca si faza ca de la 1 noe trebuie mortis gume de iarna".
                          Omu mi-a zis ca imi iau amenda daca ma prinde Politia cu RAR-ul pe drum cu zapada sau gheata....
                          si ca el nu ma despagubeste daca am avariat masina fiind BAUT sau daca am folosit masina la furat si am facut accident cand fugeam de politie!

Chiar nu avem nici un coleg care sa lucreze in asigurari?
                          Repet faptul ca si eu sustin utilitatea cauciucurilor de iarna dar momentan nu mi le permit si din acest motiv intreb de faza cu CASCO - RCA.

Comment

Sa vorbim de legislatie. Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA), este reglementata de Normele puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.5/2010.

http://www.csa-isc.ro/index.php?opti...mid=95&lang=ro

Nu se face nicio referire la anvelope. Tot ceea ce s-a vehiculat prin presa este vrajeala ca nu te despagubeste asiguratorul (RCA sau CASCO). Asiguratorii ar dori sa nu mai despagubeasca deloc daca s-ar putea, dar banul sa-l inhate.

Comment

Azi am trecut pe Groupama. In politele CASCO noi nu se specifica nimic de anvelope de iarna.
                              Se specifica doar ca se ia in calcul uzura anvelopelor. Daca faci accident cu slickuri, ai pus-o, ca-s de iarna, ca-s de vara.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google