Intamplare Neplacuta Cu ASIBAN (evitati-l, Parerea Mea)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intamplare Neplacuta Cu ASIBAN (evitati-l, Parerea Mea)

Inuman ce am patit.
    Azi dau un telefon la firma de asigurari (ASIBAN) sa vad ''ce si cum si cat'' pt. ca luna viitoare expira CASCO, deci sa reinnoiesc polita.

Buun...sun, ma prezint, o tipa amabila, ma suna peste 5 minute (intre timp verifica si ea pe acolo...).
    Si aici faza tare: ''dle. la noi nu figurati sa aveti casco'', zic eu ''pai va dau seria si nr asigurarii si mai verificati o data''. Ok, zis si facut.
    Dupa alte 10 minute suna tipa: ''nu figurati la noi cu nr asta de asigurare, sunteti sigur ca la noi aveti casco??''
    Eu ''doamna am polita in fata, o trimit pe fax sa o vedeti...'' Ok, trimit polita, primesc telefon: '' deci polita nu este inregistrata...''

Stupoare: ''deci eu ca sa inteleg bine, de 10 luni circul fara casco??? Cum e posibil asa ceva doamna, polita e cat se poate de reala, are stampila voastra pe ea, are o serie, puneti-va in locul meu, ce ati face????''

Cica problema care a fost: polita nefiind inregistrata (de ce, NU stiu nici acum, dar aflu eu maine, dupa ce-i sun sa-i spurc bine de tot'') , eu plateam lunar rata la casco o data cu rata masinii, banca trimitea valoarea casco dar nefiind inregistrata polita, banii se intorceau inapoi in cont. In fiecare luna ASIBAN explica la BRD ca nu exista asiguratu cutare, dar nimic.

Ideea e, am si spus: ''pai bine dar pe mine cand ati fi avut de gand sa ma anuntati, totusi...
    ''Pai stiti, noi lunar anuntam banca de problema asta, dar ei nimic. Oricum sa stiti ca am anuntat si pe director de aceasta problema, e clar ca undeva s-a gresit'' - dar de aia nu mai pot eu, eu NU am avut casco tot acest timp!
    Nu mai continui la cate i-am zis la doamna aia, ca n-are rost.

Bun...ma duc la banca, explic problema, le spun ca vreau sa retrag banii atata timp cat polita e inexistenta la ASIBAN.
    ''Aaaaa, pai nu se poate, polita a fost semnata de Dvs, deci mai trebuie sa platiti doua rate de casco, si apoi noi luam legatura cu ASIBAN si viram toti banii o data la ei

Deci dupa ce le-am explicat care e problema (ca au si ei o parte din vina, asigurarea a fost facuta la banca la ei, lucreaza cu Asiban) si am vazut ce raspuns am primit, n-am mai vrut sa discut nimic, le-am spus ca ii dau in judecata si a doua discutie o avem in alte imprejurari.
    Ei al naiba...se vezi ce repede s-au miscat lucrurile, fenomene paranormale, in 10 minute am avut banii retrasi

Faptul ca mi-am recuperat banii de casco nu ma incanta prea mult.
    Polita aia are serie (care trebuie sa lipseasca undeva) si stampila ASIBAN (si o semnatura).

Le-as face o plangere la CSA.

Traim in RO si totul e posibil.
    Deci aveti grija si la treaba asta...se poate intampla, rar, cred ca foarte rar...dar daca eu am patit-o...
    Last edited by Octavian; 9 May 2008, 12:16.

Incredibil dar adevarat!!!

Comment

Numele thread-ului e gresit...
      Verifica te rog

Comment

Nu le iau apararea dar pare mai mult greseala bancii.
        Fa plangerea la CSA pentru ca problema este grava dupa parerea mea. Macar adu l-a cunostinta problema.
        In extras la mine apare virarea banilor catre firma de CASCO. Ia sa le fac o vizita sa vad daca am CASCO la zi.
        Last edited by Cristi_LCD; 9 May 2008, 12:21.
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Ma sperii eu am casco la asiban si inca nu mi-au platit masina...dar inainte de accident voiam sa schimb incuietorile ca mi-a fost sparta masina si au verificat, exista polita. deci ramane doar partea cu plata despagubirii.
          acum la problema ta: daca banca n-a inregistrat contractul al asiban, nu e vina asiguratorului, ei chiar banca trebuiau s-o anunte, nu pe tine, ca nefiind contractul la ei, aia n-aveau de unde sa stie ca tu ai casco. deci greseala e 100% a bancii, nu a asiguratorului. eu zic ca brd-ul e de evitat (au foast cazuri in care brd n-a virat banii la casco si ei tot cereau si trimiteau adrese dar nimic din partea brd). dar pe partea de credite auto au inca cea mai buna oferta, de aia lumea lucreaza cu ei. cel mai simplu e ca la o luna dupa plata asigurarii, sa verifici la banca situatia contului si la asigurator ca s-au virat banii. daca s-a facut ok o singura data, esti acoperit.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Seba tind sa-ti dau dreptate.
            Banca vira banii, in fiecare luna Asibanu' le spunea ca cica nu e polita inregistrata (puii mei, cu stampila si mnatura de la ASIBAN).
            Totusi, cineva trebuia sa se sesizeze...sa-mi zica naiba si mie...
            Si oricum, polita aia are o serie si un numar, chiar astia de la sucursala Resita (ASIBAN) n-au vazut ca lipseste totusi o serie de polita? Ca dupa mine, in mod sigur si-au facut si altii...

La banca pur si simplu n-ai pe cine sa certi, de la Bocsa te trimit la Resita, la Resita ti se explica virgula ca partea de informatii si toate cele s-a mutat in alt oras (ti se face GREATA!).

Comment

E incredibil, mai ales ca si io CASCO la masina veche aveam tot la ASIBAN prin BRD. Oricum BRD nu mi-a placut niciodata, chiar daca e mai bun pe unele segmente, il evit. Nu-mi inspira francezii foarte multa incredere. Io cu Raiffeisen si cu ING sunt foarte multumit si la honda cel putin prin raiffeisen am facut s-au miscat foarte rapid baietii spre deosebire de MIDAL LEASING (prin care am loganul nou).
              Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
              Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM

Comment

Off topic. BRD-ul desi este lidera pe unele segmente nu este chiar un model de seriozitate si promptitudine. Si nu o spun numai pentru creditele auto.
                Are si ASIBAN-ul parte lui de vina. Cum naiba sa fie polita semnata si stampilata emisa de tine si sa nu o ai prinsa in evidente? Nu poti sa-ti dai seama cine a semnat pe polita din parte ASIBAN sa-i dai vre-o dedicatie?
                Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Pai la mine vine un extras de cont de la banca in fiecare luna si urmaresc cum stau lucrurile,pererea mea,greseala este a bancii,oricum bine ca nu s-a intamplat nimic cu masina in tot acest timp,avantaj tu ca ai ramas cu banii pe 10 luni.
                  LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Am avut un prieten ...tatal lui a scos un credit din banca de la BRD si a facut infarct...avea asigurare....dar i s-a cerut sa plateasca rata in continuare .....nu stiu din ce motiv....acuma se judeca cu el....tot la asiban s-a intamplat treba asta....parerea mea este o intelegere asiban cu BRD....asa ca feritiva de BRD .....sunt o banca foarte scarboasa....iit ia banii pe asigurare si ei nu platesc....eu stii ce le-as face in locul tau....as arunca masina in rapa sa fie paguba de 80 % si atunci sa ii vad de unde scot ei banii ...chiar as fi curios sa fie pusi intr-o astfel de situatie de unde isi mai recupereaza banii

Comment

Octavian nu am stat sa citesc tot topicul , dar uite cum vad eu lucrurile ca si agent de asigurari , vina e integral a bancii , pentru ca polita a fost facuta la sediul lor de catre un angajat de al lor... oricum ca si un sfat cand faceti polite casco faceti-le la sediul lor sau facetile doar la agenti de incredere , daca le faceti la banca puteti sa sunati si sa verificati daca totul e ok

sigpic

Comment

@SoNyKeL fiecare polita are cate o serie.....si la fiecare banca se aloca un nr de serii...asibanul sau alta firma de asigurari trebuie sa aiba o evidenta....iti spun sigur ca fara acordul firmei de asigurari nu se poate face nimic

Comment

Da corect dannyel nu se poate face nimic dar de exemplu politele casco se completeaza cu o zi inainte de semnarea actelor si problema apare dupa semnarea actelor ca degeaba cei de la banca au cerut o polita si seria ei daca dupa ce am semnat polita nu au furnizat la asiban inapoi datele celui asigurat

sigpic

Comment

Dani, nu arunca masina in rapa, vei fi surpeins ca nu ti-o platesc toata. eu chiar am casco la asiban si masina dauna totala, stiu ce vorbesc...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

@csebalyn eu ma refeream la altceva...iei masina pe leasing platesti o luna....si dupaia o arunci in rapa....dupa ce vor face 2 3 asta se vor potoli....nu am timp acuma de chestiile astea....dar pe cuvant ca le-as faceao....in tara asta ca sa supravietuiesti trebuie sa fii mai hot ca ei...si daca vreti sa stiti cum sa prostiti casco ...vorbim pe privat si a zic o gramda de trucuri....eu am deschis aici un topic dar a fost inchis....cica ne creste franciza....dar ei ca ne fura numai zice nimic
                              @SoNyKeL daca banca cere o polita cu o zi inainte de semnarea contractului mi s-ar parea corect ca in cazul in care banca nu furnizeaza datele despre asigurat ca firma de asigurari sa ceara datele...va spun sigur ca nu se poate face nimic fara firma de asigurari....in Resita stiu mai multe cazuri in care era implicat brd si asiban....sigur este intelere....v-am zis dupa ce o sa le-o faca 1 2 nu se vor potoli....

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google