Originally posted by mr.K
View Post
Accident Grav
Collapse
X
-
ai minim o luna de stat fara masina
Originally posted by maxtel View PostCateodata ma gandesc, oare trebuia sa il las si pe el fara carnet pentru prostia facuta? Oare trebuia sa`i cer o suma de bani pentru amiabila?
Tocmai am trecut printr-un accident asemanator cu al tau. Exact cam aceleasi daune ca la tine. Botul Loganului facut praf si airbagurile sarite. O duduie a ignorat semnul stop si mi-a taiat calea. Eu am intrat cu botul masinii in laterala ei.
Am facut constatare amiabila.
Duduia are asigurare rca la EuroIns.
La service exista un program cu care se calculeaza devizul initial.
Devizul din program a iesit 10 800 RON (108 milioane vechi).
Au trecut 5 saptamani si cei de la asigurari nu au dat nici un semn de viata. Clasic pentru EuroIns
Imediat dupa accident am lasat masina la un service agreat de Euroins. Cei de la service au reparat masina destul de bine - cam de o nota 9 asa.
Seful de service mi-a zis ca cei de la Euroins nu au dat inca acceptul de plata, dar mi-a dat masina sa o folosesc pentru ca a zis el ca pana vor plati cei de la Euroins el tot nu castiga nimic daca imi tine masina blocata in service.
Ca rezumat: din momentul accidentului, pana cand m-am putut folosi din nou de masina a durat 5 saptamani. Cei de la Euroins sunt niste neseriosi insa cei de la service ul Iony Sibiu s-au comportat foarte bine.
P.S. Loganul meu este Preference, al tau daca are AC s-ar putea ca dauna sa fie mai mare.Logan GPL 1.4
Comment
-
Sa te targuiesti. Altfel, sa viseze la ziua cand isi vor mai vedea permisul
@stolniceanulucian, te-a incalzit ceva ca duduia a ramas cu permisul? Poate ea avea masina de rezerva si n-a fost pieton cat tu ai avut masina blocata in service.
Poate ca in timpul asta n-a mai acordat vreo prioritate si a mai lovit vreo masina.Last edited by mr.K; 23 March 2012, 13:03.
Comment
-
@maxtel - din pacate si eu trec printr o experienta neplacuta legata de un accident rutier si stiu cat de neplacut este sa depinzi de masina DAR bine ca sunteti ok si nu ati patit nimic.
Pentru mine incidentul asta a fost invatare de minte - dupa ce o sa o repar (in cazul in care merge reparata ) CASCO + dvr auto. In momentul asta mi se par esentiale la noi in tara la cum merg lucrurile legat de rca, politie, daca ai casco te duci iti faci masina si firma unde ai casco isi recupereaza banii pentru reparatie de la firma unde are celalalt rcaul daca esti nevinovat. Iar inregistrarea video din masina e la fix pentru a scapa de tampenii de genu: "nu l am vazut", sau cum a fost in cazul meu ca am tasnit pe rosu (find cu masina tractata), sau ca ne am oprit in intersectie, etc... indiferent de motivul invocat ai inregistrarea video care face mai mult decat 100000 de cuvinte.
legat de chestia cu targuiala nu stiu ce sa zic .... nu mi se pare un comportament adecvat indiferent de suma.... in cazul tau tatal tau acum pierde mai mult timp pe drum decat daca ar fi avut masina functionala. Chiar daca ar fi fost vorba de niste bani la mijloc nu cred ca se poate vorbi despre o suma care sa ii asigure transportul casa-serviciu + alte drumuri ci ar fi fost ceva de mantuiala ca sa ramana cel vinovat cu permis.... deci OARE SE MERITA???
Sper sa rezolvati problema cat mai repede si sa fie cat mai bineDrive is the game, Logan 1.5 dCI is my way
www.upgradefaruri.blogspot.com
Comment
-
Originally posted by morpheus2kro View Post@maxtel - din pacate si eu trec printr o experienta neplacuta legata de un accident rutier si stiu cat de neplacut este sa depinzi de masina DAR bine ca sunteti ok si nu ati patit nimic.
Orcum ai da`o, faptu deja s-a intamplat asa ca nu-mi mai ramane nimic de facut decat sa astept. Asa e, pana la urma se poate intampla la toti, si e altceva cand ai intelegere din partea celui pagubit
Azi am mai fost si pe la service sa vad ce mai face loganu. Au spus ca dabea azi au venit piesele si tocmai se pregateau sa se apuce de ea. Sper ca intr-o saptamana sa fie gata
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostSa te targuiesti. Altfel, sa viseze la ziua cand isi vor mai vedea permisul
@stolniceanulucian, te-a incalzit ceva ca duduia a ramas cu permisul? Poate ea avea masina de rezerva si n-a fost pieton cat tu ai avut masina blocata in service.
Poate ca in timpul asta n-a mai acordat vreo prioritate si a mai lovit vreo masina.
Am inteles, aluia care o da in diverse cand a gresit poti sa-i dai si un cap in gura, dar celui care-si cere scuze de ce sa-i creezi neplaceri, crezi ca vrea cineva sa-si boteasca masina doar asa de amorul artei? Dumneata inca nu ai gresit si crezi ca nu vei gresi niciodata, cand o sa se intample sa te gandesti ca ala de l-ai pocnit are aceleasi idei ca ale dumneata.
Comment
-
Exista service-uri ce dau masini la schimb, deci de ce ar trebui sa platesc ceva in plus?
Iti asumi sa iei niste bani stiind ca poate ala iti face o inscenare? Suna SF, dar eu as face, da mi s-ar cere bani de la obraz.
In ultimul accident pe care l-am avut (dauna totala prin neacordare de prioritate) am facut amiabila. De ce? Ca n-aveam chef sa ma mai plimb pe la politie. Si pana la urma totul s-a rezolvat amiabil si politicos, fara sa cer vreo suma ca respectivul sa ramana cu permisul intact.
Comment
-
gresesti platesti. eu nu sunt de acord cu amiabilele. daca ierti pe cineva azi maine poate omoara pe altcineva.
am casco beton si ma doare la basca unde are celalalt asigurare.
si daca gresesc eu vreau sa fiu tratat ca atare ...
daca va pocneste o "bulgaroaica" sau o "englezoaica" ce faceti ? o dati pe amiabila ? nu aveti cum ca nu au asigurari intrnationale.
indifernt de situatie eu as chema politia la fata locului.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostSa te targuiesti. Altfel, sa viseze la ziua cand isi vor mai vedea permisul
Poate ca in timpul asta n-a mai acordat vreo prioritate si a mai lovit vreo masina.
In fine, mai mult am fost de acord sa facem amiabila astfel incat daca vor mai fi ceva diferente de bani de platit la service sa ii pot zice duduii:
'uite doamna, eu am fost de acord cu amiabila ca sa ramai cu permisul si sa nu platesti amenda, dar acum dumneata fa bine si plateste diferenta pentru ca eu nu am avut nici o vina la accident si eu m-am comportat frumos cu dumneata'
Din cate mi-a mai zis omul de la service, cica cei de la asigurari nu platesc decat o parte din valoarea pieselor. Cica dupa spusele lor daca trebuie schimbat un far la o masina de 4 ani vechime ei platesc ceva de genul 75% din valoarea farului pentru ca farul tau care il aveai pe masina nu mai facea cat unul nou ci era devalorizat odata cu masina. Adica ei platesc un far de 4 ani vechime, nu un far nou.
Omul de la service are si magazin de piese auto si face rost de piese la pret mai bun si mi-a zis ca el nu crede ca vor mai fi diferente de platit.Logan GPL 1.4
Comment
-
Da da, o sa vina politia... toata politia din cartier o sa fie acolo special pentru voi.
Politia vine la locul accidentului doar daca sunt victime.
Daca te-a lovit o bulgaroaica si nu ai casco, politia o sa-ti dea tie o hartie si celui vinovat amenda pentru contraventia respectia. O sa constate ca are asigurare valabila (in bulgara, evident) si dupa aia te descurci cum poti.
@stolniceanulucian: aia cu 75% din valoarea pieselor este vrajeala ieftina ca sa-ti puna tie piese vechi pe masina si sa-si opreasca el diferenta. Nu exista asa ceva. Asiguratorul stabileste o suma pentru dauna si aia e.Last edited by vitriol; 23 March 2012, 18:06.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Originally posted by vitriol View PostDa da, o sa vina politia... toata politia din cartier o sa fie acolo special pentru voi.
Politia vine la locul accidentului doar daca sunt victime.
Daca te-a lovit o bulgaroaica si nu ai casco, politia o sa-ti dea tie o hartie si celui vinovat amenda pentru contraventia respectia. O sa constate ca are asigurare valabila (in bulgara, evident) si dupa aia te descurci cum poti.
@stolniceanulucian: aia cu 75% din valoarea pieselor este vrajeala ieftina ca sa-ti puna tie piese vechi pe masina si sa-si opreasca el diferenta. Nu exista asa ceva. Asiguratorul stabileste o suma pentru dauna si aia e.
da frate cand o sa sun la 112 sa anunt accidentul o sa spun ca am dureri de spate , dureri de mijloc, de cap ... etc. si atunci or sa vina.
prea se spala pe maini politia cu amiabilele astea. sa vina dom`le la fata locului si sa constate accidentul.
sau au probleme cu PV - ul in 3 exemplare ce de acolo "e" litere si `mnealor nu "stie sa scrie si sa citeste "
am avut doua evenimente rezolvate pe casco si de fiecare data au pus piese noi fara sa imi ceara nicio diferenta de bani
Originally posted by Cezar View PostExista service-uri ce dau masini la schimb, deci de ce ar trebui sa platesc ceva in plus?
Iti asumi sa iei niste bani stiind ca poate ala iti face o inscenare? Suna SF, dar eu as face, da mi s-ar cere bani de la obraz.
In ultimul accident pe care l-am avut (dauna totala prin neacordare de prioritate) am facut amiabila. De ce? Ca n-aveam chef sa ma mai plimb pe la politie. Si pana la urma totul s-a rezolvat amiabil si politicos, fara sa cer vreo suma ca respectivul sa ramana cu permisul intact.Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Originally posted by vasile78 View Post@RAZVAN-005... si tu faci parte din marea ceata de frustrati.
faptul ca vreau ca cel vinovat sa fie pedepsit il considerati greseala ?
ce ar trebui sa fac. sa imi cer scuze ca eram pe traiectoria lui si sa plec ?
daca eu sunt frustrat din cauza asta altii sunt ignoranti. si partea nasoala este ca au dreptul sa circule pe drumuri publiceZilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Nu, colegule, nu de asta credem.
Inainte cand stateam 10 ore la politie pentru o zgarietura, ne plangeam ca nu e bine asa. Ne uitam peste gard la aia din tarile calde, care atunci cand se loveau isi schimbau hartiile si "bine pa la revedere". Acum ca s-a ajuns si la noi asa, noi tot ne dam cocosi ("sa plateasca, nene, daca e vinovat"), cand se poate rezolva in 5 minute si dupa aia fiecare se duce unde are de dus.
Chiar sambata trecuta m-am julit cu unu' in trafic, din vina mea, si la fel a coborat cumatru' "ceeeeee! mergem la politie! cutare, trebuie sa platesti, sa-ti dea amenda!". Dar pana la urma ne-am inteles frumos, ne-am strans mainile si fiecare si-a vazut de treburile lui.
Eu ca sa evit tot balamucul asta cu RCA pe firma fantoma, mi-am facut casco si RCA la Generali si in felul asta toata lumea are de castigat (ori ca sunt vinovat, ori ca nu sunt).
Daca am sta cate 10 ore pe la politie pentru fiecare zgarietura, n-am mai avea timp sa mai facem nimic altceva.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
Comment