Problema Accident Cu Masina Tractata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@dani030669 nu vad de ce ar fi albastra situatia adica exact cum e prezentat in art 157 1.c "remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de frânare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, în lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele; " - lucru pe care l am mentionat in momentul in care ofiterul de politie a vrut sa i faca pv din motivul asta ca pe urma sa se suceasca si sa zica in final ca a fost nerespectarea culorii semaforului .... adica a luat o la ghici omu .... a incercat sa vada daca poate sa invoce asta , a vazut ca nu a mers a trecut la urmatoarea ....

marti seara cand m am intors de la serviciu am venit pe centura am dat de 3 echipaje de politie
    1: sos centura / pipera tunari la pod - nu s au luat dupa noi, desi ne au vazut tractati
    2: giratoriul de la sos. centura / sos bucuresti targoviste - la fel nu au zis nimic, nu s au luat dupa noi
    3: cand am virat la stanga sa intru in cartier (nu pot face virajul la stanga aproape de unde stau pentru ce pe sosea sunt stalpisori de delimitare a sensurilor de mers) a trecut un echipaj pe langa noi si la fel nu am patit nimic .....
    adica nu am fost considerat ca remorca pentru colegul care m a tractat atata drum ..... si oricum nu depaseam 3500 kg

Oricum este foarte dubios modul in care a ajuns el la concluziile astea , dar cel mai aberant este motivul pe care spus ofiterul : "tactica politieneasca"

politist sa fii in romania ca poti sa faci legea dupa bunul plac.....
    Last edited by morpheus2kro; 16 March 2012, 16:21.
    Drive is the game, Logan 1.5 dCI is my way
    www.upgradefaruri.blogspot.com

Comment

pana la urma ce articole a trecut pe PV? ca asta e cel mai important aici ca sa vedem cum se poate contesta si cu ceva sanse reale de reusita.
      sigpic
      Ambition 1.5 dc

Comment

pv seria CC nr. 9659688

art.52/1 , sanct. de art. 101 Alin 3 lit A.

Comment

Pai asta inseamna ca permisul a fost suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului soldata cu accident.. dubios.....

Comment

Art. 52.

1. Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

2. Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe intreaga durata a manevrei.

Art. 101.

1. Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
            A. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
            B. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2), art. 79 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 81 alin. (1) si (2), art. 82 alin. (1) si la art. 84 alin. (3);
            C. permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul se afla in urmarire penala pentru savarsirea uneia dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6);
            D. titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal;
            E permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta.

2. Permisul de conducere se anuleaza si in cazul in care titularul acestuia a decedat.

3. Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.

Sursa: legislatie-rutiera.com sper sa nu se considere reclama

Foarte dubios din moment ce si eu si daniel am declarat ca am trecut pe verde, ba mai mult am mentionat ca in momentul in care am intrat in intersectie eram in miscare pentru ca era verde... dar nu s a tinut cont de acest lucru
            Last edited by morpheus2kro; 16 March 2012, 16:53.
            Drive is the game, Logan 1.5 dCI is my way
            www.upgradefaruri.blogspot.com

Comment

eu am gasit altceva...

Art. 52. - (1) Semnalul de culoare rosie interzice trecerea.
              (2) La semnalul de culoare rosie vehiculul trebuie oprit inaintea marcajului pentru oprire sau, dupa caz, pentru trecerea pietonilor, iar in lipsa acestuia, in dreptul semaforului. Daca semaforul este instalat deasupra ori de cealalta parte a intersectiei, in lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit inainte de marginea partii carosabile a drumului ce urmeaza a fi intersectat.
              (3) Atunci cand semnalul de culoare rosie functioneaza concomitent cu cel de culoare galbena, acesta anunta aparitia semnalului de culoare verde.

Art.101. -
              (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
              a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Comment

deci pana la urma pe neacordare de prioritate..., asa ca puneti mana pe pix si depuneti contestatie la judecatoria sector 1. in aceeasi zi se scoate un certificat de grefa cu care se merge la Politie pentru recuperarea permisului...
                Totul depinde de cat de convingatori sunteti la judecatorie.
                Multa bafta!
                sigpic
                Ambition 1.5 dc

Comment

Ar fi bine sa faceti o schita (ca aia de la politie) si sa o puneti aici, eu sincer nu am inteles dinamica evenimentului.

Comment

ar trebui sa gasiti 2 prieteni pe care sa-i puneti martori ca ati trecut pe culoarea verde a semaforului... in astfel de cazuri declaratia unui martor cantareste foarte mult in decizia judecatorului...
                    Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Comment

Originally posted by morpheus2kro View Post
                      La o intersectie semaforizata noi am prins verde si am intrat in intersectie facand un viraj la stanga moment in care un microbuz a intrat in mine dupa ce a pus o frana destul de puternica, aprox 40-50 m, pana m a lovit eu am fost proiectat pe contrasens cu spatele masinii pe prima banda iar el s a oprit cam la 10 m de unde m a lovit pe mine.
                      Eu n-am inteles cum s-a intamplat accidentul...

Din ce parte a venit ala cu microbuzul?
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

A venit pe Chitila si ei ieseau de pe o straduta, vroiau sa faca stanga...erau deja pe mijlocul strazii, eu asa am inteles!

Comment

A, gata! Am citit ce a scris Daniel. N-am citit toate poastarile pentru ca deja sunt trecut prin asta si stiu rezultatul.

Ideea este ca daca vroiati sa rezolvati ceva, trebuia sa rezolvati acolo la politie, acum e "tardiv de tarziu". In sitiuatii de accidente cu trecere pe rosu, daca nu ai martori, este cuvantul tau impotriva cuvantului aluia cu care te-ai lovit, iar decizia o ia politistul ca sa scape de voi (are si el treaba acasa, trebuie sa faca cumparaturi din supermarket, etc). El a aruncat-o la oha p-aia cu "eu stiu cine e vinovat". Trebuia sa-i spuneti "sa mori tu! ai dat in carti si stii cine a trecut pe rosu?".

Pentru cei care o sa patiti asa (nu doresc nimanui), imediat ce te-ai dat jos din masina uita-te in jur si vorbeste cu lumea care e de fata. I-ai telefonul unui martor, etc, si cu ideea asta te prezinti la politie. Daca ai martori si daca ai dreptate - evident - nu mai poate sa comenteze nimic politistul.
                          Last edited by vitriol; 16 March 2012, 19:35.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

O camera de filmat pe bord e sfanta.
                            http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

O sa fiu injurat pentru postu asta da chiar nu ma intereseaza.

Cand ti-ai pus folie de 50% pe fata te-a durut undeva de politie, acuma ai nevoie de ei?

Ar fi bine sa ii ia lu celalat permisu, da tie sa nu iti ia talonu, nu?

Ori suntem golani, ori nu suntem?

In loc sa dai un milion, cat costa o platforma, ai preferat sa ii pui pe restu in pericol, mergand cum ai tu chef pe drumurile publice.
                              Last edited by numeoarecare; 16 March 2012, 22:59.

Comment

nu o sa fi injurat, ti se va spune ca esti ca "inalt ca bradul ..."
                                In primul rand, cum ti-ai dat tu seama ca are folie de 50% pe fata ?
                                si in al 2-lea rand, de ce crezi tu ca ii pune pe altii in pericol daca e tractat?
                                Cred ca la profilul tau, ar trebui inversate cifrele de la varsta. Defapt, ar trebui taiat acel 1, ca altfel jignesc adolescentii.

Anyway, sugestia mea este sa va gasiti 2-3 martori, si sa contestati procesul.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google