Sper ca am postat bine nedumerirea mea: Am un laureate plus luat in 2006. anul acesta a implinit 2 ani de zile. Am fost sa-mi reinnoiesc contractul Casco si am ramas intepenit cand Doamna de acolo mi-a spus ca masina valoreaza in momentul acesta 6430 de euro. Si eu am luat-o cu 9000 E. In 2 ani sa scada atat? Nu-mi vine sa cred. Poate ma puteti lamuri
Valoare Asigurata Casco
Collapse
X
-
Valoarea autovehiculului nou se inmulteste cu un coeficient de uzura. A mea era trecuta de 6 luni cand i-am facut casco (adica avea 7 luni) si mi-a incadrat-o la masini de 1 an unde coeficientul e aprox 0.88 (adica 88% din valoarea totala). A fost 7900 euro nou iar valoarea asigurata e aprox 6950 euro. Atat iti dau ei in caz de dauna totala.
Nu stiu cat scade de la an la an... cred ca unele firme de asigurare au pe site-urile lor si calculator de polita casco... acolo poti vedea ce diferente sunt... sau poti intreba la asiguratorul respectiv ce coeficienti practica.
-
Originally posted by cristivsb View PostSper ca am postat bine nedumerirea mea: Am un laureate plus luat in 2006. anul acesta a implinit 2 ani de zile. Am fost sa-mi reinnoiesc contractul Casco si am ramas intepenit cand Doamna de acolo mi-a spus ca masina valoreaza in momentul acesta 6430 de euro. Si eu am luat-o cu 9000 E. In 2 ani sa scada atat? Nu-mi vine sa cred. Poate ma puteti lamuri
Comment
-
Gradul de depreciere la o masina de orice fel este in jur de 15% pe an!Interesant in Romania mai ales, e ca lumea se uita la an mai mult decat la rulaj (vezi SH-urile din afara tarii) ceea ce mie mi se pare o tampenie!In America, de exemplu, cu cat o masina e mai veche dar cu un rulaj mic , cu atat devine mai valoroasa si cu tot sentimentul despre ei ca sunt niste roboti..trebuie sa recunosc ca au dreptate!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Cristi, NU fac publicitate, dar mai studiaza piata! Eu cand mi-am facut casco (acu 2 zile) am sunat si m-am informat la vreo 5 firme de asigurari.
Masina mea are un an. La un an este asigurata 90% din valoare de noua - asta numai la Allianz am primit (si Omniasig au fost aproape). In anul urmator deprecierea va fi de 5 %.
Ai grija la fransize si totul lui tot (citeste eventual si la threadul '' Cu cine ati inch. Casco''.
Cei mai snapani au fost cei de la BCR , mi-o asigurau la 16700 lei..INUMAN. (ea de noua fiind ~22600)
De asemenea, ai grija la pretul politei, 350 Euro mi se pare mult. La Allianz (cu fransize 0 !) a costat 880 lei/ an. (tie cred ca-ti va iesi un 1000 lei).
Deci concluzia, nu e normal dupa 2 ani sa fie 6800 Euro ( 9000 noua...) - incearca si la Allianz sa vezi la ce valoare ti-o asigura!Last edited by Octavian; 21 May 2008, 08:41.
Comment
-
Comment