De La Ce Imi Poate Trage Masina Spre Dreapta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• De La Ce Imi Poate Trage Masina Spre Dreapta?

Am iesit la o plimare seara si am constatat ca imi trage dreapta masina in mers.... se simte de la 50k/h in sus.... Cum iau mana de pe volan, se invarte cu 5 grade dreapta... Trebuie sa tin mereu de volan, cand vires stanga e o mica rezistenta... Am verificat presiunile, 1.9 dreapta fata, 1.8 pe stanga si 2 pe spate... am bagat 2 pe fata si 2.2 pe spate dupa cum scria pe portiera... Am fost la dealer(am avut ghinionul k nu aveau curent) si mi-a sp mecanicul sef sa schimb rotile fata intre ele sa nu fie de la cauciucuri (cum boala ca nu am avut probleme pana acum, plus ca gumele sunt de fabrica si nu au nici mia de km)...
    Nu am mai facut treaba asta ca vreau sa le-o duc lor...
    la 60 la ora trece de pe banda 2 pe 1 in vreo 7-8 secunde, iar la suta pe ora in 2 sec schimba banda...
    Ma gandesc sa nu fie de la servo, k am mai condus un Golf al unui prieten care era cu aceeiasi problema, dar mult mai grav(era servoul)... Ma voi duce la ei sa verifice geometria masinii, dar cand oi avea timp... cred ca am sa fac o programare pe joi-vineri...
    A mai avut cineva asemenea probleme?
    sigpic
    Show your car off in public, ride her hard in private...
    http://www.loganclub.ro/forum/nt_89_...1.html?t=38851

unghiurile sunt 100% si ai si cel putin un cap de bara/bieleta de directie cu joc si nu mai deschideti mii de topicuri pe aceeasi tema...

Comment

Una din cauze, nu singura, poate fi legata de functionarea supapelor asa zise sertarase ale servodirectiei, care se gasesc in pozitie neutra la mersul in linie dreapta; in cazul in care una din ele nu functioneaza corect, presiunea nu este aceiasi in ambele parti ale pistonului si de aici tendinta de a vira spre una din parti
      Asa cum am spus, aceasta poate fi una din cauze, celelalte tin de jocuri, anvelope, etc.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Poate ai pistonasul de la frana blocat partial. Verifica daca roata respectiva ti se incinge excesiv de mult.

Eu am avut odata problema asta la dacia veche,,,adica garnitura de la pistonas se uzase si din cauza asta pistonul nu se mai retragea complet si de aici smucea dreapta rau de tot pt ca o roata respectiva era infranata.

Comment

si la mine facea asa intr-un timp. am fost la dealer pentru verificare (masina fiind in garantie). dpdv mecanic totul era in regula, numai ca ala care imi montase cauciucurile de iarna nu le echilibrase cum trebuie. mi-au facut ei echilibrarea si problema a disparut. deci ar putea fi si asta o cauza.
          bafta!
          Stock is boring...
          My ride: http://www.loganclub.ro/forum/b_20_riw-t35953.html

Comment

Inainte de programari in service, geometrie sau alte metode care implica bani, iti recomand sa schimbi rotile de pe fata intre ele.
            Exact asa am patit si eu cand am trecut de la rotile de iarna la cele de vara (cu toate ca le-am pus exact in aceiasi pozitie ca in sezonul trecut), iar dupa ce am schimbat rotile de pe fata intre ele, si-a revenit ca prin minune.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Originally posted by phanes View Post
              plus ca gumele sunt de fabrica si nu au nici mia de km)...
              Nu am mai facut treaba asta ca vreau sa le-o duc lor...
              la 60 la ora trece de pe banda 2 pe 1 in vreo 7-8 secunde, iar la suta pe ora in 2 sec schimba banda...
              Daca inteleg bine, e in garantie( de ce te omori?), iar varianta cu jocurile iese din schema; colegu sa ne spui si noua la ce concluzie au ajuns cei de la reprezentanta.
              Mersi.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

un cauciuc mai moale/nu sunt ok unghiurile/ capete de bara distruse/ o janta stramba/ cauciucuri neechilibrate corespunzator/ etc. incepi prin eliminarea celor mai simple... cum ar fi presiunea in cauciucuri. acum depinde si cum se manifesta. a inceput sa iti traga dintr-o data? detaliaza

Comment

Presiunea am facuto... a inceput deodata... cand iau mana de pe volan, acesta se invarte automat cu 3-5 grade la dreapta nu bate nimik, nu troncane, nu vibreaza... nik... nici nu e sesizabil la viteve sub 50kph dupa ce i`am facut presiunea, problema s`a redus la jumate... da tot trage putin... baiatul de la service mi-a sp sa schimb rotile fata intre ele k poate e de la cauciucuri... dar le las lor placerea... numai sa nu-mi bage pe shleau vreo piesa care nu e acoperita de garantie...
                  sigpic

Comment

Amice, ti-e lene sa schimbi doua roti? Chiar atat de greu e sa desfaci 8 prezoane? A, ca vrei sa socializezi si n-ai alta treaba decat sa te plimbi pana la service, asta e cu totul atceva.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

@ vitriol: nu imi e lene, ba chiar as faceo cu placere, dar nu pot din cauza mainii in ghips... o duc la reprezentanta joi, ca atunci am timp...
                      Am intrebat mai intai ca sa nu imi bage astia nuj ce piesa pe gat, ca a patito un prieten...
                      Topicul l-am deschis pt a ma interesa de o treaba ce mi-a aparut brusc, nu treptat... nu l-am deschis in ideea de a socializa, ci sa cer opinii, poate li s`a mai intamplat si altora...
                      Am fost plecat prin tara si de aia nu am avut timp sa umblu cu masina ...
                      sigpic

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google