Zgarietura...trebuie Sa Platesc Frasiza?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgarietura...trebuie Sa Platesc Frasiza?

Va salut
    Nu as fi vrut sa deschid niciodata un thread aici dar sunt nevoit
    Am gasit ieri dimineata loganasul meu drag cu ditamai zgarietura facuta cu cheia pe usa spate si pe aripa spate de pe partea stanga.Nu am nici un dusman si nici nu cred ca ar fi facut cineva treaba asta din invidie pentru ca mi-am luat logan nu mercedes.As dori sa ma lamuresc si eu cu niste lucruri si sa ma ajutati cu niste sfaturi.Am full casco la Omniasig si nu stiu cum e cu fransiza asta.Din cate am inteles eu daca dauna este mai mica de 100 de euro trebuie sa scot eu bani din buzunar.Credeti ca pentru zgarietura asta trebuie sa vin cu banii de acasa ? daca ar fi nevoie,ma gandeam sa bag si spoilerul spate care e zgariat in mai multe locuri (mi l-au zgariat in parcare) in dosarul asta ca poate depaseste costul reparatiei 100 de euro si nu o sa mai fiu nevoit sa platesc fransiza

ce spuneti...Ce sa fac ?
    http://img132.imageshack.us/img132/5928/semnaturas.jpg
    Sony/Magnat/Alpine/Focal

Eventual niste poze ca sa vedem cat de rau e zgariat.Daca e rau,spoilerul se schimba,deci sigur sare de 100 euro reparatia.Oricum banii tre sa ii dai,adica daca reparatia costa 10 mil,tu tre sa platesti 100 euro franshiza ,ei o sa iti aprobe plata pentru 10mil minus 100 euro.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Sau vor plati integral dar vei avea de achitat catre casco cei 100 euro .
      B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Deci ce mai tura bura , ideea e ca oricum ar fi 100de euro tot ii dai din buzunar

sigpic

Comment

Mie mi-au zgariat 3 usi ! Dauna a fost de 1000 ron!(din cate am inteles 300 lei pe reper(adica usa,aripa,= reper)
          Casco la Asiban fara franciza.
          Cand mergi la politie pentru anexa 2 baga tot ce ai bulit pe masina(politisti nu au de obicei nimic de obiectat(la mine chiar el mi-a zis ca imi mai baga la daune si o indoitura mai veche )

Comment

Mai exista o varianta neortodoxa : gasiti un prieten care sa declare ca din vina lui ati lovit masina ( banuiesc ca amenda va fi mai mica decat franciza ) si o reparati pe rca-ul lui . Problema ar fi daca el nu are lovituri pe masina si punctele pe care este posibil sa le primeasca .
            Sony , Kelemen aveti dreptate .

Si din cate am aflat eu , se pare ca nu se va mai putea face casco fara franciza .
            B -X X - DDF x 2

Comment

Deci eu pur si simplu nu inteleg pentru ce platim casco.Daca platesc doar in caz ca imi cade un copac pe masina sau mi-o fura cineva.Nu stiu ce afacere e.Eu am avut aripa fata stanga indoita putin.Cost sub 100E zic eu,si nu mi-a zis sa scot bani din buzunar,dar ma oftica ca dupa ce ca le-am platit deja 1200RON,le voi plati si cheltuiala asta,pe parcurs,se modifica rata la casco.Mda.Ti-o face dupa parerea mea.Daca nu ti-o face dai un ciocan si sparge mai tare .Am mai vazut la cineva asta )).Dar nu te sfatuiesc.
              sigpic

Comment

E simpla treaba!Majoritatea masinilor noi sunt achizitionate prin Leasing sau Credit bancar, acolo unde CASCO este obligatoriu!Deci isi permit sa forteze nota!
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Eu am toata masina zgariata si cu cheia si cu bara si cu fermoare ca de lumea e cam nesimtita si trece direct prin masini nush cum merg ei defapt dar in fiecare zi apare cate o zgarietura cate o indoitura mica in tabla toata masina mea este asa si sa o bag pe casco ... Vai de capu meu cat tre sa stau fara masina si oricum nu pot sa o fac pe toata decat pe bucati !
                  http://www.signaturebar.com/uploads/images/1864.jpg

Comment

@ciky: Te-ai uitat tu in contract si scrie clar de fransiza 100 euro?
                    Oricum, reparatia aripii si usii costa cam 1500 lei.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Si la mine e mai toata cu cate o buba, insa astept sfarsitul anului, noiembrie mai exact pentru ca atunci imi expira casco. Inca am din ala fara franciza. Si atunci o bag pe toate in service ii fac nitele make-upuri, ruj, pudra si apa de colonie si va fi ca noua. Sunt de parere ca nu are rost ca pt o zgaraitura sa mergi din prima sa o repari. Odata circuland intr-un oras mare, sau na, chiar si parcata sa fie (sunt patit) tot va fi lovita. Sansele de a se intampla pe acelasi reper, element, sunt destul de mari. Asa ca ... Va doresc sa va obisnuiti cu ideea !

Hai salut
                      Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

Eu am casco la asiban insa de cate ori am avut probleme nu a fist vorba de acea franciza. Cand am avut dauna de vreo 7000 am platit 200lei e drept acum vreo 2 ani, apoi am schimbat parbrizul pe pe casco si am dat vreo 20 lei si ultima data am avut pragul si aripa dreapta spate stramne valoare reparatie 1000 lei plata la asigurare sub 20 lei nu mia stiu exact. Toate acestea reprezentand reintregirea asigurarii.

Comment

Da , tu ai avut de plata sumele respective pt a-ti ramane masina asigurata pentru aceeasi suma .

Pacco , eu la Logan sunt la a 3 a dauna ( doar prima din vina mea , toate facute pe casco ). Prima bara fata inlocuit , un far inlocuit , aripa dreapta reparat , proiector inlocuit . A doua bara fata inlocuit , far inlocuit , aripa reparat , capota fata reparat , capota spate reparat , bara spate revopsit . A 3 a , bara fata inlocuit , far inlocuit , aripa dreapta fata inlocuit , am bagat si bara spate ca am 2 zgarieturi , mi-a dat-o la reparat dar va fi inlocuita cred . La primele 2 chestii valoarea este de aproape 4000 ron in conditiile in care le-am avut in aproape 1.5 ani de la cumpararea masinii . A treia va fi undeva la 3000 ron , in total 7000 ron intr-un an si 7 luni in conditiile in care platesc 2100 ron / an casco la Generali ( leasing pe 3 ani ). Deci eu intr-un an si 7 luni m-am scos cu 700 ron ( 7000+6300=700 ) . Corect ?
                          Atunci , ca orice afacere care trebuie sa castige bani nu crezi ca sunt pierderi foarte mari pt asiguratori ? Si atunci ce fac ei , pun o franciza si te forteaza sa fii mai atent cu masina pt ca una e sa stii ca nu platesti si alta ca platesti ceva . Una doua , hop la casco . Nici mie nu imi convine dar lucrez intr-un domeniu unde am de-a face cu ei zi de zi si de aia nu sunt prea suparat pe franciza .
                          Ma crezi ca la serviciu aveam 10 masini din 25-27 lovite ? Si ce am facut la innoirea politelor ? Am acceptat franciza ( nici nu am avut incotro ) tocmai pentru a-i face pe soferi sa fie mai atenti ( bine , o vor plati doar daca sunt ei vinovati altfel nu ) .
                          Stii ce i-am zis nevesti-mi cand si-a luat permisul ? Loveste masina cand vrei tu ca de aia are casco . Daca aveam franciza ii ziceam altceva .Imi dai dreptate ?
                          B -X X - DDF x 2

Comment

Sa mai zic de 10 ori ca e fransiza si nu franciza?
                            Cel mai nou proiect auto din România!
                            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Daca nu aveti daune 3 ani la rand ,scapati de fransiza...Ceea ce mi se pare absurd,poate altii nici nu au masina de 3 ani...
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google