Incident In Trafic - Pom Cazut Pe Masina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Incident In Trafic - Pom Cazut Pe Masina

Salutare tuturor,

Va povestesc pe scurt incidentul de azi.

Ca de obicei veneam la Craiova si asta se intampla saptamanal si cam de 2,5 ani, deci un drum banal daca stam sa ne gandim.

Pana in localitatea Slatina trec prin comuna/satul Optasi si la iesire urmeaza un deal si ceva viraje destul de largi.

In ultimul viraj la stanga pana in coama dealului acolo unde se trece de la 2 benzi pe sens la o singura banda apar relativ brusc in imagine o anvelopa de tir si 2 triunghiuri de semnalizare , la care eu iau piciorul de pe acceleratie ca sa reduc viteza (nu aveam decat 70 km/h). Dupa acea anvelopa apare la circa 40m un Logan cu avariile puse, iar dupa Logan apare un individ cu o geaca neagra care face semne din mana ....de genul treci mai pe stanga.Nu ma apropii bine de acel Logan ca face semne sa opresc, iar eu am calcat frana (are frane capabile cu discuri pe spate.....pot spune ca ingheata la franare brusca), iar in acelasi timp vad cu coada ochiului cum un copac incepe sa vina catre sosea.
    Ideea este ca m-am oprit in timp util si copacul a cazut doar pe botul masinii si a provocat avariile din poze.
    Am sunat la 112 si a venit politia locala care a ridicat din umeri. Am mers cu nenea la sectie pentru o dovada sau ceva de genul , dupa care mi-a spus ca el nu poate da nimic si sa merg la locul faptei ca ma astepta colegul de la circulatie.
    Colegul de la circulatie mi-a spus ca nu poate sa ofere nimic .....nici proces verbal, nici nimic si ca sa merg la casco ca apelul meu si sesizarea telefonica este inregistrata la 112.

Intrebarea mea este....NU cumva trebuia musai sa-mi dea un proces verbal de constatare?
    Intreb asta pentru cai de la politia din Craiova mi-au spus ca era obligat sa-mi dea un astfel de proces cu care sa ma prezint la casco.

Cel care facea semne sa opresc inainte de icident era proprietarul padurii care pe langa altele am aflat ca este membru PSD si nu stiu ce pe la primaria din Scornicesti.

Vreau sa stiu daca este musai acel PV pentru dosarul casco, si daca ma duc cu scandal la politie.

Va multumesc si atentie la drumuri.
    Attached Files
    Last edited by cosmindan; 27 November 2012, 21:38.
    real power..... diesel power by

Politistul trebuia sa-ti dea o autorizatie de reparatie in care se consemnau imprejurarile care au dus la avarierea autovehiculului. Da, este necesara aceasta autorizatie pentru a putea baga masina in service.

Comment

Nu este necesara nici un fel de autorizatie sau PV pentru a te duce cu masina la asiguratorul CASCO! Eu am patit sa alunec intr-un sant, iarna si cand am mers la Politie, au ras de mine. M-am dus la CASCO si am rezolvat totul fara probleme.
      Doar daca nu ai CASCO, ai nevoie de o autorizatie de la Politie.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Politia trebuie sa iti faca PV . Daca mergi la casco poti sa declari ca a cazut o creanga ceva pe masina si nu te mai complici .
        In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
        sigpic

Comment

Originally posted by darksid3 View Post
          Nu este necesara nici un fel de autorizatie sau PV pentru a te duce cu masina la asiguratorul CASCO! Eu am patit sa alunec intr-un sant, iarna si cand am mers la Politie, au ras de mine. M-am dus la CASCO si am rezolvat totul fara probleme.
          Doar daca nu ai CASCO, ai nevoie de o autorizatie de la Politie.
          Ca asta o fac cei de la Casco e partea 2-a, legal service-ul nu are voie sa umble la masina fara a avea autorizatia de reparatie data de politie, si cred ca nu e prea greu de inteles de ce. Cel mai bine e sa dea o fuga pe la Casco sa intrebe ce si cum.

Comment

Nepoate, am impresia ca discuti ca de la teoretician la practicant Daca ai CASCO, nu exista nici o lege care sa te oblige sa mergi la Politie, pentru orice PV sau constatare, ca apoi sa bagi masina in service. Doar cei ce nu au CASCO, au nevoie de o dovada de la Politie, ca sa-si poata repara masina. Oficial, ca practic, pe foametea asta iti repara masina oricum.
            Last edited by darksid3; 28 November 2012, 19:27.

Comment

Nu vorbesc din teorie, chiar saptamana trecuta un prieten asigurat Casco la Allianz Tiriac si-a gasit masina lovita in parcare, iar la dosarul de dauna i-a trebuit si aceasta autorizatie de reparatie de la politie.
              Cat despre baza legala, citeste aici, nu scrie nimic despre vreo exceptie la casco. Ca unele firme cer aceasta autorizatie si altele nu, sunt perfect de acord, doar suntem in Romania.

Regulamentul de Aplicare al Oug 195/2002
              Art. 223. - (1) Conducatorii implicati în accidente în urma carora au rezultat numai pagube materiale si care nu constituie fapte prevazute de legea penala sunt obligati:
              d) sa solicite unitatii de politie competente eliberarea autorizatiei de reparatie.

(2) Obligatia prevazuta la alin. (1) lit. d) revine si detinatorilor de vehicule avariate în alte împrejurari decât în circulatia pe drumurile publice.

Cum am mai zis, pt. autorul topicului: du-te la firma de casco si intreaba ca sa nu te pui degeaba pe drumuri.

Comment

Ma mir ca nu ai pus un text cu o Lege din anii '60.

Ia uite ce scrie pe avocatnet.ro

Potrivit legislatiei rutiere, accidentele de circulatie soldate cu moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane se anunta de indata la politie prin apelarea numarului de urgenta 112.
                Aceasta obligatie intervine si in cazul in care in accidentul rutier a fost implicat un vehicul care transporta substante periculoase.

In schimb, in situatia in care accidentul in care ati fost implicati s-a soldat numai cu avarierea autoturismelor sau cu alte pagube materiale, trebuie sa va prezentati la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

Puteti scapa de acest drum la politie daca incheiati o constatare amiabila de accident. Utilizarea constatarii amiabile de accident nu este o obligatie, este doar o optiune. Practic, incepand din 1 iulie 2009, conducatorii auto implicati intr-un accident au posibilitatea de a completa impreuna un formular tipizat pentru a consemna circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier, iar acest document inlocuieste procesul-verbal de constatare intocmit de Politie. Cu acest formular, pagubitul se poate adresa direct societatii de asigurare, care are obligatia sa indeplineasca formalitatile pentru deschiderea dosarului de dauna, sa constate pagubele si sa elibereze documentul de introducere in reparatie a vehiculului. (Mai multe despre constatarea amiabila de accident puteti citi AICI)

De asemenea, in cazul accidentelor minore, din care au rezultat numai pagube materiale, nu este nevoie sa va deplasati la politie nici daca in accident a fost avariat un singur vehicul, iar conducatorul acestuia detine o asigurare facultativa de avarii auto.

Adica poti sa repari masina direct in service, fara dovada de la Politie, daca ai CASCO.

Eu vorbesc in cunostinta de cauza, nu ce a patit un prieten sau ca mi-a soptit o pasarica pe undeva. Am fost la Politie si m-au trimis frumusel sa merg la CASCO. Din momentul introducerii constatarii amiabile, nu mai e obligatorie dovada Politiei in cazurile accidentelor usoare, fara victime sau in cazul autoaccidentelor, adica lovesti masina intr-un gard, sau intri in sant, sau pica un pom pe masina.
                Last edited by darksid3; 28 November 2012, 20:48.

Comment

Nu ai nevoie de nimic de la poliţie dar îţi cere sa explici acolo ce s-a întâmplat. Dacă vrei să fii sigur că nu ai bătăi de cap poţi spune că ţi-a căzut copacul din curte pe maşină.
                  http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

Comment

Ideea este alta ca poate nu ati inteles.

Acolo se taiau pomii din padure fara sa fie semnalizat corespunzator.
                    Daca eram 1m mai in fata acea creanga intrata in bara intra prin parbiz si poate acuma nu mai tastam la calculator.

Politia a intocmit un PV prin care eu am primit avertisment deoarece nu am respectat viteza la intalnirea triunghiurilor care si asa erau puse la 25m de masina stationata si nu la 50m cum scrie la lege.
                    Eu depaseam o masina avariata sa zicem si nu stiam ca acolo cad pomi taiati de un Dorel.
                    PV intocmit din ordinul Comisarului Sef Rosu (sef la brigada de circulatie din Judetul OLT) desi nu a fost Politia acolo in timpul incidentului.
                    real power..... diesel power by

Comment

Asta nu are legatura cu asiguratorul CASCO sau ce trebuie sa faci ca sa repari masina, e pur si simplu vorba de incompetenta unor autoritati.

Comment

aceleasi autoritati care pentru urmatorul fapt :
                        un coleg a atins o portiera de un colt de zid in parcare (pe motiv de stranut in timpul manevrei). deci oricum nimic grav, se vedeau urmele de beton pe vopsea, a facut poze la intamplare, etc.
                        cum ziceam aceiasi agenti supra-zelosi bagasera mina pe teava pixului sa ii impuste un proces verbal pentru avarierea zidului !!!
                        dupa nenumarate explicatii s-a ajuns la concluzia ca de fapt amenda ar trebui data pentru auto-avarierea portierei.
                        dupa inca un set de explicatii au renuntat la orice proces verbal si au eliberat autorizatia.
                        deci legendara norma de amenzi se intoarce si revine sa loveasca din nou inca o data

Comment

Originally posted by darksid3 View Post
                          Asta nu are legatura cu asiguratorul CASCO sau ce trebuie sa faci ca sa repari masina, e pur si simplu vorba de incompetenta unor autoritati.
                          In ce masura dai tu atatea sfaturi eronate si neavizate ? Tu ai citit vreodata un contract CASCO ?

Prin contract tu ca asigurat esti obligat ca in cazurile in care exista alt vinovat al producerii daunei , SA ASIGURI DREPTUL DE REGRES ! Daca te loveste unul si nu esti vinovat dar vrei sa deschizi dosarul pe CASCO nu pe RCA tu ESTI OBLIGAT SA PUI LA DISPOZITIA ASIGURATORULUI CASCO A TUTUROR ACTELOR SI DOVEZILOR NECESARE REGRESULUI !
                          Nu zic sigur ca in cazul de fata se va face vreun regres dar de ce sa se ofere asiguratorului posibilitatea de a pune bete in roate ? Deabia asteapta juristii chichite de care sa se lege pentru a putea reduce sau refuza despagubirea !

Atentie, un contract casco contine si doua capitole importante pe care asiguratii nu prea le citesc cu atentie : EXCLUDERI si OBLIGATII !

Comment

Ia citeste primul post si postezi din nou, ce-ai inteles din toata povestea. Ce regres visezi? I-a picat omului o craca pe masina.

Comment

Daca exista posibilitata unui PV e bine sa il obtii, indiferent de caz !
                              Intr-o situatie similara dar cu urmari mult mai grave tu crezi ca vinovat ar fi fost gasit soferul ? Exloatarile lemnoase de pe marginea drumurilor nu se fac asa dupa ureche, cu anvelope si geci negre pe sosea. Nu mai zic de autorizatii de taiere !

Ideea e ca trebuie sa ne iasa din cap mentalitatea asta gen "am casco , nu ma intereseaza ! " Altfel umflam burtile avocatilor !

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google