Portiera Si Capota Portbagaj Indoite: Reparate Sau Inlocuite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Salut,
    Ne spui cum ai reusit sa rezolvi problema ? Sunt curios, au fost de acord cei de la Omniasig sa schimbe portiera ?

Merci,

Comment

Accident

Am avut si eu un acccident cu loganul meu pe 11 decembrie. Am fost lovit din lateral dreapta in mers de o dacia 1310, avariile sunt urmatoarele: portiera fata dreapta, portiera dreapta spate, stalpul central putin indoit si aripa spate dreapta avariata, acum va intreb cum ar trebui sa procedez: inlocuire sau reparatie? Am fost la Service si mi-au zis ca depinde cum imi aproba inspectorul de la daune de la asiguartorul rca ( o fac pe rca-ul celui vionovat, cu toate ca am si eu casco ) dar ca la aripa spate ar fi recomandat reparatie ei ca inlocuirea ei este complicata si nerecomandata, iar de portiera din fata a zis ca la fel ar trebui doar reparata si nu inlocuita. Voi ce parere aveti, cum sa pledez, la inspectorul de la rca? Dosarul de dauna este in curs de aprobare ( vinovatul are rca la Carpatica ).
      Attached Files
      Last edited by constantinp; 17 December 2008, 20:39.

Comment

Din cate stiu la masinile sub 6 ani piesele se inlocuiesc nu se repara... nui lasa sa indrepte nimica cerele sa iti puna piese noi, sa fie originale Dacia. Ca sa fi sigur ca piesele is originale duo intr-un service Dacia.
        PS: Fratimiu o intrat intr-o camioneta si cei de la casco lo trimis la ceva service anonim, ca sa fie mai ieftin pentru asigurator, insa a refuzat si o cerut sa fie facuta la Dacia unde o fost mai scump (12000 ron), dar lucrare de calitate cu piese originale.
        2004 Dacia Logan 1.4MPi
        2006 Dacia Logan 1.5dCi
        2007 Opel Astra H 1.7CDTI

Comment

Portiera fata se poate repara, nu necesita inlocuire.
          Poritiera spate se inlocuieste, iar aripa spate se poate remedia.
          Nu uita de capac spate si geometrie spate ( cred ca te-a lovit si in roata)

Comment

Salut, revin cu completari, dupa indelungi asteptari am facut-o in sfarsit pe casco, ca cei de la rca carpatica ma amanau la infinit. Am obtinut inlocuire portiera dreapta fata si spate, aripa dreapta spate, capac roata si stalpul central dreapta indreptat. Insa problema e alta, cand am ridicat-o era seara pe la 17.00 si nu am obesrvat ca portiera spate parca nu se inchidea prea bine. A doua zi pe lumina am observat ca avea chiar o curbura usoara spre exterior. De asemenea am simtit ca imi intra aer in habitaclu, in mers mai ales cand virez curbe spre dreapta, intersectii, viraje etc.
            Am mers la dealer Caremil Iasi-Bucium, si i-am spus problema, a zis ca sa o las ca se uita si ma cheama cand va fi gata.
            Cand am revenit sa o iau portiera in cauza dreapta spate, era un pic infundata, adica se inchidea un pic inauntru, adica sa suplineasca un pic curbura usii, dar tot se inchidea prost, adica la o intensitate mai mare a impigere a usii. Au zis sa fac o tura cu ea inainte de a o lua. Soc!, dupa tura de rigoare spre Bucium si imprejurimi, senzatia de aer care intra in habitaclu din partea dreapta nu a disparut ci doar s-a diminuat foarte putin, dar tot persista, mai ales in curbe 90 garde, si viraje mai in loc.
            Mentionez ca aceasta portiera dreapta spate a fost inlocuita si nu reparata. Cand i-am zis ca inca se mai simte aer ca intra in masina in mers, s-a mirat si a cam dat din umeri, sa inebunesc nu alta, nu am vrut sa smnez de preluare a masinii, si a zis sa mai merg cu ea asa si poate mi se pare mie, halal raspuns, ca lui nu i se pare ca intra aer.
            Acum sincer nu stiu ce sa fac! atata iresponsabilitate nu am putut sa vad, inca nu sunt semnate actele de ridicare a masinii. Dati-mi o idee, sa merg la protectia consumatorului, sa sun la vocea clientului. As vrea sa merg undeva sa imi constate cineva calitatea reparatiei efectuatre de Caremil, sa se vada ca nu e in regula.

Nici o parere?

Nici o parere?
            Last edited by constantinp; 24 February 2009, 20:20. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Ia-o ierarhic, dute mai intii la directorul de service de la caremil din valea lupului, explicai care e problema, i-al o tura cu masina sa vada si el cum intra aer, apoi daca nu rezolvi suna la vocea clientului, protectia consumatorului, da-i in judecata cere dauna totala si iati masina noua. Din ce am vazut si eu in poze cred ca nu e reparata bine aripa spate ori e deformat un pic pragul sau stilpul central, daca tu esti absolut sigur ca ti-au pus portiera noua. As fi curios sa vad si pozele cu reparatia in special la praguri si stilp.

ps: poti incerca o constatare si la bras http://www.bras.ro/service_dacia.php sau daca te poti deplasa la serice-ul automoldova din roman.
              Last edited by juann; 24 February 2009, 20:28.

Comment

Multumesc pentru raspuns, o sa incerc sa pun maine niste poze cu masina cu reparatia efectuata, in privinta inlocuirii componentelor sus mentionate cel putin asa scrie in devizul de lucrari, inlocuire!

Comment

Pai la tine cum arata portiera spate cu siguranta se cunoastea daca o indreptau sau..... rade vopseaua in zona aia si vezi daca e chit (nu e o solutie prea ortodoxa dar in ultima instanta.....)

Oricum dute miine dimineata la 8.30 la directorul de service de la caremil din valea lupului si dicuta cu el. Daca nu merge cu vorba buna vocea clientului si protectia consumatorului. Si eu am avut probleme cu caremilul cind mi-am luat huse ca in loc de huse pt brelina mi-au dat de mcv dar am rezolvat dupa ce am vorbit cu directorul de la caremil si apoi cu cel de la service ca mi-au dat suse bune plus ca le-au si montat ei

Comment

cred ca inlocuirea este indicata iar daca ti le repara si le pune tot pe alea se cunoaste ...
                    1.2 TSI

Comment

Sa invii un topic mai vechi...

Sunt din iasi, si am avut o nefericire cu loganul in sensul ca acum mi-i indoita portiera dreapta fatza. Ce pareri am cerut mi-au zis ca-i mai bine sa schimb portiera cu totul...aveti idee de dezmembrari de logane prin jurul iasului unde as putea gasi ?

Mersi.

Comment

Buna ,nu stiu daca postez bine sau nu ...daca gresesc imi cer scuze....am o mica nelamurire poate se gaseste cineva pe aici sa-mi raspunda.Am un dosar deschis la un service auto pentru a schimba usa dreapta fata si bara fata,dar nu inteleg de ce trebuie sa las masina la ei o saptamana,sau ceva de genul (pana este gata),atata timp cat ele se inlocuiesc nu se repara?Nu me pot duce doar pentru a le monta?Mi-au zis ca usa trebuie asezata,reglata si nu mai stiu ce,apoi iar o dau jos pt a o vopsii si altele...asa se procedeaza in asemenea cazuri?...Data trecuta cand am schimbat bara din spate m-au chemat doar sa o puna pe masina,pentru usa este mai mult de munca?

Comment

si eu am o gaura usoara dar vizibila ...si o julitura mare pe bara din spate...asa am cumparat-o si vreau sa o fac dar nush sa pun alta sau reparare cu magneti...
                          MY RYDE http://www.loganclub.ro/forum/zuzus_72_bmc-t44764.html

Logan din Bicaz (Neamt)

Comment

se potriveste un portbagaj ( capota spate ) d la un logan 2008 (cu streasina ) pe un logan 2007 fara streasina ?

Comment

da eu am schimbat dupa ce m-a lovit un dobitoc doar ca va trebui sa comanzi butucul de cheie ca sa nu te trezesti ca mine cu 2 chei

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google