Intrebare Asigurare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Salut

Am o situatie similara si as vrea sa stiu ce pot face: am fost lovit de cineva pe data de 19 Nov (neacordare de prioritate), multe avarii aduse masinii; femeia a adus la politie pe data de 20 o asigurare RCA facuta pe data de 18, care intra in valabilitate pe data de 21; politia a primit asigurarea ei si a pus pe proicesul verbal o stampila de genul "sunt de accord cu plata daunelor pe baza politei RCA" si semnatura vinovatei.
    Intrebare: ce se intampla acum? Polita nu este valabila, dar a fost acceptata de Politie? Eu nu cred ca este normal asa ceva. O solutie ar fi sa ne intelegem amiabil la plata daunelor (putin probabil, sotul este politist si au incercat tot felul de smecherii) sau o dau in judecata.

PS La 30 de sec dupa accident Politia Rutiera a trecut pe langa noi, a dat geamul in jos, mi-a spus sa mut masina si a plecat. Iarasi nu cred ca e normal; eu cred ca cel putin o intrebare de genul "Va simiti bine, totul e ok?" ar fi fost mai potrivita. In fine, traim in Romania si noi ii platim! Mai exact este vb de IASI.
    Mult respect politistilor corecti!

Comment

Daca ai o asigurare casco vei scapa usor. Iti repari masina si ii lasi pe cei de la casco sa isi recupereze banii de la vinovata.
      Daca nu ai casco treaba este foarte complicata. Faptul ca politia a accepttat acea polita nu te ajuta cu nimic. Compania de asigurari care a emis polita rca nu este obligata sa te despagubeasca si astfel ramane sa o dai tu in judecata.
      tema, ideea si morala este banii
      banii este fericire restu' tot e amagire

Comment

Nu am CASCO.
        Nu cred ca e legal ca politia sa accepte o polita RCA care nu este valabila la momentul intamplarii accidentului.

Comment

Ai dreptate, dar politia are treburi mult prea importante ca sa mai observe ca polita rca nu este valabila.
          Spune-i vinovatei sa-ti dea polita care este valabila la data producerii evenimentului. Daca nu mai are formularul, sa-ti spuna la ce firma a fost asigurata si respectivii sa elibereze un duplicat, ca sa-ti poti repara masina. In caz contrar, inseamna ca a circulat fara a avea asigurare obligatorie, ceea ce e foarte grav.
          Bafta!
          Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Femeia nu a avut asigurare la momentul producerii accidentului; si-a facut rost de una dupa aia. Am mers la comandantul Politiei care mi-a explicat foarte frumos ca Politia Rutiera nu verifica validitatea unei polite RCA ci doar existenta ei, iar validitatea ei este stabilita de firma de asigurare.
            Concluzie: poti circula fara polita RCA atata timp cat nu te prinde nimeni; faci un accident, te duci iti faci polita RCA (nu este valabila dar exista), mergi la politie si totul e ok.
            Inca ceva, daca in momentul accidentului, esti sub influenta bauturilor alcoolice, astepti pana a doua zi sa iti treaca tot, si pe urma te duci la politie sa dai declaratie. Pe procesul verbal se trece "conform declaratiei nu era sub influenta bauturilor alcoolice".
            Multa bafta tutror!

Comment

Am si eu o intrebare, de curand am fost lovit in lateral dreapta spate, de o asa numita "soferita" care nu sa asigurat la iesirea dintr-o piata(avea cedeaza)si a intrat in mine,eu fiind pe drumul principal!Mi-a distrus aripa spate dreapta,usa spate dreapta,taiat cauciucu,distrus spoiler(rupt ceva urechiuse pe la el)si bininteles lovit janta,pe care mam chinuit sa-mi cumpar si eu un set de jante noi de aaliaj si pe cand le-am pus frumos sus sa trezit o desteapta sa mi le faca varza!(una dintre ele)
              Am lamurit treaba cu accidentul,am fost la politie ea este de vina(suspendat carnetu 1 luna pentru faza asta)etc,
              Acuma sa va intreb, tipa are RCA-ul la BCR Asigurari(pe toti pe care ii intreb toti spun lucruri nu -prea frumoase despre ei)asa acum urmeaza sa ma duc sa faca domnul de la BCR constatarea la daune,astept dupa 1 dec, ca nu lucra nimeni acuma,asa in foaia de la politie scrie ca avarii la masina mea sunt la Aripa,usa,spoiler,janta,cauciuc!
              Ce vreau sa va intreb este,RCA-ul ei o sa-mi despagubeasca janta care a bulito(am factura pe jante)si cauciul la fel o sa mi-l inlocuiasca pe RCA-ul ei(acum circul cu rezerva,alta roata nu mai am)zic asta despre jante pentru ca alta janta nu am de unde sa scot model din acela,si nu ma pun eu sa o cumpar acuma daca tipa ma dubit-o,ca ma gandesc ca daca era janta de tabla aia mi-o schimbau din start da nu stiu cu janta de aluminiu cum e faza cu ea(jantele sunt wolfrace)!!
              Deci ce parere aveti? Si niste sfaturi nu ar strica?
              astept un raspuns, mersi
              sigpic

Comment

Sa nu te astepti sa-ti dea un set de jenti noi...
                niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

Pai da nu ma gandesc la set de jante noi(nici nu am zis asta), eu ma gandesc sa-mi despagubeasca janta care mi-a fost "tunata", nu de alta dar dupa cum am zis, daca janta era de tabla aia sigurat mi-o schimbau!Alte pareri?
                  Last edited by wizard24; 1 December 2008, 02:03.
                  sigpic

Comment

Teoretic ar trebui sa vb cu cei din service-ul unde faci reparatia sa iti faca comanda pt o janta identica cu a ta si sa o bage pe factura.

Comment

Cam greu . Daca era pe casco , trebuia trecut pe casco ca masina este dotata cu jante . Pe Rca , sau faci cum zice Vali sau te duci la asigurare si vb cu ei , vezi ce este de facut . Daca tu ai actele de la jenti ar trebui sa fii despagubit cu valoarea unei jante .
                      B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Originally posted by stefanita View Post
                        Femeia nu a avut asigurare la momentul producerii accidentului; si-a facut rost de una dupa aia. Am mers la comandantul Politiei care mi-a explicat foarte frumos ca Politia Rutiera nu verifica validitatea unei polite RCA ci doar existenta ei, iar validitatea ei este stabilita de firma de asigurare.
                        Concluzie: poti circula fara polita RCA atata timp cat nu te prinde nimeni; faci un accident, te duci iti faci polita RCA (nu este valabila dar exista), mergi la politie si totul e ok.
                        Inca ceva, daca in momentul accidentului, esti sub influenta bauturilor alcoolice, astepti pana a doua zi sa iti treaca tot, si pe urma te duci la politie sa dai declaratie. Pe procesul verbal se trece "conform declaratiei nu era sub influenta bauturilor alcoolice".
                        Multa bafta tutror!
                        Nefiind accident cu victime legea permite un termen de 24 ore pana la prezentarea la Politie(daca situatia se rezolva amiabil-nu) iar in cazul in care ar fi rezultat avarierea numai a masinii personale iar masina este asigurata CASCO prezentarea la Politie nu mai este obligatorie.Deci daca asteptai 24 ore intra in vigoare si polita RCA.

Pentru toata lumea, atunci cand o masina se repara pe RCA-ul celui vinovat, firma de asigurari va evalua masina iar daca valoarea asigurata va fi mai mica decat dauna firma de asigurai NU VA PLATI NICI UN LEU IN PLUS.
                        O cunostinta de-a mea a trebuit sa plateasca o diferenta de aproximativ 5000RON pentru a-si putea face masina.

Comment

Pai da cum pisici mei,adica eu daca am o paguba la masina de sa zic 1000RON si pe foaie de RCA a tipei scrie "Prima de asigurare" 270 RON atunci sa inteleg ca eu mai platesc diferenta de la 270RON pana la 1000RON?Sau cum e chestia??, eu asa am inteles din postul lui Cromatic:|
                          sigpic

Comment

Nu, nu, nu, este vorba de cazul cand devizul de reparatie depaseste valoarea masinii la momentul accidentului.Oricum cei de la RCA au niste criterii foarte stricte atunci cand fac evaluarea pretului masinii din data accidentului.O masina de 5-6 ani care a fost intretinuta arata ca noua dar, la un accident cu daune relativ mari(deci o masina care se poate repara fara discutie) pentru cei de la RCA aproape intotdeauna valoarea reparatiei va fi mai mare ca valoarea masinii(sunt niste calcule bine gandite, valoarea masinii functie de vechime, la unii conteaza si de cand ai permis de conducere la stabilirea valorii masinii). Pentru ei masinile trecute de 5-6 ani nu prea mai au mare valoare.

P.S.
                            Nu conteaza la ce firma faci RCA pentru ca aceasta se face pentru TERTA PERSONA ci conteaza numai pentru cel care a fost lovit si acesta nu are nici o vina.
                            Last edited by Cromatic; 1 December 2008, 17:12.

Comment

Pai da Cromatic, eu am fost lovit de o doamna, eu nu am avut nici o vina,(tipa nu a cedat trecerea)automat ea e de vina,masina mea e un logan din 2005,masina e intretinuta calumea, nu car pietre cu ea nu ma duc cu ea off-road,deci e intretinuta!
                              Pe mine ma intereseaza sa-mi repare RCA-ul(bcr asigurari) ei masina,si sa-mi despagubeasca tot ce mi-a distrus tipa la masina(toate daunele ce scrie pe foaia de la politie,toate se vad clar ca is varza) fara ca sa dau eu vre-un ban din buzunar(daca trebuie sa dau eu ceva in plus o sa se lase cu scandal)pentru ca eu nu am avut nici o vina,asta sa lamurit si la politie
                              sigpic

Comment

Firma de asigurari are o limita de despagubire, dar e destul de mare, de ex. La Generali este de 300.000 euro. In cazul tau nu va fi nici o problema sa nu plateasca tot RCA-ul. Dar iti mai pot da o idee, te duci si o faci pe CASCO, pentru ca se rezolva mai repede, iar cei de la CASCO, recupereaza banii de la BCR Asigurari (RCA-ul tipei de te-a lovit). Iar daca cei de la RCA nu dau toti banii, tipa va fi data in judecata pentru suma de bani neachitata de RCA.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google