Da, asa este, asta stiam si eu, o vinzi, o achiti, si treaba merge inainte.
Credit vs Leasing pentru Logan
Collapse
X
-
Nu poti sa faci un calcul cat mai aproape de realitate deorece acesta se face pe un program special pe care il au numai dealerii autorizati(la cele mai multe intrebari inclusiv in legatura cu promotia, reprezentantii RCI Leasing te indruma tot catre un dealer autorizat).Singura solutie conforma cu realitatea este sa mergi la un dealer autorizat si sa-i ceri oferta simulata pe perioade de timp diferite urmand ca in final sa o alegi pe cea care crezi ca ti se potriveste cel mai bine.
Oricum,eu am dat deja comanda pentru un KISS FM 1,4 MPI(daca era valabila promotia si pe 7 ani luam 1,6) si in speranta ca poate cineva este interesat de aceasta oferta pot sa dau cateva date financiare.
-pret model 8750 ;
-avans 10% 735,30 T.V.A. 139,71(avansul se calculeaza la pretul CIP si apoi T.V.A);
-taxa administrativa 220,59 T.V.A 41,91;
-rata lunara 159,75 din care 28 CASCO(T.V.A. inclus) la care se adauga o taxa de gestiune in valoare de 7euro fara T.V.A;
-valoare reziduala 1050,01(T.V.A. inclus) care se poate plati si in 12 rate dupa 6 ani.
Toate preturile sunt exprimate in euro iar plata se face in lei la cursul BNR+1%.
Stiu ca unii o sa zica ca e mult, altii ca e bine asa, dar pentru cine nu are alta solutie...
Comment
-
Mai baieti,totusi eu nu inteleg un lucru: cum sa poti radia masina daca e pe credit??Cand te duci la finante sa o radiezi nu apare ca ipoteca la banca?E clar ca restul operatiilor le poti face (contractul de vanzare cumparare,etc),dar mai putin radierea de la administratia financiara cred.Ar trebui sa apara ipoteca la ei.Daca nu ma insel la contractarea creditului exista o taxa la unele banci de inscriere in arhiva electronica de garantii(nu mai stiu exact cum se numeste).Eu la BRD n-am platit-o.,mi-au spus ca e gratis.= ABS Plus 1.6 Mpi =
Comment
-
Eu m-am prezentat la administratie, am completat niste declaratii, am platit niste timbre fiscale, am stat fata in fata cu un inspector 10 minute apoi am plecat cu certificatul de radiere a masinii. Am mers la banca, am platit anticipat creditul si consilierul mi-a spus ca mai am de plata o suma de vreo 33 lei pentru radierea masinii. Eu am raspuns civilizat ca masina a fost radiata si ca taxa a fost platita de cumparator. Ei au spus ca totul este in regula si in 3 zile mi-au inchis contul. Mai departe nu ma mai intreba ca nu mai am raspunsuri.
Comment
-
In mod normal, la creditele auto, cel putin cel prin brd, in contract posesorul auto se obliga sa duca bancii cartea de identitate a masinii, tocmai ca sa n-o poata instraina. si asta e stipulat in contract...
nu e nimic daca nu duceti cartea dar va platiti masina dupa ce-o vindeti. nu vreau sa fac pe desteptul, ca nici eu n-am dus cartea masinii in ideea ca n-o s-o vand si ca imi voi plati mereu ratele la timp...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Nu mi-au cerut cartea de identitate la banca desi am credit si este inscrisa arhiva de garantii. Astfel o pot vinde dar s-ar putea sa scrie in contract ceva de genul ca daca o vind cat este pusa ca gaj sunt pasibil de dosar penal (si bineinteles nu platesc ratele). Totodata daca vreau sa iau un imprumut nu pot garanta imprumutul cu masina.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Originally posted by Ionut TWY View PostNu recomand leasing-ul pe persoana fizica!!!
avantaj leasing:
1: in doua zile e gata dosarul, daca ai avansul.
2. nu platesti taxa de acordare credit (16-20 milioane in functie de valoarea creditului)
3. daca masina e pe stoc, o iei in trei zile.
4. scapi de inmatriculare (se ocupa ei, si ii poti forta sa o realizeze mai repede)
5. daca vrei so vinzi poti face cedare leasing fara bataie de cap prea mare si poti obtine un pret bun pe ea, comparativ cu cat ai dat
dezavantaj leasing
1. rca mai scump ca la credit
2. daca nu platesti la timp ti se calculeaza niste penalitati si diferente de curs valutar de ti se face parul maciuca
3. nu poti face casco cu cine vrei
4. daca n-ai platit trei rate consecutiv, te trezesti fara masina (dar eu cand mi-am luat masina mi-am facut calcule si am vazut ca pot plati)
eu am masina pe leasing de la rci (pe persoana fizica) de aprox 6 luni, si pana in prezent sunt foarte multumit. am intarziat cu o rata, dar i-am sunat in prealabil si mi s-a spus ca nu-i nici-o problema cu asta daca platesc penalitatea si diferenta de curs valutar, deci nu se pune ca a fost din vina mea. problema e ca cei care acorda leasing chiar vor sa vanda masini, bancile vor sa acorde credite dar numa daca fac ei figuri inainte de a-ti da creditul sa te faca sa te umilesti in fata lor. urmatoarea masina (pick-up) va fi tot pe leasing si tot pe persoana fizica. in toamna o so comit.
Comment
-
Degeaba te ambalezi...leasing-ul...ca si concept este facut pt. persoane juridice!Nu toate bancile percep comisioane de acordare mari...trebuie doar sa te interesezi!Problema trebuie pusa obiectiv , nu cred ca intereseaza pe cineva ca TU esti multumit de leasing-ul tau!Cu tot respectul!Aici vorbim si studiem problema..."filozofii" sa-si caute ideile in natura!Avantajele si dezavantajele pe care le-ai punctat sunt corecte in marea lor parte...si nu face altceva decat sa confirme ca leasing-ul nu avantajeaza o persoana fizica!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Si la mine a fost dosarul gata in 2 zile, comisionul de acordare credit a fost de 10 milioane (la 140 de milioane credit) nicidecum 16-20 de milioane. Cel 10 milioane sunt incluse in DAE. Scapi de inmatriculare partial(la financiar tot trebuie sa te duci) si nu poti lua nr. preferentiale. Cu vanzarea probabil ai dreptate.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
Comment