@darkside eu de asta am zis sa ne unim ;)
Rep. Moldova (Basarabia) Vrea Unire Cu Romania !
Collapse
X
-
Originally posted by darksid3 View PostAtunci sa ne infratim cu Republica Moldova, Ungaria si Serbia si am pus-o...la toate capitolele ...hai ca suntem offtopic , sa revenim la "oile" noastreDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Poate ar trebui sa le urmam exemplul, credeti ca la noi este mai bine, tara cu cele mai multe legii, unde domnii de sus pus nu le mai pasa decit de propriile averii, oare cit credeti ca va mai rezista mitocatia si ingratitudinea din tara asta pentru care au murit atitia tineri in "89( ma refer la cei care au trait acele evenimente) Oare unde sunt promisiunile facute de fostul FSN.Nu credeti ca am ajuns de unde au plecat parintii nostri in "69.
Comment
-
Comunismul
Istoria Moldovei
Teritoriul Moldovei a fost locuit in trecut de catre daci. Situata pe o ruta strategica intre Asia si Europa, Moldova a suferit multe invazii, incluzand cea a rusilor Kievan si a mongoliilor.
In Evul Mediu provincia Basarabia (incluzand cea mai mare parte a Moldovei de astazi, dar fara unele zone nordice si sudice) forma partea de est a principatului Moldova. Principatul a devenit tributar al Imperiului Otoman, dar in 1812, prin Tratatul de la Bucuresti, Basarabia a devenit parte a Rusiei. Partea vestica a Moldovei a devenit mai tarziu parte din Romania.
Dupa Revolutia Rusa, Basarabia a devenit oficial o republica independenta in 1918, dar s-a unit cu Romania in acelasi an. Pactul Molotov-Ribbentrop a permis URSS sa ocupe Basarabia in iunie 1940, si desi retrase in 1941, trupele sovietice au reocupat zona in august 1944. Sub conducerea Uniunii Sovietice partile de nord si de sud (locuite de romani si ucrainiei) au fost transferate Ucrainei si Transnistria (locuita in principal de rusi) s-a alipit tarii intr-o uniune sovietica ce acoperea intreg teritoriul Moldovei curente.
Cand URSS a intrat in colaps in august 1991, Moldova si-a declarat independeta, devenind un membru al Comunitatii Statelor Independente post-sovietice, in acel decembrie, impreuna cu aproape toate statele din forma republica sovietica.
Initial, a existat o miscare pentru reunificarea Romaniei, dar in martie 1994 un referendum a aratat ca marea majoritate a votantilor au continuat sa favorizeze independenta. Partea Moldovei de la est de raul Nistru, Transnistria - populata mai ales de catre etnici rusi - a cerut independenta in 1992, temandu-se de reunificarea Moldovei cu Romania. Fortele ruse ucrainene au intervenit, si au au ramas acolo pentru a mentine pacea.
Majoritatea moldovenilor, in jur de about 65%, sunt de descendenta romana, vorbind romana, desi, din motive politice, limba este numita moldoveneasca prin Constitutie.
Eu nu vorbesc româneşte, vorbesc moldoveneşte ...
Romania si Moldova: de ce unire?
COSTURILE UNIRII BASARABIEI CU ROMANIA
Lupta dintre natii
Comment
-
la probleme cu transnistria si cu gagautii trebe adaugata RUSIA.iar cu astia nu te joci.astia invoca faptul ca protejeaza etnia rusa si te poimenesti cu armata a 14-a pe cap ca doar sunt in transnistria si nu e departe.la potential agricol de discutabil ca la noi se vede ce agricultura avem meseriasa.Welcome to the Club, We Have Jackets !
Comment
-
Este foarte adevarat ce spui si e bine ca ai facut precizarea
Comment
-
una peste alta, acum nu e un moment propice sa ne unim cu ei. ca la unii le convine, la altii nu, e alta problema. ganditi-va ce-a patit rfg cand li s-a atasat remorca rdg. moldova pt romania e ca o remorca fara roti. meniul complet ar fi sa ne imprumutam de 40 de miliarde de la fmi, sa ne unim cu moldova si sa declaram razboi americanilor. culmea ghinionului ar fi sa-i batem si atunci am belit-o cu un tico nu tragi o bena de tir plina cu bolovani...Last edited by Seba; 9 April 2009, 10:57.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
vad ca mai multi ati acuzat ca nu au vrut ei sa se uneasca cu noi. care "ei" ? conducatorii lor comunisti??? a facut cineva vre-un sondaj adevarat sau un refrendum ca se vada ce vrea populatia? sa nu uitam ca in moldova au fost deportati oamenii si adusi acolo rusi tocmai pentru a se amesteca si pentru a nu mai avea radacini romanesti. Moldova este parte inegranta a Romaniei Mari si mai devreme sau mai tarziu se va realipi la patria mama.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
Romania nu o sa se uneasca cu Moldova din mai multe motive:
1. Primul motiv este UE. Romania danseaza dupa cum canta UE, care la randul ei danseaza dupa cum canta Rusia. Degeaba se bat cu pumnul in piept tinerii moldoveni pentru ca nu au cum sa primeasca sprijin de nicaieri... Romania nu poate sa le acorde sprijin intrucat UE nu se amesteca in aceste probleme. De ce nu se amesteca? Simplu... depind de Rusia si in aceste moment nu imi vine in cap decat gazul rusilor care este trimis in europa... ii suparam pe rusi, ei inchid robinetul si facem frigul...
2. SUA nici macar nu au relatat evenimentele din Chisinau... nu acorda nici un sprijin Moldovei cu toate ca ei sunt cei care '' propovaduiesc'' linistea, pacea, independenta, etc. De ce? Simplu... cu rusii nu te pui... In Irak au sarit imediat cu bombele, au purtat nenumarate razboaie pentru asa-zisa pace... dar au facut-o cu un interes. La Moldova situatia este alta... practic Moldova este sub aripa Rusiei si cred ca nici macar SUA nu si-ar dori sa intre in razboi cu ei...
3. Romania poate sa acorde doar sprijinul moral celor de acolo... Organismele abilitate au declarat ca votul a fost corect. Uniunea Europeana a indemnat la calm... si cam asta a fost tot... saracii moldoveni se bat pentru o cauza deja pierduta... probabil ca entuziamul i-a purtat putin cam departe...
4. UE nu are nevoie de ei... Daca noi nu aveam iesire la Marea Neagra credeti ca eram acum un Uniune? eu ma indoiesc... pentru UE, Moldova nu ar fi decat un sac de carat in plus...
5. Nu stiu cati dintre moldoveni isi dorec unirea cu romanii din legaturi spirituale, morale, etc. Ei vad Romania asa cum noi vedem Germania.. WWOOOWW. La mijloc se gaseste doar interesul... vor sa scape de comunism... vor sa faca parte din lumea civilizata... insa acest lucru nu este cu PUTINta.
6. Apreciez statul roman ca nu a impus aceleasi masuri ca Moldova... respectiv blocarea granitelor, introducerea vizelor, expulzarea ambasadorului, etc.
In concluzie degeaba se bat ei cu pumnul in piept si vor sa faca ce au facut romanii in '89 ca nu au cum sa reuseasca... contextul politic si financiar este de asa natura incat nu ii favorizeaza deloc... poate data viitoare... vorba lu' Mircea Badea. Si colac peste pupaza au fost gasiti si vinovatii... Romania si locuitorii ei, care au instigat, in opinia conducatorilor moldoveni, populatia - banuiesc ca in mod indirect- la violenta. Cand spui Moldova spui un satelit al Rusiei... Presedintele moldovei a lucrat pentru rusia, este cadrul militar rus trecut in rezerva, asa ca nu vad de ce atat agitatie. De cateva zile nu am mai urmarit TV-ul si nu mai stiu ce s-a ma intamplat, insa Voronin trebuie doar sa pocneasca din degete si trupele rusesti din transnistria ajung in 2 ore la Chisinau...
Si ca ultim comentariu... de ce am avea nevoie de Moldova? Eu zic ca se poate trai si fara... aveam si asa probleme noastre... nu avem nevoie si de ale lor... Nu au nici macar 1 TANC in dotarea armatei, oamenii sunt indoctrinati de comunisti, eu o economie mai proasta decat a noastra, etc...sigpic
Comment
-
Originally posted by maistoru View Post... Moldova este parte inegranta a Romaniei Mari si mai devreme sau mai tarziu se va realipi la patria mama.
romania mare nu va mai exista vreodata, pt simplul motiv ca in ue nu se mai vor granite si discutii teritoriale, doar unii unguri inca sunt atat de idioti sa creada ca vor mai primi vreodata transilvania. or sa primeasca ardealu' cand ne vom uni cu moldova...deci moldova se va uni cu patria muma...a padurii, eventual. a trecut vremea viselor, lumea merge in alta directie, treaba cu "pamantul nostru sfant" e istorie, acum nu mai conteaza si pe viitor n-o sa mai conteze nici atat. o sa vina ziua cand nu se va mai sti ce tara de unde pana unde tine, doar veti observa plimbandu-va prin europa ca intre diferite zone se vorbesc limbi diferite.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment