Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Conversatii despre Biserica

m-am gandit sa fac si eu un topic sper ca nu voi fi luat de prost dar ca un student la teologii si viitor preot bineinteles pasionat de caii putere si de tuning si sa spuneti cat de important este sau mai este Dumnezeu pentru fiecare dintre noi si sa mai discutam aici si alte teme legate de religie.
    32
    Da
    71.88%
    23
    Nu
    28.13%
    9
    Last edited by Marcel88; 11 April 2009, 00:14.
    Dacia Logan KissFM 1.5 DCI 90 CP B-76-SKF
    Seat Leon 2001 1.6 16v 106 CP TM-11-MFD viitor TM-31-MMN

Cat de des mergem la biserica? doar cand pot si simt eu, atunci , ma duc...
    sigpic
    Maică, ce mafioți de treabă !!!

Comment

asa este dar trebuie sa stim ca Dumnezeu vrea ca sa ne apropiem de el

Comment

Multumesc de raspuns, dar ma duc doar cand simt eu, plus de asta ma duc la o manastire, e ceva anormal sau obligatoriu sa ma duc la biserica!
        cu respect
        sigpic

Comment

De cand popii se plimba in masini nemtesti si se ocupa mai mult de exploatarea padurii si prelucrarea lemnului am cam rarit-o cu Biserica.
          Ma gandesc sa ma fac si eu popa, poate asa o sa pot sa imi practic meseria pentru care mi-am rupt pantalonii pe bancile scolii.

P.S. Sunt inginer silvic.
          ECUFix
          Please don't visit my homepage!

Comment

nu generaliza silviu ... sunt anumiti oameni care nu au chemarea divina ... dar aceia nu se pot numi preoti ... ci oameni imbracati in vesminte sfinte
            sigpicMy ride

Comment

As adauga ca preotia nu e o meserie, e o chemare.
              Pacat ca din ce in ce mai multi preoti sunt meseriasi.
              Si nu cred ca generalizez.
              E de ajuns sa vizitezi manastirile din zona Neamt-Suceava si va convingeti.
              Eu unul sunt scarbit.

Am un coleg care intre timp a reusit sa faca teologia. Baiat care intradevar ar merita sa poarte sutana.
              Cand a vazut pretul unei parohii a preferat sa faca proiectare silvica. Si nu suma l-a deranjat (isi scotea repede investitia, ca doar fiscul nu impoziteaza cutia milei si banii de inmormantari), el pur si simplu nu concepe faptul ca pentru a-l sluji pe Dumnezeu trebuie sa dai spaga.
              Last edited by $$ilvviu; 11 April 2009, 00:35.
              ECUFix
              Please don't visit my homepage!

Comment

Las ! Sunt f multe de spus, mai bine ! altceva...
                sigpic

Comment

buna dimineata ieri nu am mai putut sa scriu pentru ca mi-au cazut ochii-n gura. revenind la topic sunt unii oameni care nu au nici o legatura cu teologia eu le spun analfabeti biblici si altii care chiar au o chemare pentru a fi preot. preotia intr-adevar nu este o meserie este o JERTFA, un SACRIFICIU dar in al doilea rand si preotii sunt oameni si au familii si copii si trebie sa ii intretina. iar ce ai zis tu silviu, aceia sunt popi nu preoti, preotii sunt preoti, iar popii sunt cuiere de vesminte preotesti aia care se lafaie in maisini nemtesti. silviu ai facut ceva seminar sau facultate de teologie?

kenjiro spune ce ai de spus ca si lumea are de spus unele cuvinte chiar te rog spune
                  Last edited by Marcel88; 11 April 2009, 09:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

De ce as avea nevoie de Biserica ca sa ma apropii de D-zeu???
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

pai in Biserica Il gasesti pe Dumnezeu Biserica de aceea este numita Casa lui Dumnezeu in biserica poti sa te apropii de Dumnezeu pentru ca El acolo salasluieste

Comment

D-zeu e in fiecare din noi...e in ceea ce simtim...e in sufletul nostru si o cladire facuta din caramizi si cu icoane vopsite nu-mi da increderea ca D-zeu e acolo. Problema ultimilor mii de ani e ca oamenii i-au creat o imagine lui D-zeu si o institutie. Pana si credinta am institutionalizat-o...oamenii se duc la Biserica si degaja acea energie din ceea ce ei simt, din esenta lor...ala e D-zeu...Adevarul si Radacina a ceea ce este viata si noi ca existenta.

PS: Budistii, musulmanii nu au D-zeu?Sau sunt mai multi Dumnezei?...religia e o modalitate prin care s-a nuantat credinta in functie de fiecare cultura...Adevarul e acelasi

Comment

da corect Dumnezeu este in fiecare dintre noi prin insusi Trupul si Sangele Sau adica Sfanta impartasanie dar pentru ca Dumnezeu sa fie in noi trebuie sa mergem la Biserica, Biserica din pacate acuma este privita mai mult ca o cladire decat o INSTITUTIE DIVINO-UMANA Biserica este (definitia ei dogmatica) obstea tuturor celor care s-au botezat si cred in Iisus Hristos ca Domn si Dumnezeu si Mantuitor. tin sa spun ca Budistii au mai multi dumnezei iar musulmanii sunt monoteisti. nu trebuie sa ne gandim ca atunci cand mergem la Biserica mergem k zica popa predica asa de frumos sau ca ,,,, cantaretul are vocea frumoasa sau nu stiu cum TREBUIE SA MERGEM LA BISERICA CA PE SFANTA MASA A ALTARULUI IL GASIM PE HRISTOS JERTFIT PENTRU NOI SUB FORMA SFINTEI IMPARTASANII. si chiar el spune ca unde sunt doi sau trei adumati in numele meu acolo sunt si eu. fratilor crestinismul este religia iubirii, a comuniunii nu a egoismului si a egocentrismului. de ce credeti ca toti oamenii se impartasesc din acelasi potir cu aceeasi lingurita?

adevarul nu este acelasi adevarul este in credinta ortodoxa care nu s-a alterat niciodata de cand a fost instituita de Mantuitorul Hristos pe cruce acum 2000 de ani. iar celelalte religii s-au format ca urmare a revelatiei primordiale care si-a pierdut din adevar
                          Last edited by Marcel88; 11 April 2009, 10:07. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Etimologia cuvantului Dumnezeu inseamna...Zei ...si repet, nu o lua personal, dar multi oameni au murit in numele Bisericii, nu al lui D-zeu, iar Biserica este o institutie inventata de Oameni in numele credintei si obiectiv vorbind se manipuleaza cu conceptul asta de religie..D-zeu e in noi si in tot ce inseamna viata...restul nu mai conteaza...restul e doar umbra si praf. Dincolo de termenii teologici, dogme, teorii si definitii exista VIATA...acolo e D-zeu nu intre caramizi si vopseluri pe pereti...viata inseamna ceea ce simti acolo e "institutia" lui D-zeu
                            Aici ma retrag, sper sa nu te superi ca mi-am expus punctul de vedere...numai bine

Comment

Doamne, dar cum sa ma supar? as prefera sa dezvoltam foarte mult topicul acesta pentru ca nu numai eu sau tu avem ceva de spus poate fiecare dintre noi am avea ceva de spus apropo Dumnezeu vine din cuvintele latinesti Domine Deo = Domnul Dumnezeu nu o iau personal eu nu oblig pe nima sa mearga la biserica religia fiind legatura libera si constienta a omului cu Dumnezeu, si ceea ce ai spus tu despre martiri e cam eronat multi au murit pentru Hristos cum ar fi Sf> Ignatie al Antiohiei, Sf Martiri Brancoveni, Sf. Sebastian, si altii nu au murit pentru biserica ci pentru Biserica, care este intru Hristos-Dumnezeu si care este Hristos-Dumnezeu

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google