Conversatii despre Biserica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    De Paste si de Craciun...in rest numai daca vreun botez sau nunta ceva.Oricum slujbele le ascult de pe balcon...biserica e la o aruncatura de batz de mine.In schimb Loganu' sta numai in parcarea bisericii
    P.S...Baietii cu dogmele eu zic ca nu e cazul...discutiile contradictorii despre religie de orice fel sunt arhidiscutate peste tot,si de regula nasc certuri...sa ramanem on topic
    Last edited by viorelu; 11 April 2009, 11:17.

    Comment


    • #17
      cand simt eu..ceea ce intr-adevar e mai rar pentru ca nu pot sta mult in picioare(am probleme cu spatele) ..dar la manastiri aproape de fiecare data cand ies din judet .
      " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

      Comment


      • #18
        In afara de evenimentele ce implica si vizita la biserica, mai merg asa din cand in cand. Si vorba unui coleg , in special atunci cand simt eu ca ... "trebuie".
        Acum referitor la biserica , Darksid3 , a pus punctul pe i dintr-un punct de vedere . Iar eu as adauga ceva , ce mi-ar place mie sa vad in biserica este: preot; popa ; dascal sau ce o vrea el sa fie , atunci cand este slujba, sa "cante", nu sa fonfaie, insirand cuvintele parca sa scape de ele. Si acasa daca-i chemi sa-ti faca o sfestanie, ma ia cu calduri cant ii aud . Nu generalizez, pentru ca nu toti sunt asa , dar rari sunt cei care intradevar , sa zicem ca te incanta .
        Aparitia de tot felul de biserici , pe care eu le numesc parvenite, in containare, sau mai stiu si eu ce tipuri de constructi, in special parcuri unde strica aspectul acestuia , ma dezgusta, si in nimic nu ma determina sa intru in asa ceva . Daca zici ca biserica este casa Domnului..... in cazul asta ma abtin sa mai adaug ceva .
        Consider ca este important ceea ce simt fata de bisesrica , nu neaparat sa merg acolo si sa stau ore in sir , crezand ca asa e mai bine .
        Cu stima, FLO.
        , sunt cu ochii pe voi !
        :thumbsup:

        Comment


        • #19
          Ciudat topic pe un forum de masini!!!!
          Pai eu trebuie sa recunosc ca nu prea merg des la biserica si asta nu din cauza lipsei de timp,ci mai mult din cauza ca nu prea suport fatarnicii. Stiu ca gresesc ,dar sper ca intro zi sa nu mai judec pe altii.
          Binenteles ca daca luam Biserica ca si pe o institutie nu ne-ar ajunge de scris cate porcarii se fac .
          Dar daca luam biserica ca Trup al Lui Iisus atunci e cu totul alta poveste.Asa e,cea mai mare taina a bisericii este Taina Sfantei Impartasanii .
          Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN

          Comment


          • #20
            poi de ce sa fie ciudat acest topic? daca se discuta despre orice nu ar trebui sa se discute despre asta? daca nu convine cuiva acestui topic si daca vrea administratorul sa-l stearga si totodata eu ma retrag de pe acest forum. iar cat despre ce a spus ROAD EMPIRE il stimez
            Dacia Logan KissFM 1.5 DCI 90 CP B-76-SKF
            Seat Leon 2001 1.6 16v 106 CP TM-11-MFD viitor TM-31-MMN

            Comment


            • #21
              Anyway...stiati ca reancarnarea a fost recunoscuta de crestinism pana la intrunirea sinodului de la Niceea in anul 325 sau ca sfintii imparatii Constantin si mama sa Elena au fost la viata lor mai ceva ca Vlad Tepes,+ multe altele care te fac sa te crucesti (si nu din piosenie)...biserica de astazi(ca institutie si concept de educatie) e doar o parte din intregul ei,ciuntita cu tot felul de legi monahale si inchizitii...asa ca important e cum simte fiecare pe Dumnezeu in suflet.

              Comment


              • #22
                REINCARNAREA NU A FOST RECUNOSCUTA NICIODATA DE CRESTINISM!!!!!!!!!! in primul rand, constantin cel mare a fost pagan in timpul primului sinod de la Niceea din 325 era si normal ca sa creada in zeitati si reincarnare sau nu mai stiu ce. el a dat libertate crestinismului pentru ca se raspandise ca si ciupercile dupa ploaie si asa a dat libertate crestinilor pentru ca sa fie unitate in imperiu si crestinismul a "circulat" in paralel cu paganismul pana in timpul lui Teodosie cel Mare (379-395) cand a dat un edict la 28 februarie 380 poruncind ca toti supusii sa adere la adevarata credinta intr-o dumnezeire a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh de aceeasi marire in Treime. si constantin cel mare s-a botezat doar pe patul de moarte dar in rid semi-arian nici macar ortodox. ascultati ce va zice marcel88 k stie:P
                cat despre inchizitie ea nu are ce cauta in Biserica Ortodoxa pentru ca ea a luat fiinta in Biserica Romano-Catolica prin bula papei Lucius al III-lea in anul 1184:d
                cu privire la legile monahale nu inteleg ce vrei sa spui pentru ca fara monahi(calugari) nu ar avea Biserica Ortodoxa acea stralucire si nu am avea episcopi legile monahale sunt pentri calugari pentru noi este indeajuns sa fim curati cu inima si sa fim statornici in credinta cea adevarata
                Last edited by Marcel88; 11 April 2009, 14:21.
                Dacia Logan KissFM 1.5 DCI 90 CP B-76-SKF
                Seat Leon 2001 1.6 16v 106 CP TM-11-MFD viitor TM-31-MMN

                Comment


                • #23
                  Nea Marcele ...esti cumva popa?
                  rencarnare:

                  ...si un citat mai vechi despre Constantin si Elena:
                  CONSTANTIN SI ELENA
                  "Declinul si caderea Imperiului Roman" a celebrului istoric Edward Gibbon spune:
                  "Trebuie sa recunoatem ca preotimea Bisericilor "Mamă" a copiat fidel ritualul paganismului pe care se straduiau de fapt sa-l distruga. Cei mai importanti si respectabili Episcopi s-au autoconvins ca taranimea ignoranta va fi mai usor facuta sa renunte la superstitiile paganismului daca vor gasi o asemanare cu efect compensatoriu in sanul crestinismului insusi. Religia lui Constantin si-a incheiat marsul triumfal de cucerire a Imperiului Roman in mai putin de un secol, dar atunci invingatorii insisi erau deja sclavii furorilor rivalilor lor invinsi."

                  La subiectul "IMPERIUL ROMAN SI ISTORIA SA", se pot gasi o gramada de "cuie" in cosciugul acestei superstitii care a insangerat istoria si poartă numele de crestinism; de exemplu crestinii ii sarbatoresc cu mult fast pe "Sfintii Constantin (cel Mare) si Maica Sa Elena" in fiecare an pe 21 mai, desi 99,99% dintre ei habar n-au ce au facut în viata lor acesti asa-zisi sfinti. E adevarat, o parte dintre ei detin pretiosul detaliu istoric că "Sfantul" Constantin a fost Imparat roman care s-a convertit la crestinism apostaziind astfel de la religia Romei si promovand din rasputeri noua sa credinta de la inaltimea functiei sale; dar la cam atat se reduce cunoasterea lor despre Constantin si viata sa de sfintisor.
                  De ce a fost facut sfant de catre biserica? Multi vor spune că pentru serviciile sale aduse acesteia, dupa vechiul prinicpiu o mana spala pe alta.
                  Constantin sigur a fost "cel Mare" insa tot atat de sigur nu este si "cel Sfant", cel putin pentru un om care inca mai poseda o minima judecata si o bruma de bun-simt. Este ca in cazul lui Stefan cel Mare, devenit brusc si "cel Sfant"!
                  Sa revenim la Constantin: nascut dintr-un concubinaj intre o femeie din popor - Elena - si un ofiter roman, Constantius Clorus; de altfel tatal lui Constantin, Constantius Clorus, o va parasi pe umila Elena si se va casatori in 293 A.D. din interese politico-militare (titlul de Cezar, deh!) cu Teodora, fata lui Maximian (co-imparatul lui Diocletian); mai tarziu, acesta (Constantius Clorus) va ajunge August (al Vestului). La inca un an Clorus moare, iar fiul sau (Constantin-sfantul) preluandu-i functia cu consimtamantul... propriilor trupe. La un an dupa aceea, "mititelul" Constantin se casatoreste cu fata lui... ghiciti cui! - a lui Maximian, numita Fausta; e o minunatie "sfinteasca" cum se targuiau femeile la baietii astia ai Romei tarzii, tatal cu una, fiul cu sora-sa; ma rog, din respect pentru adevarul istoric trebuie sa precizam ca Teodora era sora vitrega cu Fausta sau cel putin asa s-ar parea, istoricii inca nu au elucidat cu certitudine aspectul. Pentru a se casatori cu Fausta insa, "Sfantul" Constantin a trebuit sa renunte la "serviciile" iubitei sale Minervina, desi aceasta mititica ii nascuse deja primul copil, pe Crispus; si care Crispus vom vedea mai tarziu, va lupta cu mare vitejie pentru taticul lui cel sfant, dar care deasemenea vom vedea cu ce se va alege si el la randul sau din partea "cuviosului" sau tata.
                  Din cei sase plozi pe care ii va avea Constantius Clorus cu noua sa nevestica Teodora, trebuie retinuta Constantia; ea va aparea ceva mai tarziu in povestea noastra cu sfinti.
                  Ce a mai facut taticul sfantului in afara de maceluri ('batalii') pentru pastrarea puterii? Nu prea mare lucru, poate doar merita amintit ca l-a lasat inimioara sa pioasa sa isi dea feciorul, primul sau copil, pe Constantin-sfantul adica, ca ostatic-garant al bunei sale comportari lui Galerius, Cezarul Estului (imparat-adjunct) pentru Augustul (imparatul-senior sau co-imparatul Imperiului) Diocletian in cadrul unor aranjamente in schema de putere prin care a acces la functia de Cezar al Vestului; dar atat cu aleasa obarsie a sfintisorului, de acum inainte ne ocupam numai de faptele sale "pioase", ca doar nu suntem crestini sa acceptam dogma "vinei mostenite pana la a n-spea generatie", astfel invinuind bietul sfintisor pentru faptele marsave ale taticului lui, nu?
                  Maximian nu a avut bietul numai fete, a avut si un baiat, numit Maxentius; acum daca te apuci sa faci genograma pe hartie innebunesti neneaca cu astia... cumnat... unchi... unchi de-al doilea... ce mai, e bordel curat, sau "bordel de bordel"' cum se zice azi la noi. Ideea e ca declaratul August Constantin si declaratul August Maxentius (declarat e adevarat, nu de propriile trupe, ci de Senatul roman, Garda pretoriana si plebea Romei cu sprijinul taticului sau si el celebru) aveau toate motivele sa se urasca desi cumnati (prin Fausta) si nepot-unchi prin Teodora, nevasta lui Clorus-taticul. S-au urat ei, insa nu ca-n basmele romanesti "de la tinerete pana la batranete", nu de alta, dar nu au apucat-o mititeii, ci s-au urat... pana s-au omorat, sau mai exact sfintisorul iese viu iar Maxentius mort din celebra batalie din 27 oct. 312 A.D.. A cazut un cumnat deci! Buuuun, sa mergem mai departe cu piosul nostru prin aventuroasa dar... cucerinica sa viata.
                  Noul August al Estului, Licinius, se va casatori dupa deja banalul obicei cu sora lui Constantin, deci cu Constantia. Cumnati-cumnati, dar fiecare vroia "jumaua" celuilalt si de aici - natural - "inaltatorul" si atat de umanul sentiment de ura intre sfant si cumnatel. Prin 316 A.D. Constantin ii administreaza cumnatelului 2 batute pe cinste; sfantul ii ia o "halca" de imperiu cumnatelului mai "firav", asaaaa crestineste, dupa care trece la distribuirea functiilor pentru noile "mosii". De aici, primogenitura sa Crispus, se alege cu o functie de Cezar la doar 12 anisori. Nuuuuuu, nu va mirati, ca intre timp sfantul nostru nu si-a zvarlit samanta-n buruieni, ci a mai plodit un pic, avand acum un puiut numit... Constantin, si care mititelul e facut si el Cezar cu aceeasi ocazie la doar 7 luni. Ehh, ce ziceti, era paranoic si despot Ceausescu-ateul cand il proptea sus pe dementul sau fiu Nicusor, nu? Constantin insa, rezerva un titlu de Cezar si pentru copilasul surioarei sale Constantia, adica lui Licinius. Dar gata cu amabilitătile: vine anul 324 A.D. si e iar "razbel": Constantin-sfantul ii da 2 batute lu' Licinius-cumnatel; de data asta insa, inima de pios a sfantului cedeaza brusc si desi acesta ii promisese solemn surioarei lui (Constantia) sa-i crute sotul, acesta il lichideaza exaaaaact ca cel mai josnic stalinist-ateu. Asta e! Inca un cumnat pe raboj... Dar nu-i bai, viata merge inainte (pentru unii!).
                  Dar ce e cu Licinius-cel-mic, veti intreba voi acum, cu cel proaspat uns Cezar. Pai ce sa fie, "sfantul" il trimite si pe el urgent la doamne-doamne, dupa taticul lui, asta probabil tot din dragoste crestineasca, nu? (Viata de familie a lui Ivan cel Groaznic seamana foarte bine cu cea a "Sfantului" Constantin).
                  Dar ce conteaza aceste plictisitoare si insignifiante amanunte, iata, acum Constantin-cel-praznuit-pe-21-mai este stapanul de necontestat al intregului Imperiu: Apus si Rasarit, ale lui sunt amandoua. Ziceti si voi, nu merita 2 cummnati pentru un Imperiu, eh? "Sfantul" ne face semn dinspre posteritate ca da...
                  Cu psihicul zguduit se pare de aventurile sale "duhovnicesti" din ultimii ani, acesta se apleaca asupra problemelor religioase pentru a doua oara in celebra sa viata, dar nu vom intra in amanuntele privitoare la o astfel de problema serioasa...
                  Vom reveni la cele "lumesti" si il vom regasi pe Constantin prin 326 A.D. omorandu-si - cum altfel dragii mei? - propriul fiu, pe Crispus adica, primogenitura sa si un element-cheie in victoria din ultima sa confruntare cu acum defunctul Licinius. Dupa fapta si rasplata, s-ar zice pe crestineste, nu? Ca doar e de presupus ca daca ei, crestinii, l-au facut sfant si il praznuiesc cu atat fast, ii apreciaza faptele si personalitatea, nu e asa?
                  Dar asta nu e totul prieteni, pentru ca daca Constantin-sfantul a parasit-o pe mama primului sau copil, mama lui Crispus adica, l-a ucis pe acesta mai tarziu, tot sfintisorul nostru isi incheie existenta pe acest pamant - unica sa existenta de altfel - nu inainte de a mai scrie o fila de istorie intr-o nota deja devenita uzuala: in acelasi an in care isi ucide fiul (pe Crispus) isi ucide si sotia, pe Fausta, mama a celorlalti trei copii ai sai.
                  In final, cred ca nu mai ramane decat sa zicem traditionalul si prapaditul "Amin!
                  "

                  L.E.... nea Marcele mai inainte m-am referit la crestinism in general nu la ortodoxie in special...
                  Last edited by viorelu; 11 April 2009, 14:55.

                  Comment


                  • #24
                    NU SUNT NICI POPA SI NICI PREOT SUNT STUDENT LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA DIN TIMISOARA. AM DOAR 20 DE ANI ASA CA NU SUNT NENEA:p ceea ce am spus in acest topic nu a fost sa-l ridic pe constantin cel mare in slavi sau pe stefan cel mare nu stiu daca ai citit dar iti readuc aminte ca .,,, constantin a dat libertate crestinismului pentru ca sa fie unitate in imperiu si mai ales sa fie ales cezar mda ce am vazut pe linku ala e interesant dar din pacate unii teologi nu inteleg unele scrieri ale parintilor sau a scriitorilor bisericesti. spune clar ca din pamant esti facut si in pamant te vei intoarce. OAMENI BUNI NU EXISTA REINCARNARE
                    Dacia Logan KissFM 1.5 DCI 90 CP B-76-SKF
                    Seat Leon 2001 1.6 16v 106 CP TM-11-MFD viitor TM-31-MMN

                    Comment


                    • #25
                      Nu am facut nici un fel de studii teologice, la vremea cand a trebuit sa optez nu m-am considerat vrednic sa imbrac haina preotiei. Imi imaginam preotul ca fiind cu un cap mai sus peste natura umana. De aia poate sunt scarbit. Asteptarile erau prea mari.

                      Din punctul meu de vedere Biserica nu ar trebui sa aibe proprietati nici surse de venit.
                      Unde sunt bani apar interese.
                      Daca banul e ochiul dracului, ce cauta el in sanul Bisericii?

                      Cand vad popi si mai ales calugari in Passat ma apuca pandaliile. Iisus a intrat in Ierusalim calare pe magar, nu in trasura, corect?

                      Acum tot felul de nenorociti care nu sunt in stare sa traiasca pe propriile picioare se duc la manastiri sa se calugareasca. Si e si normal sa aleaga un trai lipsit de prea multe griji. Apropo, stiati ca in chilii exista televiziune prin satelit si chiar uneori internet? Grea viata asta de pustnic....
                      ECUFix
                      Please don't visit my homepage!

                      Comment


                      • #26
                        ...Marcel88 treaba cu pamantul e valabila pentru plante...glumeam,totusi trebuie sa recunoastem ca biserica de lungul vremii s-a transformat putin mai mult in altceva din ceea ce ar fi fost menita sa fie,iar unele scrieri sunt judecate gresit sau nu...asta va decide timpul,vorba lu' baiatu' ala.
                        (discutiile astea s-au dezvoltat cu acordul indirect al autorului topicului )

                        Comment


                        • #27
                          un crestin adevarat nu trebuie sa mearga la biserica pentru a vedea ce masina si-a luat popa sau cat de farisei sunt unii. un crestin adevarat merge la biserica pentru a fi in comuniune cu Dumnezeu pentru ca numai in biserica il putem intalni pe Hristos materializat in Sfanta Impartasanie. "Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." Ioan 6:54
                          vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

                          Comment


                          • #28
                            maistoru,ca bine zici!

                            Merg la Biserica aproape in fiecare duminica.De multe ori lucrez duminica,deci n-am cum sa mai merg.Recunosc,sunt cam lenes,la Biserica ma duc cand mai e cam 1 ora din slujba.
                            Eu cred ca Biserica nu trebuie privita ca pe o simpla cladire,asa cum Biblia nu trebuie citita ca o simpla carte.Biserica este un lacas sfant!Iar icoanele din Biserica sunt la fel de sfinte,sunt sfinti pictati acolo,nu va uitati la ele ca la niste reclame sau simple postere.Acum,sunt Biserici si biserici ca,deh,doar omul sfinteste locul,nu?
                            E adevarat,sunt multi cei care vad preotia ca pe o simpla meserie si foarte putini cei care o vad ca pe o chemare,dar asta nu-nseamna ca nu trebuie sa mai mergem la Biserica.De curand am fost intr-un mic pelerinaj(3 zile).Am vazut cam cum traiesc calugarii in manastiri.A fost frumos,interesant si poti trage multe invataminte.Dar in ultima zi,cand am fost la ultima manastire(unde am si dormit),am ramas cu un gust amar,acolo nu am vazut decat o afacere de pe urma careia se scot bani frumosi.Asta nu ma va opri sa mai merg acolo,dar nu voi mai innopta in acel loc.
                            Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                            Comment


                            • #29
                              d-fens daca prinzi ultima ora din slujba inseamna ca mai prinzi fix slujba liturghiei si asta e foarte bine. daca lucrezi ca asta e serviciul nu-i bai dac daca muncesti in gospodaria ta e mai nasol, se fac in timpul slujbei rugaciuni si pentru cei care din binecuvantate pricini nu pot fi prezenti fizic in biserica.
                              trebuie facuta diferenta intre Biserica ca comunitate spirituala si biserica ca lacas de inchinare ( pardon de cacofonii ). "Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui." Matei 16:18; aici se facea referire la taria credintei lui Petru pentru ca, credinta este cea care ne uneste. "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor." Matei 18:20.

                              si ma opresc aici ca am inceput sa dau citate ca sectantii.
                              vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

                              Comment


                              • #30
                                Merg la biserica de 2 ori pe luna duminica si la sarbatori importante!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google